Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:00
missa02
Abone

Allah’ın eli ile ilgili ayetler ve hadisler

Allah’ın eli ile ilgili ayetler ve hadisler

Kayıtsız Üye
Selamun Aleykum. Arkadaslar Allahin eli yokdur diye mi inanmaliyiz yoksa var ama bizim bildigimiz ele benzemez biz anlamayizseklindemi? Internette arastirdim dinimizislam sitesi Allahin eli yok diyor ama bir sitede yazan bunu gördüm :Allah’ınelindenmaksat kudretidir veya nimetidir, denilemez. Çünkü bu durumda Allah’ın sıfatlarını ibtal etmek söz konusu olur. Bu ise Mu’tezile ve Kaderiyye’nin görüşüdür. Ancak Allah’ın eli (üzerinde bir tevil yapılmaksızın) O’nun keyfiyeti bilinmeyen sıfatıdır. (el-Fıkhu’l-Ekber, s. 59)

Okudunuz mu?  Tesbihat nasıl yapılır?

2) bu sorum imanima zarar verirmi?


Cevap: Allah’ın eli ile ilgili ayetler ve hadisler

Mucahid
Allahın eli gibi uzuvlar konusunda iki görüş var ehli sünnette
Maturidi ve eşariler ayet ve hadisleri yorumlarlar ve uzuv isnat etmezler
Selefiler ise, ayet ve hadislerde geçen Allahın eli Allahın yüzü gibi halleri vardır derler ama şeklini bilemeyiz derler.

Okudunuz mu?  İslam dininde evlenmenin önemi nedir?

iki görüş de sünnete uygunddur.


Allahın eli ile ilgili ayetler

Bu kategoride yer alan Hac ve umre ile ilgili kavramlar ve anlamları başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allah’ın eli ile ilgili ayetler ve hadisler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.