Anasayfa
27 Aralık 2023, 5:01
sizden04
Abone

Bu duanın Türkçe’si nedir?

Bu duanın Türkçe’si nedir?

emre91
Allâhümme rabbenâ yâ rabbenâ tekabbel minnâ inneke entes semiul alim. Ve tüb aleynâ yâ mevlânâ inneke entet tevvâbür rahim. Vehdina ve veffiknâ ilel hakkı ve ilâ sıratın müstakıym. Bi bereketi hatmil Kur’ânil azim. Va’fü annâ yâ kerim. Vagfir Ienâ zünübenâ bir fadlike ve keremike yâ ekremel ekremin ve yâ erhamer rahimin. Allâhümme salli alâ seyyidinâ Muhammedin ecmaıyn.

Okudunuz mu?  Geğirirken Allah'ın ismini söylemek?

Cevap: Bu duanın Türkçe’si nedir?

yasemin
Bu dua hatim duasında geçen bir kısımdır :

Allah’ım, âlemlere rahmet olan Efendimiz, Hatemül Enbiya Hazreti Muhammed sallAllahu aleyhi ve sellem’e ve onun al ve ashabına, salat ve selam eyledik, sen haberdar eyle. Öyle bir salat ki, bizi her türlü korku, bela ve benzeri şeylerden korusun. Bizi, bütün ayıp ve kusurlardan, günah ve isyanlardan temizlesin ve bütün günahlarımızın affedilmesine sebep olsun Ya Rabbi. Âmin!
İlahi Ya Rabbi, bizlere Sevgili Habibin hürmetine sarsılmaz ve eksilmez bir iman, şükreden bir kalp, zikreden bir dil, sabreden bir beden, kader ve takdirine rıza gösteren bir hayat ve İslam Dinine hizmet ile geçirilmiş bir ömür nasip eyle.
İlahi Ya Rabbi, bizlere nimetinin devamını, hikmetinin tamamını ihsan eyle. Bizleri önceki ümmetler gibi ağır imtihan etme. Rızana uygun yaşamayı, lütfunla muamele edip, yalnız sana müştak, yalnız senin rızanı arayan ve günahlara yaklaşmayan kullarından eyle. İlahi Ya Rabbi, Kudret Sensin, güç sensin, mülk sensin, her şey senin, bizler sana muhtacız.
Ya Rabbi, senden sağlığımızın devamını, rızkımızın helalini, ibadetlerde ihlâsı, sıkıntıda rızanı, belalarda sabrını, dünyada sevgini, ahirette rahmetini, Habibinin şefaatini, dostlarının refakatini senden dileriz.

Okudunuz mu?  Abdest alırken ne okunur

vehdina ilel hakki ve ila, rabbena tekabbel minna, rabbena tekabbel minna inneke entet tevvabür rahim

Bu kategoride yer alan Yemin ettin ama tutamadım ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bu duanın Türkçe’si nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.