Anasayfa
21 Ağustos 2021, 4:28
Gusul
Yönetici

Göbeğimdeki kirler çıkmıyor gusülüm olmuş mudur

Göbeğimdeki kirler çıkmıyor gusülüm olmuş mudur

Kayıtsız Üye
gusül göbek deliği

Selamün aleyküm benim göbeğimde kirler var ne yapsam çıkmıyor hep tedirgin okuyorum guslümün olup olmadığıyla ilgili yardım eder misiniz lütfen gusülde kir kalmaması lazım deniliyor fakat göbek deliğimdeki kirler ne yapsam çıkmıyor yardım edin lütfen

Okudunuz mu?  Hacda Kaç Gün Kalınır

Cevap: Göbeğimdeki kirler çıkmıyor gusülüm olmuş mudur

mum
gusül abdesti alırken göbek deliği kirleri temizlenmeli ama gusle engel değildirler.


Cevap: Göbeğimdeki kirler çıkmıyor gusülüm olmuş mudur

Kayıtsız Üye
Çok Teşekkür ederim hep endişeleniyordum


Gusülüm geçerli mi?

Kayıtsız Üye
Bugün sabah uyandım ve boy abdesti için banyoya gittim. Yıkanırken göbeğimde kirler vardı. Biraz denedim çıkarmayı ama çıkmadı. Göbek deliğim derin olduğu için biraz derinde katılaşmış bir tabaka var Kİr var. Bu suyu geçiriyor mu bilmiyorum ama büyük ihtimalle geçirmiyor. Çünkü yapışmış katı. Çıkarmaya korktuğum için çıkarmadım ve boy abdestimi alıp çıktım banyodan boy abdestim geçerli midir? Çok vesvese yaptım (

Okudunuz mu?  Zevk suyu boy abdesti bozar mı

ACİLSERVİS
Çıkarabildiğin yeterli. Kendine zarar vermene gerek yok. Guslün bu açıdan geçerlidir.


Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm benim sorum olucak ben banyoya girip önce banyomu yapıyorum temizleniyorum ve daha sonra besmele çekerek gusle niyet ediyorum 3 defa ağıza 3 defa buruna su verdikten sonra tüm vücudumu yıkıyorum aldığım gusül doğru mu ?

Okudunuz mu?  Güsül abdessiz cumaya gitmek zorunda kaldım

ACİLSERVİS
Aleykümüsselam. Guslün doğrudur Allah kabul etsin.
Ayrıca guslün sünnetlerinin neler olduğunu öğrenip uygulayabilirsin.

Bu kategoride yer alan Alkol veya etil alkol içeren kremler, kolanyalar abdesti bozar mı? Namaz kılmaya engelmidir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Göbeğimdeki kirler çıkmıyor gusülüm olmuş mudur Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.