Anasayfa
7 Mayıs 2021, 6:04

Dinden uzaklaştım ne yapmalıyım

Dinden uzaklaştım ne yapmalıyım

ugur2015
arkadaşlar son zamanlara dine baya yönelmeye başlamıştım. hatta bütün namazlarımı camide kılıyodum.
bir ara vesvesemi kendi düşüncemmi bilmiyorum. Allah hakkında kötü söz ve düşünceler gelmeye başladı. başlarda fazla aldırmadım.
fakat daha sonra artarak devam etti. ne zaman Allahın adını aklıma getirsem aklıma küfür geliyor. yada bir küfür duysam içimden Allah’a karşı kötü düşünceler canlanıyor. fakat hiçbir şekilde gitmiyor tesbih çekiyorum Allahı zikrediyorum yine gitmiyor artık namaz kılmaya Allahın adını aklıma getirmekten korkmaya başladım. ibadetlerde isteksizlik başladı. tövbe ediyorum samimi olamıyorum pişman olamıyorum ağlıyamıyorum.
sanki Allahtan uzaklaşmaya başladım. başlarda çok hevesliydim. namaz vakti gelsin diye can atardım. şimdi öyle değil.
lüften yardım edin nasıl kurtulabilirim bu durumdan.


Cevap: Allahtan uzaklaştım yardım edin.

umutlucan
tek yol tevbe edeceksin…


Cevap: Allahtan uzaklaştım yardım edin.

yasemin
Cunku Allah’a yaklasmissin , seytan harekete gecmis seni bu yoldan cevirmek için. Asla vazgecme bu bir imtihan ibadetlerini her sekilde yerine getir ve geçeceğine inan . ALLAHIN izniyle gecicek sen vazgecme ve ALLAHA Sığın.

Okudunuz mu?  Küfre girmiş biri müslümanlıktan çıkar mı

Cevap: Allahtan uzaklaştım yardım edin.

islamustafa
Ey maraz-ı vesvese ile mübtela!
Biliyor musun vesvesen neye benzer?
Musibete benzer.
Ehemmiyet verdikçe şişer, ehemmiyet vermezsen söner.
Ona büyük nazarıyla baksan büyür.
Küçük görsen, küçülür.
Korksan ağırlaşır, hasta eder.
Havf etmezsen hafif olur, mahfî kalır.
Mahiyetini bilmezsen devam eder, yerleşir.
Mahiyetini bilsen, onu tanısan gider.
Öyle ise, şu musibetli vesvesenin aksam-ı kesîresinden kesîr-ül vuku olan yalnız beş vechini beyan edeceğim.
Belki sana ve bana şifa olur.
Zira şu vesvese öyle bir şeydir ki, cehil onu davet eder, ilim onu tardeder.
Tanımazsan gelir, tanısan gider.

Sözler – 274

Yani kardeşim bunun vesvese olduğunu bilip umursamayacaksın.çünkü bü düşünceler sana ait değil ve sen mesul değilsin. Çok takarsan mazAllah namazı bile bırakırsın ve şeytanında amacı bu zaten. Sen şeytana inat rabbine daha fazla dua et daha fazla namaz kıl. Sana tavsiyem Risale i nur okumandır


Kayıtsız Üye
Aynisi bana da oldu samimigetim o saflığın gitti huşum gitti elimden içimden gelmiyor yapmak isteyip yapamiyorum sürekli kendimi okutturuyorum ama korkuyorum günaha görüyorum resmen samimi olmadıkça imanın gitti gidiyor sanki ucurumdayim ALLAH yardımcımız olsun

Okudunuz mu?  Kuranı Kerimi Arapçasından okumak mı yoksa mealinden okumak hayırlıdır

Şem’a
Kötü olan ortamını iyi bir ortamla değiştir hepsi geçer


Wiki
Selamün aleyküm sizden ricam lütfen sadece net cevaplar verecekler "Yanıt" versin. Uzun,kısa yanıtlarınız hiç farketmez hepsini okuyacağımdan emin olabilirsiniz.
———————————————————————————
Benim yaşım 16 yaklaşık 13,14 yaşlarım arasında düzenli 5 vakit namaz kılıyordum. Şimdi ise ergenlik nedeni ilemi bilmem ama kadınlara çok fazla şehvet duymaya başladım.Ve artık çok fazla vesvese almaya başladım dinden uzak gibi görüyorum kendimden namaz kılma isteği bir türlü oluşmuyor içimde yarın kılarım yarın kılarım diye sadece kendimi kandırıyorum. Bu vesveseleri nasıl yerle bir ederim? Ve bu fazlası ile yoğun şehvet duygumdan nasıl kurtulabilirim? Yardımcı olursanız sevinirim.
———————————————————————————


Ebû Mansur
Selamın Aleyküm,vesvese ve kurtuluş çareleri hakkında sitede ve internette o kadar çok yazı var.Öncelikle vesveseden Allah azze ve celle’ye sığınınız.Takmayın ve kafayı yormayın abdestinizi alın namazınızı kılmaya devam edin inşAllah atlatırsınız.
Şehvet hissi için bazı öneriler:
1~Cinsel yöne ağırlık veren hikâye ve öyküleri okumaktan veya bu gibi şeylere önem veren internet sitelerini takip etmekten uzak durmak gerekir.

Okudunuz mu?  Birden fazla yaratıcı olsaydı evrende ne bozulurdu

2~ Kötü arkadaşlarla oturmaktan uzak durmak gerekir.

3~ Mümkün olduğunca şehveti az düşünmeye çalışmak gerekir. Esasında şehveti düşünmekte bir sakınca yoktur, fakat uzun sürdüğü takdirde sahibini harama sürükleyebilir.4~ Vakti, faydalı şeylerle geçirmek gerekir. Çünkü boş vakit, insanı harama düşmeye götürebilir.

5~Gençlerle kızların aynı ortamda bulundukları umumi yerlere gitmeyi azaltmak gerekir.
Allah yardımcınız olsun.


Kayıtsız Üye
16 yaşındaki kardeşim, şehvet duyman kadar normal bir şey yok.onceki arkadaşlarin da dedigi gibi bu aslinda güzel bir sey ve olmasaydi evliliğe gerek duymazdın.senin baba olup müminlerin yetismesine vesile olman ve gelecekteki ailen için bı nimettir.boyle düşün.Vaktini Allah’ın azametini anlamaya,fenni ve dini ilimler ogrenmek için harca ki imanın artsın İnşAllah böylece ibadetlerdeki ihlâsı nda artar İnşAllah. gücünü gücü sana göre daha az müminlere faydalı olabilmek için harca.Allah’ın emir ve yasaklarına uymayanlardan uzak dur ve sen Allah’ın emir yasaklarına uymak için azami gayret göster.Yanlíş yaparsan hemen tövbe et.tovbe de çok acele et ve kalbten tövbe etmeye çalış.ölümü hatırla , Allah’tan iman ve ibadetlerde yardım ve kolaylık iste.Allah’ın gazabından kork , gördüğün en kötü kabuslardan çok daha büyük azapları Allah’ın sana verebileceğini unutma ama onun ne kadar merhametli olduğunu da edep ile bil.Allah yolunu hayır akıbetini hayır eylesin.

Okudunuz mu?  Allah bana neden yardım etmiyor

Teamezer98
Benim de aynı şey başıma geldi. Bir gün namaz kılarken abim aradı açamadım. Açtığımda niye açmıyorsun 2 saattir diye sordu. Namaz kılıyordum dediğimde o sinirle namazını cevabı aldım ve hiç aklımdan çıkmadı. Her namaz kılışımda abimin o sözü aklıma gelir tövbe estağfirullah deyip kafamı oynatırdım unutmak için. Ne fayda beyin öyle bir şeyki sana hep tersini yaptırmaya çalışıyor. Kafamı özgür bıraktım abimin dediği şey bir süre daha aklıma geldi sonra kendiliğinden gitti. Aynı şekilde cinsellikte aklıma gelirdi namaz kılarken, bunu engellemedim. Sonra kendiliğinden hatırlamamaya başladım. Yani onunla savaşma. Bırak düşünsün beyin bir süre sonra kendiliğinden düşünmeyi bırakıyor. Sen unutmaya çalışıp sinirlendikçe daha da aklında kalıyor.

Okudunuz mu?  Aşırı gidenler helak olmuştur hadisin anlamı nedir?

inşAllah
Arkadaşlar 18 yasındayım 1 seneye yakındır dinden uzaklaştım kafamda sürekli vesveselerle başladı çevremin de etkisiyle dinden tamamen koptum ama içimde çok büyük bir karanlık hissediyorum bir derdim olunca Allah’a yalvarıp yakarmak istiyorum Allah’ın varlığına da inanıyorum ama hâla sorularım var Allah rızası için cevaplar mısınız
-bana bu kadar uzun bir insanlık yaşamında binlerce senelik bir hayatta bir sürü din var ve hepsi o kadar benzer ki birbirine sadece coğrafyaları farklı bunlar bana birbirinden kopya çekilmiş gibi geliyor
-ben gidip İngiltere de doğsam Hristiyan olacaktım ve hayatım o şekilde şekillenecekti şimdi o adamlar cennete giremeyecek burada bir adaletsizlik yok mu
– cinlerin varlığı neden sadece inanan insanlara beliriyor neden ateistlerde böyle bir durum yaşanmadı şimdiye kadar?
-neden Allah’a ettiğim duayı Arapça ediyorum benim dileklerim yani hissettiklerim farklı ama duanın Türkçe çevirisine bakınca çok alakasız şeylerden bahsediliyor
-son olarak Allah rızası için nasıl dine dönebilirim yardımcı olun


misafir4
– aksine farklı coğrafyalarda, farklı bin yıllarda dahi, aynı şeyleri söyleyen peygamberlerin gelmiş olması; ilahi bir kaynağa işaret etmemekte midir ? diğerleri insanlarca tahrif edilmiş, son peygamber gönderilmiş son kitab indirilmiş ve Allah tarafından korunmuşdur.

Okudunuz mu?  Cuhûd küfrünün mahiyeti nedir?

– herkes kendisi için en konforlu hayatı seçer ve insanlar konforlarından feragat ettikleri ölçüde değer kazanırlar. insanların değil de hakikatin bulunduğu yerde durmak, ingilterede zor da türkiyede kolay mı ? 18 yaşındaymışsın, üstelik yeryüzündeki herkesin erkeğin ve kadının kim olduklarını bildiği bir meselede çık de bakalım : arkadaşlar, erkekler ve kadınlar birbirlerine haramlardır, böyle mesafesiz seviyesiz ve çirkin ilişkiler ve muhabbetler olmaz de bakalım, diyebiliyor musun ? ingilterede en azından bu müslüman, müslümanlarda bu böyledir derler.

– cinlerin varlığı sadece inanan insanlarda belirmiyor. insanlar başlarına veya kendilerine öyle gelen bazı durumları, kendi bildikleri şeylere yoruyorlar. amerikada uzaylı romanları okuyan kimseler, bunları uzaylılara yorarlar. başka mistik kitabları okuyanlar da onlara yorarlar. ona bakarsan ortalık kelebek etkilerinden, astral seyahatlarden de geçilmiyor. bizlerde, cinlerle ilgili sağlıklı bilgiye ancak Allah ın kitabından ve elçisinden ulaşabiliriz. bunun dışındaki söylemlerin doğruluğuyla ilgili olarak, kim nasıl bir iddiada bulunabilir.

Okudunuz mu?  Tesadüf-tevafuk ne Demektir?

– ezan ve namaz arapçadır. dünyanın herhangi bir yerinde bunu duyarsanız, tanır arkasına durabilirsiniz veya ibadetlerin şekilleri ve şemalleri de Allah tarafından bildirilmişdir ancak bunun dışında Arapça dua etmek durumunda değilsiniz. sünnette yer alan arabca duaların şöyle bir artısı var, insanın aklına gelmeyecek veya önemini ihmal edeceği duaların farkına varılması söz konusu olabiliyor. mesela bir insan, – Allah ım ailemle arama bir ülfet muhabbet koy ve aramızda bir düşmanlık bırakma diye dua ettiği zaman zaten otomatikman ailesine düşmanlık yapamaz ama bu dua bu şekliyle insanın aklına gelmemektedir bile. yoksa Arapça dua etmek durumunda değiliz aksine gönlümüzden geldiğince samimi bir şekilde dua etmemiz gerekmektedir.

– iman açık bir meseledir. insan, Allahdan gelenleri açık bir şekilde kabul eder. küfür de açık bir meseledir. insan, Allahdan gelenleri açık bir şekilde inkar eder. gayet rahatlıkla iman edebilirsiniz. bunun için samimi olmanız ve bunu istemeniz gerekmektedir. aslında bu durum bütün vesveselerinizinde yersiz olduğunu da ortaya koymaktadır. insan bile isteye iman eder. aklıma geldiydi vesveseydi filan bunların bir değeri olmadığını anlarsınız. ben bile isteye iman ettim kardeşim. aklıma mı esmiş, içimden mi geçmiş, geçmemiş mi ben ne yapayım.

Okudunuz mu?  Bu dünyada ölen bebekler ahirette kaç yaşında dirilecek

aslında insan iman ettiği vakit, karşısında en güzel ve en temiz olanı bulur ve insan bozuk niyetlerle, çirkin ahlaklarla veya çirkin amellerle bu ilişkiyi arayacak olursa da, karşısında kimseyi bulamaz. bir bakın bakalım, altında bir şey vardır. gençmişsiniz de… bir kızı sevmişinizdir, – ya işte ben şimdi onu sevemeyecek miyim, onunla gezemeyecek miyim, onunla şöyle şöyle yapamayacak mıyım, öyle işmi olur falan filan veya benzer itibar görenlerin, benzer davranışlarına karşılık, benzer izahatlar söz konusudur. veya kibirden sebeb boyun eğilmemesi, başıboş kalınmasının istenmesi veya aşırıya gidilmenin istenmesi söz konusu olabilir. yoksa insanın haddide bellidir, hududu da bellidir. içkinin fuhşun, aylaklığın ahlaksızlığın, kibrin başıboşluğun; dünya hayatına da bir faydası yokdur. islam, insana; asli konumuna/yaradılış maksadına uygun, önüne gelenlerden temiz olanların seçildiği ve varış yerine hazırlıklı gidilmesini öngören bir hayat sunmaktadır. insan sadece ahiret hayatında değil dünya hayatında da hakiki faydalara ancak böyle ulaşabilir. bunun aksi de; çirkin temiz bulaşık, önüne ve işine geldiği gibi rastgele, anlamsız ve varış yerine hazırlıksız bir yaşam sürülmesi soncunu ortaya çıkarmaktadır. sonucu da hüsrandır. yoksa yaratıldık, başıboş bırakılmadık ve tekrar Rabbimize döndürüleceğiz. hayatta varoluşa ilişkin bu kadar basit ve açık bir iddia dahi bulamazsınız. ancak başları ve sonları olmayan, ortasıda hayallerden ibaret olan iddialar vardır. ölümü yokluk olarak görenlerin yoklukları, ölümleriyle değil doğumlarıyla başlarmış. yoksa bir insan doğar ve duyu organlarıyla, alemlerle ilişki kurar. insanda, o aleme ilişkin duyuların gelişmemiş olması, o alemin olmadığı anlamına gelmez. mesela gözleri görmeyen birisine de görünen alemi anlatamazsınız. nesnelerin şekillerinden veya renklerden bahsettiğiniz zaman, beni yemiyorsun değil mi, gerçekten renkler var mı diyebilecekdir.

Okudunuz mu?  Ruhlar ölür mü? Ya da ölüm yalnızca bedene mî mahsustur?

yani bir bakın bakalım, konuşulanlardan ziyade sizi aşırıya gitmeye, başıboşluğa veya kibre sürükleyen bir şey var mı veya herhangi çirkinlikleri makul görme eğiliminiz var mı veya insanları ve nesneleri, kalbinizde ve zihninizde nereye koymuşsunuz. öyle ümitsizliğe düşmenize de gerek yok mesele sadece ciddi ve önemli. kaygılandırıcı veya abidik gubidik değil.

Okudunuz mu?  Adam öldüren cennete girer mi

Hsnkara
Allah’a sığınacaksınız ama tabi bu sadece dil ile olmayacak öyle guveneceksinizki Allah’a, acizliginizin, guclusuzlugunuzun farkında olarak Allah’ın her şeyden haberdar olduğunu ve El-Kaviy olduğunu bilerek sığınacaksınız. Nasilki seni seviyorum cümlesi söylediğimiz herkeste farklı duygular ve anlamlar içerir bazen sadece dil ile bazen bütün kalbinle söylersin onun gibi düşünebilirsin. Unutma galaksilerden atomuna kadar herşey Allah’ın kontrolü altında şeytanda Allah izin verdiği müddetçe vesvese verebilir. Ona karşı verdiğin bu savaşta ümitsiz olma çünkü Allah var

Bu kategoride yer alan Daha 13 yaşındayım ancak meni, mezi her şey geliyor başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dinden uzaklaştım ne yapmalıyım Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.