Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:49
Gusul
Yönetici

Sinir olmak gusle engel olurmu

Sinir olmak gusle engel olurmu

Kayıtsız Üye
Hayirli aksamlar,
Az önce gusül abdesti aliyordum ve biraz kustum. Cok ama çok takintiliyimdir ve abdesttin ortasinda dusunmeye basladim, aceba kusmak abdestti bozarmi diye. Sinir oldum, biktim ve sag sola vurmaya basladim. Ve ardindan, telefonumu aldim ve abdesttin ortasinda arastirdim. Kusmak abdesti engellemezmis ama benim yapmis oldugum su gusül abdest kabul olurmu? Abdeste sag sola vurmak, sinir olmak falan filan gusulu engel olurmu?
Cok vesvese ediyorum, biktim vAllahi biktim, gusül abdestini alirkende cildirdim… Allah razı olsun simdiden, lütfen bir cevap istiyorum. 2 saat sonra niyet edecegim orucuma, sahurdan önce ogrenmek istiyorum durumum, yani hala cunupmuyum degilmiyim diye.

Okudunuz mu?  Sessiz osurmak abdesti bozar mı?

Gusül abdesti alırken sinirlenmek

Kayıtsız Üye
Gusul abdestim kabul olmusmudur? Hayirli aksamlar Mumsema,
Simdiden ozur dilerim, Fransadan geliyorum ve turkce yazmam pek iyi degil. Bir sorum var, dun gusül abdestimi alirken kustum. Cok takintili biri oldugum için, gusulun ortasinda dusunmeye basladim ve sinir oldum sag sola vurmaya basladim, ve hemen ardindan telefonumu aldim ve baktim, kusmak orucu bozarmiymis diye. 15 yasindayim ve çok ama çok takintiliyim. Ama konu bu degil, lütfen cevap verebilirmisiniz? Gusul abdestim kabul olmusmudur? Namazimi, orucumu, ibadetimi devam ediyorum ama bilmiyorum, lütfen cevap verirseniz çok mutlu olurum. Iyi aksamlar/geceler.

Okudunuz mu?  Cunup olan kişiyi gören bir kadının gusul abdesti alması gerekirmi?

namazda sinirlenmek namazı bozar mı

mum
< namazda sinirlenmek namazı bozar mı >
Hayır sinirlenme namazı bozmaz.

< dun gusül abdestimi alirken kustum. >
Kusmak guslü bozmaz. Guslün geçerlidir.


gusul alirken sinirlemmek, Gusul alırken sinirlenmek, gusul alirken sinirlenmek

Bu kategoride yer alan Gusül Abdesti alırken sağa sola kaç defa şu dökülür başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sinir olmak gusle engel olurmu Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.