Anasayfa
10 Ocak 2024, 8:43
missa02
Abone

Salavatların Yazılışı

Salavatların Yazılışı

egnyz
S.A kardeşler,

Arkadaşlar internetten ve konuyla ilgili kitaplardan bir sürü zikir ve salavat topladım. Fakat aklıma dün akşamdan beridir bir şey takıldı. internetten aldığım bir salavatla, o salavatın başka bir yerdeki yazılışı çok farklı… harf eksiklikleri veya u-ü ı – i gibi harf değişimleri salavatın faziletini bozar mı ?

Okudunuz mu?  Rüyayı başkalarına anlatma ve Ölen yakınlarımızı görmek ile ilgili sorular

bir kaç tane salavat yazıcam, aranızda bilen varsa hangisinin yazılışı doğruysa eğer yardımcı olabilir mi ? Gerçekten büyük duamı alırsınız.

1- "Allahümme salli ala seyyidina Muhammedin ve ala alihi adede kemalillahi ve kema yeliyku bir kemalih "

1- "Allahümme salli ala seyyidina Muhammedin ve ala alihi adede kemalillahi ve kema yeliku bir kemalih " (yukarda yeliyku diyo, altta yeliku diyor)

Okudunuz mu?  Gördüğüm Sapık Rüya Hakkında

2- "Allahümme salli ala seyyidina Muhammedin abdike ve nebiyyike ve rasuliken nebiyyil ümmiyi ve ala alihi ve sahbihi ve sellim tesliymen bir kadri azameti zatike fi külli vaktin vahıyn."

2- "Allahümme salli ala seyyidina Muhammedin abdike ve nebiyyike ve rasuliken nebiyyil ümmiyi ve ala alihi ve sahbihi ve sellim tesliymen bir kadri azameti zatike fiy külli vaktin vehıyn." (bu salavatta ise fi, fiy olmuş, vahıyn ise vehiyn olmuş…)

Okudunuz mu?  Anne ile ilgili hadisi şerif

Bu arada sizlerin de yararlanması için bu yazdığım salavatların faziletini de yazıyım, sizler de faydalanın inşAllah…

1. salavat, 70 bin salavat gücünde bir salavattır. diğeri ise günde 10 defa okunduğuda 40 milyon sevap kazandıran bir salavatmış.


.Allahümme sallı ala seyyidina Muhammedin abdike ve nebiyken nebiyyül ümmiye

Mucahid
Allahümme sallı ala seyyidina Muhammedin abdike ve nebiyken nebiyyül ümmiye
< u-ü ı – i gibi harf değişimleri salavatın faziletini bozar mı ?
>

hayır sevap açısından aynı. u harfi ile okuyun.
yukardaki salavatın yazılış şekilleri hepsi doğru

Bu kategoride yer alan Allah'ın eli ile ilgili ayetler ve hadisler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Salavatların Yazılışı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.