Anasayfa
21 Ekim 2023, 7:09
missa06
Abone

Mübin duası

Mübin duası

Kayıtsız Üye
Mübin duası Türkçe okunuşu ve anlamını yazar mısınız


Cevap: Mübin duası

arifselim
Mübin demek, ap açık, anlaşılan ve net olan şey anlamlarına gelir. Yasin suresinde yedi tane ayetin sonunda mubin kelimesi geçmektedir ve bu ayetlerin sonuna gelindiğinde veya yasin suresi okunduktan sonra mubin duası okunabilir.

Okudunuz mu?  Masturbasyon yapana cin musallat olur mu

Mübin Duası Arapça ve Türkçe Meali;

"Bismillahirrahmanirrahim

Sübhane’l-müneffisi an külli medyun. Sübhane’müferrici an külli mahzun. Sübhane’l-muhallisi an külli mescun. Sünhane’l-alimi bir külli meknun. Sübhane men cealae hazainehu beyne’l-kafi ve’n-nun. Fe iza kada emren fe innema yekulü lehı kün feyekun. Fa sübhanellezi bir yedihi melekutü külli şey’in ve ileyhi türceun."

Okudunuz mu?  Gusülden sonra parmakta siyah nokta görmek

Türkçe meali,; "Ey her türlü borçtan kurtaran! Seni tenzih ederim. Ey her türlü hüzünden kurtaran! Seni tenzih ederim. Ey her hapisten kurtaran! Seni tenzih ederim! Ey her gizliyi bilen! Seni tenzih ederim. Ey bütün hazinelerini Kaf ve Nun arasında var eden! Seni tenzih ederim. O bir işi diledi mi ona "ol!" der, o da oluverir. Her şeyin iç yüzünü bilen ve her şeyin melekutunu elinde tutan, gücü her şeye yeten Allah’ı tenzih ederim. Her şey Ona dönecektir."

Okudunuz mu?  Cennet ve cehnnem hakkında bilinen tüm gerçekler ve yorumlar

Mübin Duasının Faziletleri Derki;

Dünyevi ve uhrevi her türlü dilek ve hacetlerin yerine gelmesi, sıkıntı, keder, elem ve kasvetlerin gitmesine niyet ederek Yasin Suresi’ndeki her "Mübin" den sonra üçer-beşer ya da yedi kere bu duanın okunması gereklidir.

Mübin Duası
İhlasla okunduğu vakit Allah c.c. dua edenin dileğini yerine getirir. Yasin tilaveti sona erince bu duanın okunması önerilmektedir. Bunu duanın, hacetlerinin kabulüne mazhar olacağı Mevlamız’ın okuyanların sıkıntısını ve kederinden kurtaracağını ve ihlasla okumak, yasin bitince de tilavet yapmak faydasını görecektir.

Okudunuz mu?  Hazreti Muhammed'in insanlığa yaptığı iyilikler

Yasin suresinin içinde 7 defa Mübin geçer, onları bir daire içerisine alıp işaretleyin, her Mübin isminin sonunda 3-5-7 defa Mübin suresi okunur.

Teşekkür ederiz bloğumuzun sahibesine çok güzel sure inancınıza güvenin ve gerisini sabreyleyin. Yüce Mevlam’ıza bırakın. Özür diliyoruz neden 7 kere biliyor’musunuz? Cennet 7 kattan oluştuğundan her kim Kur’an-ı Kerimden bir fazla okunursa kat kat mertebesi artırılmış. Cenabı Allah şimdiden herkesin gönlündekini ve yüreğindekini kabul etmesi dileğiyle, saygılarımızla.

Okudunuz mu?  Ölünün elliikinci gecesinde burnu düşer derler 7. ve 40. de neler olur?

yasin suresindeki mübin ne demek, yasin okunuşu, İmam-ı mûbin

Bu kategoride yer alan Ya vedut ya beduh ya cemil Doğru mu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Mübin duası Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.