Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:38
missa09
Abone

Amentü duası

Amentü duası

Kayıtsız Üye
amentü duası nedir amentü duası nerede ve ne zaman okunur


Cevap: Amentü duası

yasemin
Amentü Duası, Amentü Arapça’da inandım anlamında kullanılır. Amentü duasının abdest alırken ve abdest tamamlandıktan sonra okunması makbul olur. Namazlarda Amentü duası okunmaz. Namazlarda yalnızca namaz sureleri okunur. Amentü duası namaz hariçinde dua olarak her zaman okunabilir. Bu dua ile iman tazelenmiş olur ve kişi işleyeceği günahlardan kaçınmış olur.

Okudunuz mu?  Dernek nedir

Amentü duasında yer alan altı gerçeğin anlamını bilerek, beğenip, kabullenen kişi mümindir. Henüz Müslüman olmayan bir kişi Kelime-i Tevhid’i’n anlamını az da bilse ve buna inanarak söylerse o anda Müslüman olur. Ancak her Müslüman kişi gibi daha sonra Amentü duasını ezberleyerek anlamını öğrenmesi gerekir. Yeni doğan bir bebek bile henüz doğar doğmaz anne-babasının dinine tabi olur. Çocuğun aklı başına geldiği zaman anne ve babasının dinine bağlı olmaktan çıkar.

Okudunuz mu?  Şeyh Ahmed bedevi hz. türbesi

Bu nedenle çocuğun aklı başına geldiği zaman ilk önce Kelime-i Tevhid ve Amentü duası öğrenmesini sağlamak gerekir. Kelime-i Tevhid ve Amentü ezberletirken çocuğa bunların anlamlarını da iyce öğretmek gerekir. Çocuk bu ikili ile İslamiyet’e uymak zorunda olduğuna inanmalıdır.

Yani kısaca özetlemek gerekir ise, Amentü duasını her Müslümanın anlamı ile beraber ezbere bilmesi ve inanması gerekir. Amentü duasını okumak bir nevi iman tazelemek demektir.

Okudunuz mu?  Unutkanlık duası ve anlamı

amentu suremi

Bu kategoride yer alan Adak namazında nasıl niyet edilir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Amentü duası Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.