Anasayfa
28 Temmuz 2021, 17:40
Oruc
Yönetici

Hastalıktan dolayı bozulan oruç

Hastalıktan dolayı bozulan oruç

nnnzz
Hayırlı geceler, dün gece ezan okunurken oruça niyet ettikten sonra yaklaşık yarım saat sonra ateşim yükseldi hastalandım. Sabah saat 7 – 7.30 a kadar kendimi zorladım orucumu bozmadım. Ateşim azaldı bu seferde başım çok ağrımaya başladı uyumaya çalıştım uyuyamadım. En sonunda annemlerinde çok ısrarıyla ağrı kesici almak için orucumu bozdum. Kefaret gerekir mi? Bozduğumdan dolayı vicdanım rahatsız. Cevabınız için şimdiden teşekkürler..

Okudunuz mu?  Arapça Türkçe iftar duası

Cevap: Hastalıktan dolayı bozulan oruç

mum
Hastalıktan dolayı bozulan oruca kefaret yoktur sadece bir gün kaza gerekir.
Allah şifa versin.


Cevap: Hastalıktan dolayı bozulan oruç

nnnzz
Allah razı olsun, içime su serptiniz. Çok teşekkürler.


Hastalık nedeniyle bozulan oruç

Kayıtsız Üye
Hayırlı günler Mumsema. Bugün oruca niyetlenmiştim boğazımdan dolayı rahatsızım gece kalktığımda yatağa istifra yapmışım.sonra kalktım yüzümü falan yıkadım boğazıma gıcık geldi bir türlü uyuyamadım öksürükten orucumu bozmak zorunda kaldım. bunu için kefaret orucu tutmalımıyım bozduğum için vicdanın rahat değil.

Okudunuz mu?  Ramazan ayı ile ilgili bulmacalar

arifselim
Hayırlı günler. Allah şifalar versin. Eğer dayanamadığın için orucunu bozmuşsan sana sadece bir gün kaza lazım gelir. Bunun için kefarete gerek yoktur. Bu bir zaruret durumu sayılır.


Kayıtsız Üye
Merhabalar. Sabah şiddetli mide ağrısıyla uyandım. Orucumu bozmamak için ve belki geçer diye düşündüğümden 1 saat kadar -resmen ağlayarak- dayandım. Tam geçti gibi oldu Sonra uyumuşum 10 dk sonra yine ağrı başladı. Sonunda Bende ilaç içtim. Kefaret gerekli mi? Bozduğum için çok üzüldüm.

Okudunuz mu?  Ramazan ayında karı kocanın ilişkiye girmesi haram mıdır?

Galus
Güne gün oruç tutmanız gerekir. Burada siz hasta sayıldınız. Karşılığında kefaret gerekmez sadece birgün oruç tutun


Kayıtsız Üye
Uykudan aşırı mide bulantısı ile uyandım ve orucumu bozmak zorunda kaldım uyandıktan 15 20 dakika sonra kustum kefaret gerekirmi


mum
Rahatsızlıktan dolayı orucu bozmak kefaret gerektirmez sadece kaza gerekir.
Bu durumda doktora gitmeliydiniz

Okudunuz mu?  Tırnak Kesmek, Etek Traşı vb. Kılları Almak Orucu Bozar Mı?

hastalıktan dolayı oruç bozmak, Oruç bozulması

Bu kategoride yer alan Oruçluyken cinsel ilişkiye girmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hastalıktan dolayı bozulan oruç Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.