Anasayfa
20 Eylül 2022, 23:54
sizden3
Abone

Baba cebinden izinsiz para almak helal mi

Baba cebinden izinsiz para almak helal mi

bertan08
Arkadaşlar babamin cüzdanından para aldim (babamin haberi olmadan) bakkala gittim ihtiyacım olan şeyi aldiktan sonra paramin düştügünu fark ettim. Bakkala soyledikten sonra parayi aramaya gittim ve buldum bakkala geri döndüm. Bakkalda bana helal paraymis bulamayabilirdinde dedi. Bende aynen dedim. Bu durumda küfre düşmüş oluyo muyum? (Aynen dememdeki maksat babamin çalışıp kazandığı helal para olarak düşündüm)

Okudunuz mu?  Oruçlu iken ağız çalkalamak orucu bozar mı?

Cevap: Küfre düştüm mü?

umutlucan
helal yollarla kazanılmıs paraya helal demek insanı dinden çıkartmaz. Bu durumda eğer para helal ise küfre düşmezsiniz. kazanç helal yollarla kazanılmıs ise o paraya helal demekte herhangi bir küfr söz konusu değildir. İçiniz rahat olsun


Cevap: Küfre düştüm mü?

bertan08
Benim aklimi karıştıran şey babamin haberi olmadan almam bu durumda bir sıkıntı olur mu

Okudunuz mu?  Enam Suresi 121. Ayette kastedilen nedir?

Yorum: Baba cebinden izinsiz para almak helal mi

Kayıtsız Üye
Geçenlrde babama sormdan cebinden büyük bir miktar oyun parasi aldım babamda anlamiş alanın ALLAH belasini versin dedi napmaliyim:(


Arkat
Babana söyleyip özür dilemelisin bu şekilde olursa seni affeder. ve sözünü geri almış olur.

Okudunuz mu?  Dini Soru Cevaplar

Kayıtsız Üye
Babanın bedduasi tutar yapmayın


babanın cebinden para almak günahmı, boba parasi almak gunahmi, kocanın cebinden para almak harammıdır

Bu kategoride yer alan Hakikat Kitapevi kitapları hakkında bilgi verir misiniz? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Baba cebinden izinsiz para almak helal mi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.