Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:00
missa02
Abone

Bankanın alacağı faiz bankanın hakkı mı?

Bankanın alacağı faiz bankanın hakkı mı?

Kayıtsız Üye
selamün aleyküm, arkadaşlar ailem banka kredi ve kredi kartı borçlarına batmış durumda, o bankadan alıp bu bankaya yatıra yatıra faiz bine bine arttı borçları, içinden çıkılamayacak hal aldı, bende mecburen aileme yardımcı oluyorum ama benim çabam bile yetersiz kalıyor bende bu borçlarda boğulmak istemiyorum, benim sorum, mesela b bankasından 10 bin tl borç alınıyor, 15 bin lira geri ödenmesi gerekiyor faizi ile, borcu ödemekte zorlanıp üzerine bir 10 bin çekiliyor böyle böyle krediler yığılıyor, mesela bankaya toplamda ödeme 50 bin tl yapılıyor ama ödenecek daha borç var, ancak bankadan toplamda alınan para 45 bin lira yani bankaya ana para ödenmiş oluyor geri kalanı faiz birikintisi, şimdi bu ana para ödenmiş olduğundan faizi ödememek caiz mi? bu faiz borcu bankanın hakkı mı oluyor? ödenmezse kul hakkına girer mi?
diğer merak ettiğim konu aileme yardım etmem caiz ? etmem gerekir mi? çünki faiz batağındalar faizi ödemek için çalışmış oluyorum. çok zor durumdayız arkadaşlar, cevaplarınıza çok ihtiyacımız var, Allah razı olsun, hürmetler

Okudunuz mu?  Euzü bi kelimatillahi et-Tammeti min şerri ma Halak

Cevap: Bankanın alacağı faiz bankanın hakkı mı?

Mucahid
Bankaların faizi ödememe imkanı yok maalesef.
Odemek durumundasınız

Bu kategoride yer alan Kıyamet günü ile Mahşer günü aynı gün müdür ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bankanın alacağı faiz bankanın hakkı mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.