Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:45
Gusul
Yönetici

Uyanınca ıslaklık görmek

Uyanınca çok az ıslaklık

xxeminxx
Öncelikle selamun aleyküm,
Arkadaşlar ben bunu çok yaşıyorum uyandığımda inanılmaz derecede az.Toplu iğne başı kadar bir ıslaklık koku alamıyorum,ihtilam olduğumu hatırlamıyorum.yani 4 sudan hangisi olduğu anlaşılacak gibi değil.Ne yapmam gerekir?


Cevap: Uyanınca çok az ıslaklık

imam
bu ne mezi ne vedi ne de menidir.
iğne ucu kadar su olmaz
bunlar senin şüphelerin

Okudunuz mu?  Gusülde Burna Su Çekmek

Cevap: Uyanınca çok az ıslaklık

umutlucan
< Öncelikle selamun aleyküm,
Arkadaşlar ben bunu çok yaşıyorum uyandığımda inanılmaz derecede az.Toplu iğne başı kadar bir ıslaklık koku alamıyorum,ihtilam olduğumu hatırlamıyorum.yani 4 sudan hangisi olduğu anlaşılacak gibi değil.Ne yapmam gerekir? >

büyük bir ihtimalle vesvese yaşıyorsun.


Uyanınca ıslaklık görmek

MMMMM
Sabahları uyandığımda camasirimda bir ıslaklık gormuyorum gece ihtilam oldugumu da hatirlamiyorum fakat idrardan sonra çok az saydam sivi goruyorum meniymis gibi hissediyorum ne yapmalıyım
(Erkek)

Okudunuz mu?  Avret yerlerine bakmak ve dokunmak gusül abdestini bozar mı

mum
< Uykudan Uyanınca iç çamaşırında ıslaklık görmek >
Sabah kalktığında iç çamaşırında meni lekesi yoksa cünüp sayılmazsın.
Tuvalette idrar sonrası gelen akıntı VEDİ veya MEZi dir.


Molla_Efdal
Değerli kardeşimiz;

Meni saydam değildir. Aksine beyaz renkli olur. Saydam renkli olan mezidir ve genellikle kişide şehvet duygusu artınca hasıl olur. Mezi gusül gerektirmez sadece abdest almak yeterlidir.

Okudunuz mu?  Gusül abdesti almadan önce tıraş olurken kesik olursa ve kanama olursa

Kayıtsız Üye
Selamun Aleyüm

Ben Uyandığımda , Yada okulda penisim bazen Dikleşiyor. ( Mastırbasyon kesinlikle yapmıyorum o yüzden şehvetim her zaman çok yüksek ) ve sonra iniyor Sanki bişi çıkıoyr gibi oluyor. Tuvalete gidiyorum Böle 1 damlanın oluşturabiliceği şekilde bazen ıslaklık bazende beyazımsız tabaka oluyor Ama yani çok küçük. Ya meni olsa şehvetle sıçrayarak çıakr ve böle avuc içi kadar çıkar ve tabaka oluşturur biliyorum. Ama vesvese sanırım böle çok küçük ıslaklıklar ve bazaende beyaz tabaka oluyor. Güsülüm Bozulurmu ?

Okudunuz mu?  Tırnak kesmek hanefilerde abdesti bozarmı

Kayıtsız Üye
Selamunaleykum arkadaşlar ben 16 yaşındayım her sabah uyandığımda ic çamaşırımda beyaz lekeler görüyorum. Ruyalanma olmasam bile oluyor. Hergun gusül almaktan artik usandım. Ruya filan hicbise hatirlayamiyorum. 3 4 gun ust uste oluyor ve şuan devam ediyor Allah rizasi için yardim edin

Okudunuz mu?  Kadınlarda hangi akıntı abdesti bozar

arifselim
Aleykum selam kardeşim. Mezi rengi su gibi şeffaf ve yapışkandır. Meni ise rengi beyaz ve yoğundur aynı zamanda biraz kokar. Ayrıca meni küçük lekeler halinde değil çok fazla olur. Mezi kuruduğunda da beyaz bir renkte görünür.


yıldızyıldız
Hanefi mezhebindenim,Sabah uyandığında çamaşırında ıslaklık görüldüğünde kişinin ıslaklığın mahiyetine bakmasına gerek olmadığını gusül almasına gerek olmadığını söylemiş İmam Ebu Yusuf, biz de ona göre hareket edebilir miyiz?

Okudunuz mu?  Adetliyken gusül gerektiren haller

Omer Faruk
< Hanefi mezhebindenim,Sabah uyandığında çamaşırında ıslaklık görüldüğünde kişinin ıslaklığın mahiyetine bakmasına gerek olmadığını gusül almasına gerek olmadığını söylemiş İmam Ebu Yusuf, biz de ona göre hareket edebilir miyiz? >
Bu konuda İmam Ebu Hanife ve İmam Muhammed’in görüşü uygulanır. Yani, sabah kalkıldığında (cinsellikle ilgili rüya görülüp görülmediği unutulsa bile çünkü bazen rüya da unutulabilir) iç çamaşırında koyu bir ıslaklık varsa bu menidir, hafif bir ıslaklık var ise bu da mezidir. Zaten dokunuldğunda iç çamaşırda meni için daha kaygan bir yoğunluk vardır. Mezide gusle ihtiyaç yok, ama menide ihtiyaç vardır.

Okudunuz mu?  Gusülden sonra meni gelirse gusül gerekir mi?

Hatırlanmasa bile ıslaklığın mahiyetine göre hareket edilir.


uykudan kalktigimda sivi gelmeye mumsema, Sabah uyandığımda donlumda az bir ıslaklık vardi, sabah uyanınca ıslaklık

Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Uyanınca ıslaklık görmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.