Anasayfa
8 Mayıs 2021, 13:05
missa08
Abone

Acve hurmasının çekirdeğinin faydaları

Acve hurmasının çekirdeğinin faydaları

Kayıtsız Üye
acve hurmasının çekirdeğinin yararları nedir ve nasıl kullanılır?


Cevap: Acve hurmasının çekirdeğinin faydaları

yasemin
Acve (Peygamber hurması) hurmasının faydaları şu şekilde:

Acve Hurması, rahim kaslarını güçlendirir. Bu sayede doğumu oldukça kolaylaştırır. Doğum sonrası ağrı ve acıyı en aza indirir. Bunu sağlamak için doğumdan 1-2 hafta öncesinden başlayarak her gün tüketilmelidir.İçerdiği fruktozdan dolayı vücut için enerji kaynağıdır.B grubu vitaminleri içerdiği için karaciğer için çok faydalıdır. Sarılık hastalığına yakalanma riskini düşürür. Kısırlığın önüne geçer. İçinde çok fazla fosfor bulunduğu için sadece engellemekle kalmaz, aynı zamanda kısırlık sorunu olanların iyileşmesinde kullanılabilir. Bağırsakları çalıştırır ve iştah açar. A vitamini muhtevasından dolayı göz sağlığı için önemlidir. Ancak gözlerinde ağrı olanların tüketmesi sakıncalıdır. Çünkü gözün güçlenmesini sağlamasına paralel ağrı varsa, onu da daha şiddetli hale getirir. Vücuttaki toksin atımını kolaylaştırır. Hazmı kolaylaştırır. Bol miktarda demir içerir. Bu sayede kan yapar. Muhtevası bakımından ( fosfor, potasyum ) bebeklerin gelişiminde çok önemlidir. Damar sertliğini ortadan kaldırır. Kolestrolü bitirir. Vücuttaki şeker seviyesini ayarlar. İç kanama geçirenlerin kanamasını durdurur.

Okudunuz mu?  Hz Haticenin doğumundan Ölümüne Hayatı Slayt Yapcam

Hurmanın suyu cildi besler. Bu su ile saçlarınıza da şekil verebilirsiniz. Jöle özelliği gösterir ancak saçı besler, zararı yoktur. İltihap için krem haline getirilip kullanılabilir. Ülsere iyi gelir. Zihni açar. Ayrıca çekirdekleri parçalanarak kahvesi de yapılabilir. Bu kahve vücudu dinlendirir, sinirleri yatıştırır. Balgam sökücü özellik gösterir. Kanseri önler, ishali geçirir. Yaralara merhem şeklinde uygulandığında çabuk iyileşmesini sağlar. Fazla tüketildiğinde göz ağrısı yapabilir. Hz. Muhammed de bu yüzden, Hz. Ali’ ye gözü ağrıdığı sürece yemesini yasaklamıştır. Genel olarak bakıldığında Acve Hurması’ nın içeriğinde şunlar vardır: Potasyum, fosfor, demir, B1, B2, A, C vitaminleri, kalsiyum, magnezyum, protitin, sodyum.
Yazar: Gürkan DEMİRCİ

Okudunuz mu?  İslamda bağnazlık nedir nasıl engellenip ortadan kaldırılır ?

acve hurması çekirdeği

Bu kategoride yer alan Türkçeden Arapça-Farsçaya geçen kelimeler hangileridir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Acve hurmasının çekirdeğinin faydaları Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.