mcht12
Selamun aleyküm, namaz niyeti alırken örneğin öğlen namazına alıyoruz niyet ettim Allah rızası için öğlen namazının sünnetini kılmaya diye niyet etmek yeter mi yoksa niyet ettim Allah rızası için öğlen namazının 4 rekatlık sünnetini kılmaya diye niyet etmek mecburi mi ?
@hmet
Sünnetler 2 rekat olarak da kılınabildiği için rekat sayısını belirtin ama farzlarda gerek yok
mcht12
Şu ana kadar hiç belirtmedim sadece sünnet farz veya son sünnet diye aldım bir şey olur mu ?
umutlucan
bir sey olmaz. niyet kalp ile yapılır sünnet sayısı bellidir içinde n kaç gecşrdıysen o dur . dil ile söylemene gerek yoktur .Lakin sünnet namazlarında rekat sayısını belirte bilirsin. Herhangi bir sakıncası olmaz.
GençMümin
İster belirt ister belirtme, ama mesela ben öğle namazında ilk sünnet son sünnet diye belirtiyorum.
namaza niyet ederken rekat sayısı söylenirmi
Namaza niyet ederken rekat sayısı belirtilmeli midir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.