Anasayfa
27 Şubat 2022, 7:15
missa4
Abone

Sahur yemeği yedikten sonra imsak vaktinin geçtiğini öğrenmek

Sahur yemeği yedikten sonra imsak vaktinin geçtiğini öğrenmek

Kayıtsız Üye
Ya ben gece kalktim sadece 1 dilim borek yedim ve imsak vaktinin 5 dkk gectigini gördüm daha agxima bisey surmedim orucum bozuldu mu ?


Cevap: Sahur yemeği yedikten sonra imsak vaktinin geçtiğini öğrenmek

imam
İmsak vaktine bakmadan yemek yiyen ve su içen, sonra vaktin geçtiğini gördüğünde bir kaza gerekir.
Önce saate bakın sonra ona göre hareket edin.

Okudunuz mu?  Hastaya şifa duası (Arapça)

Cevap: Sahur yemeği yedikten sonra imsak vaktinin geçtiğini öğrenmek

Kayıtsız Üye
Kardeşim,
Diyanet’in saatine göre imsak yapmışsan zaten 30 dk. civarı erken imsak yapıyoruz, 5 dk.dan hiçbir sorun çıkmaz.. Kaza ve keffarete gerek yok, böyle orucuna devam et.. Allah hepimizin oruçlarını kabul etsin.

Okudunuz mu?  Ehlibeyt soyundan gelenler

Yorum: Sahur yemeği yedikten sonra imsak vaktinin geçtiğini öğrenmek

Kayıtsız Üye
Hayırlı günler ben bugün sahura kalktım yani kalktığımi zannettim ben ezan gunes vaktinde okunduğunu biliyordum ama imsak vaktine bakmak gerekiyormus 5.30 da kalktım ve yemek yedim saat 6.30 kadar bekledim ezanın okunmasını ama güneş ışıdı ve baktım ezan çoktan okunmuş şimdi ben bu orucu tutabilirmiyim aceba ama kasten ve bilerek yapılmış bir şey değil soruma çabuk hızlı cevap verirseniz sevinirim

Okudunuz mu?  Şafii mezhebine göre imama uyan kişi, tekbirden sonra imamın Fatiha'ya geçmesini beklemeden Fatiha'ya başlayabilir mi?

ACİLSERVİS
Orucun geçerli değildir. Bunları bilmek zorundasın. Ayrıca oruç ezan ile de başlamaz oruç imsak ile başlar. İmsakta ezan okunmayabilir imsak vaktini elimizdeki – evimizdeki saat ile takip etmek gerekir.


Fyugui
Iyi gunler ben bugün oruc tutmustum ama ezanin imsakla beraber okuduğunu sanmistim meher yarim saat sonra okunuyormus ben bir bardak su ictim ezan okurken orucum bozuldumu acaba ne olur bana cevap verin ama sadece bir bardak ictim sahuru saat 2 de yapmistim

Okudunuz mu?  Kayınvalidem benim hakkımda konuşuyor Dinen ne yapmalıyım?

ACİLSERVİS
Öyle sanmak orucu bozar. Bu içme unutarak içmeye benzemez. damla olsa oruç bozulur.


sahur yedikten sonra imsak vaktinin gectigini öğrenmek

Bu kategoride yer alan Büyü olabilir mi? Bütün bunların sebebi sizce nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sahur yemeği yedikten sonra imsak vaktinin geçtiğini öğrenmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.