Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:32
missa5
Abone

Allah için vazgeçmek!

Allah için vazgeçmek!

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm.
Ben yirmi yaşında bir genç kızım. Allah’a şükürler olsun ki doğru yolu buldum. Dört veyahut beş aydır namaz kılıyorum, tam hatırlamıyorum. Allah’ın rızasını kazanmak için üniversiteye gitme hayallerimden vazgeçtim. Çünkü erkeklerle iç içe olacağım bir ortamda bulunmak istemiyorum. Eğer okursam açık öğretim fakültesine gideceğim. Eskiden akraba ziyaretlerini sevmezdim, ama artık Allah rızası için gitmek istiyorum. Eskiden anneme biraz karşı gelirdim, artık yavaş yavaş kendimi düzeltmeye başladım. Hatta annem, ”Sen dinine yöneldiğinden beri değiştin,” diyor. Maddi durumum birine yardım edebilecek durumda değil ama insanlara sürekli yardım etmeyi hayal ediyorum. Bunları yazdım, çünkü Allah’ın rızasını kazanmak için elimden geleni az da olsa yapıyorum. Dünya hayatını sadece gerektiği kadar düşünmeye başladım. Sorum ise şu: bir ucuzluk mağazasında bayan eleman olarak biri aranıyordu. Annem ve babam bu iş sahibi olan bu adamı tanıyor, bana bu iş yerine girmemi söylediler. Ben de gittim, konuştum. Ben de az çok tanıyorum adamı. Namaz konusunu konuştum, hiçbir sorun olmadı. İş yerinde namaz kılmama izin verdi. Dükkan büyük, benimle dışımda iki bayan ve bir erkek daha çalışıyor. Sorun şu ki, dükkana erkek müşterilerde geliyor ve ben onlara istedikleri şeylerin yerini gösteriyorum, yardımcı oluyorum. Alışveriş dışında hiçbir konuşma olmuyor. Diğer erkek eleman kasada duruyor. Bazılarınız o erkek eleman erkek müşterilerle ilgilensin, diyebilir. Ama böyle bir şeyin olabileceğini hiç düşünmüyorum. Acaba bu iş yerinde çalışmam ne kadar doğru? Yani benim o iş yerinden çıkmam mı gerekir? Lütfen bana bu konuda yardımcı olun. Allah şimdiden hepinizden razı olsun. (Amin)
Not: Başta yazdıklarım kendime övgü değildi, sadece bir şeylerden fedakarlık yaptığımı dile getirmek istedim. Ve zamanınızı çaldığım için hakkınızı helal edin.

Okudunuz mu?  Namaz kılarken yellenme hissi

Cevap: Allah için vazgeçmek!

@hmet
Bir Müslüman kız, çok mecbur kalmadıkça erkeklerin bulunduğu ortamda çalışmamalıdır.


Yorum: Allah için vazgeçmek!

Kayıtsız Üye
Selamunaleykum. Önce erkekler var diye ilahiyata gitmediğinizi söylüyorsunuz. Sonra da erkelerle direk muhatap olduğunuz bir yerde çalıştığınızı söylüyorsunuz. Çelişki var. Yani demek istediğim ilahiyatta dersini dinleyip erkeklerle muhatap olmadan evine dönebilirsin. Amacım yargılamak değil yanlış anlamayın.

Okudunuz mu?  Riya ne demektir? Riyadan nasıl korunabiliriz? (ayet ve hadislerle açıklamasını rica ediyoruz)

Allah için sevdiğinden vazgeçmek, Allah rızası için sevdiğinden vazgeçmek, Allah için birinden vazgec

Bu kategoride yer alan Hep kalbim kırılıyor, Rabbim bana yardım etmiyor. Beni cezalandırıyor mu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allah için vazgeçmek! Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.