Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:44
sizden94
Abone

Arkadaşlık İlişkileri.

Arkadaşlık İlişkileri.

remr
Maalesef en yakın arkadaşımla aramız fena bir şekilde bozuldu. Ben onunla barışmayı hiç istemiyordum. Lakin Müslüman Müslümana 3 günden fazla küs kalırsa dinden çıkacağı konusunu biliyordum.

Mecburen barışalım hakkını helal et dedim. Kabul etti hakkını helal etti ben de ona hakkımı helal ettim. Birbirimizi affettik.

Okudunuz mu?  Borç verdiğim kişi geri haram parayla ödeyecek?

Gelin görün ki asla eskisi gibi samimi olamıyoruz. Ayrıca birbirimizle de konuşmak da istemiyoruz. Sözde barıştık ama artık eskisi gibi değil, birbirimize karşı çok soğuğuz.

İşte aklımı kurcalayan da bu biz birbirimizi affettik hakkımızı helal ettik ama eskisi gibi arkadaş olamıyoruz.

Acaba bu bizi dinden çıkarır mı? Sözde barıştık ama eskisi gibi değiliz işte, arkadaş gibi değiliz. Böylece hayatımıza devam etmemizde bir sakınca var mı?

Okudunuz mu?  Çarşafla ilgili ayet veya hadis var mı

Helalleşmemize birbirimizi affetmemize rağmen durum böyle işte sanki hala küsmüşüz gibi. İşte böyle olması 3 gün geçtikten sonra bizi dinden çıkarır mı? Ne yapmamız gerek ?


Cevap: Arkadaşlık İlişkileri.

doganozguc
İlk başta "Helalleşmeden ölmeyin" Karşılıklı helalleşmişsiniz zaten, inşaAllah Rahman da merhamet eder. < Bir mü’minin, din kardeşini üç günden fazla terkedip küs durması helâl değildir. Üç gün geçmişse, onunla karşılaşıp selâm versin. Eğer selâmını alırsa, her ikisi de sevapta ortak olurlar. Yok eğer selâmını almazsa, almayan günaha girmiş olur. Selâm veren ise küs durmaktan çıkmış olur.

Okudunuz mu?  S.a.v - vesselam - ecmain anlamları nedir?

Ebû Dâvûd, Edeb 47 >


Yorum: Arkadaşlık İlişkileri.

Kayıtsız Üye
Esselemu aleyküm ve rahmetullah ve beraketüh. Hocam Kıbrısta ılahiyat fakültesinde okuyorum kafamı epey kurcalayan bir problemim var. Ben bundan önce inancı sağlam olmayan bir bireydim. Dine inanmadığım zamanlar dahi oldu. Elhamdülillah 20yasindayim kısa suredir namazlarimi eda etmeye çalışıyorum benim sorum şudur . Eski dönemlerimde Alkol kullanıyordum ve benim vesilemle Alkol ile tanışan bir arkadaşım var. Dini araştırma yapıyorum her konuda bilgi sahibi olmaya çalışıyorum. 4erkek öğrenciyiz. 2arkadaşımla geçtiğimiz yıl okul vasıtasıyla tanıştım. Bu sene Türkiyeden gelen en yakın arkadaşlarımdan biriside aramıza dahil oldu kendisi imam hatip yıllarından arkadaşım. Benim vasitamla alkolle tanışmış olan kişi ben bıraktım elhamdülillah.Arkadasimada vesile olmuştum lakin Diğer arkadaşlarım sorumsuz ve pasaklı olması nedeniyle arkadaşımı istemiyor. Kesin kararları seneye eve çıkmamak oldu. Ilmi çalışmalar yapmayı düşünüyorum en büyük heyecanım neredeyse insanlara dini anlatmak ben bu yaşıma kadar imam hatipte dahi ogrenemedigim için bunlar başıma geldi ve 3 4 yılım heba oldu. Şimdi hocam bu yakın arkadaşım 1 sene daha burda onun açıkta kalmasını istemiyorum lakin tekrar alkole başlaması geçen günlerde benimde ayağımın kaymasına vesile oldu azda olsa o günahı işledim tovbesini yapıp akillandim çok şükür. Şimdi ben bu kardeşimi kendi ellerimle düşürdüğüm bu bataklıktan çıkarmak istiyorum. Onu yalnız bırakamam seneye muhtemelen onunla ayrı eve çıkmayı düşünüyorum Allah’ın izniyle. Ne yapmam gerekiyor öneriniz varmı acaba? Diğer arkadaşlarım da iyi çocuklar geçiriyoruz ama yakın arkadaşımla eve çıkmak istemiyorlar bahsettiğim gibi diğer kardeşimi Rabbimin izniyle kurtarmak istiyorum lakin kendimde bu bataklığa düşmektende tekrar korkuyorum. Diğer arkadaşlarımı da kaybetmek istemiyorum ne yapmalıyım ben? Allah razı olsun hayırlı cumalar

Okudunuz mu?  Şarap Bardaklarıyla İçecek İçmek

Peki hocam tekrar tekrar Alkolün kötülüklerin anlattım kimseyle küsme durumu yok. Ayetlerden örnek verdim bahsettim sizce ben ne yapmalıyım? Diğer 2 arkadaşımla mı eve çıkayım? Yoksa yakın arkadaşımla mı

Bu kategoride yer alan Ateistlere cevap vermek , yazışmak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Arkadaşlık İlişkileri. Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.