Anasayfa
8 Mayıs 2021, 13:06
missa08
Abone

Adetten sonraki beyaz ve sarı akıntı

Adetten sonraki beyaz ve sarı akıntı

Kayıtsız Üye
Merhaba,

Ben adet bitiminden sonra beyaz akıntı görünce abdest aldım oruç tuttum. ertesi gün ise akıntının kilotta sarı renk olduğunu gördüm. Acaba Kuruduğu için mi sarı renk olmuştur Çünkü peçeteye sildiğimde beyaz gözüküyor. tekrar abdest almam gerekir mi ? Bu durum oruça mani midir?

Okudunuz mu?  Çamaşır makinesinin yararları

Cevap: Adetten sonraki beyaz ve sarı akıntı

arifselim
Adetin başlaması hakkında görüş ayrılığı yoktur ancak adet bitimi hakkında ihtilaf olmuştur. Çoğunluğun kabul ettiği görüş kadının kullandığı pamuğun temiz ve beyaz olarak görünmesi adetinin bitiminin işaretidir. Bir hadisi şerifte şöyle geçmektedir:

Okudunuz mu?  Misvak nasıl yıkanır

Hz. Âişe’den şöyle nakledilmiştir: "Fâtıma bintu Ebî Hubeyş özür kanı görürdü. Bu durumu Hz. Peygamber’e sordu. O da şöyle buyurdu: Bu damardan delen bir kanamadır. Hayız değildir. O halde, hayzın başladığı zaman namazı bırak, sona erince gusül abdesti al ve namaz kılmaya başla!"

Okudunuz mu?  Çocuk sakinleştirici dua

adet bitiminde gelen sarı akıntı, adet bitiminden sonra gelen beyaz akıntı

Bu kategoride yer alan Cinler benimle neden uğraşıyor ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Adetten sonraki beyaz ve sarı akıntı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.