Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:54
sizden05
Abone

Efendimiz (a. s. v. ) hadis kitapları ile ilgili hadis’in sıhati nedir?

Efendimiz (a. s. v. ) hadis kitapları ile ilgili hadis’in sıhati nedir?

İbnî_er-Rumî
Öncelikle kardeşlerim bayramınız mübarek olsun .

Ben Hadisi şerif ile bir bilgi araştırıyordum ve şöyle bir olayın yaşandığını okudum,

Ebu Hureyre’den rivayet edilen bir hadis ise şöyledir: "Biz hadis yazarken Hazreti Peygamber yanımıza geldi ve: "Yazdığınız şey nedir?" dedi. "Senden işittiğimiz hadisler", dedik. Hazreti Peygamber: "Allah’ın Kitabı’ndan başka kitap mı istiyorsunuz? Sizden evvelki milletler Allah’ın Kitabı yanında başka kitaplar yazdıkları için dalalete düştüler", dedi."[1][2]

Okudunuz mu?  Piyasadan kalkmış oyunları İndirmek Günah mı?

Ebu Said el-Hudrî’den rivâyet edilen bir hadis’te İslâm Peygamberi’nin;"Benden Kur’an hariçinde hiçbir şey yazmayınız. Kur’an’dan başka benden bir şey yazmış olan varsa onu derhal imha etsin. Benden hadis rivayet ediniz, bunun bir mahzuru yoktur, benim söylemediğim bir şeyi kim bile bile bana isnad ederse cehennemdeki yerine hazırlansın." dediği. rivayet edilmektedir[4].Hattabî, kitabında bu hadise işaret ederek İslâm Peygamberi’nin birbirine karışmaması için hadisle Kur’an’ın aynı sayfalara yazılmasını yasaklandığını ifade eder.

Okudunuz mu?  Çocukluk ergenlik çağında günah işlenmişse evliliği nasıl etkiler

Bu olaylar doğrumu , Hadis olarak sıhati nedir?
____________________________________________
Kaynak:Vikipedi

[1] El-Hatib, Takyidu’l-İlm, s. 32

[2] Koçyiğit, Talat (2012). "1. Hadis kitabetinin yasaklanması" (Türkçe) (HTML). Hadis Tarihi. DİYANET VAKFI YAYINLARI. 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2013-05-20.

[3](Müslim, Zühd, Hanbel)

[4] Muslini, Sahih, cilt IV., nr. 2298; kezâ el-Hatib, Takyidu’l-İlm, s. 29uyup
___________________________________________

Okudunuz mu?  Küpe takarak gusül alınır mı?

Cevap: Efendimiz (a. s. v. ) hadis kitapları ile ilgili hadis’in sıhati nedir?

İslam
Bu tartışmalı bir konudur.
Hadislerin yazılması vardır ve bize Kuranı ulaştıran sahabeler, aynı şekilde Peygamberimizin söz ve uygulamalarını da ulaştırdılar.

Bu kategoride yer alan Ahiret dili nedir? Kabir suali hangi dilden sorulacak? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Efendimiz (a. s. v. ) hadis kitapları ile ilgili hadis’in sıhati nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.