Anasayfa
8 Ağustos 2022, 15:14
sizden6
Abone

Tırnak arasında kurumuş kan ve gusül

Tırnak arasında kurumuş kan ve gusül

Said
Yaklaşık 5-6 gün kadar önce tırnaklarımı keserken ayak tırnağımı kanattım. Bugün guslettikten sonra deride kurumuş kan ve tırnağın deriye bakan kısmında sarımsı bir rengin olduğunu gördüm. Kanı temizledim ve o parmağı sabunla yıkadım ve duruladım.Fakat o kurumuş kanın küçük bir kısmı çıkmadı.Ve tırnağın deriye bakan yerindeki sarımsı renk geçmedi.

Sorum şu;Guslüm sahih midir ?


Cevap: Tırnak arasında kurumuş kan

@hmet
kan lekesi gusül almaya engel değildir.

Okudunuz mu?  Alkollu olarak İntihar etmek

vesvese konuları açmayalım

TIKLA

forumduasi.com/showthread.php?p=1012429#post1012429Gusül abdesti alırken bir yandan parmağımdan kan çıkıyordu gusüle engel olmuş mudur ?

forumduasi.com/showthread.php?p=1012430#post1012430Gusul abdesti sırasında burnumdaki kan


Cevap: Tırnak arasında kurumuş kan

Said
Attığın linkteki konuları okudum teşekkürler fakat o konularda yanlış anlamadıysam ıslak kan söz konusu ben kurumuş kandan söz ediyorum.


Cevap: Tırnak arasında kurumuş kan ve gusül

@hmet
ne ıslak kan ne de kurumuş kan engel olmaz için rahat olsun.
Kurumuş kanı yıkadıktan sonra kan izi zarar vermez.

Okudunuz mu?  Annem Kaynanasına Hakkını Helal Etmiyor

Said
Teşekkürler.İçim rahatladı valla.


Kayıtsız Üye
Ben.tırnaklarımı 1 hafta önce çok derinden kestim ve kan birikintisi vardı içinde temizlemeye uğraştım ama yine de kurumuş kan kaldı tırnaklarımda ama yine de gusül abdesti aldım gusül abdestim geçerli midir ?


ACİLSERVİS
forumduasi.com/sizden-gelen-sorular/312012-gusulden-sonra-kani-fark-etmek-gusulu-bozar-mi.html burda sormuştun cevap yazıldı. Ellerini yıkaman yeterlidir. Zaten şimdiye kadar defalarca namaz kılmak için abdest almışsındır. Haliyle ellerini yıkamışsndır.


Kayıtsız Üye
Sa Arkadaslar Benim Sorum Olcaktı Ayaktaki Tırnak Altım Kanadı Temizleyemiyorum Gusle Engel mi Engelse Ne Yapmam Gerekir İnsAllah Cevaplarsınız Saygılarımla

Okudunuz mu?  Cenabetlikten nasıl çıkabilirim

Sa Arkadaslar Benim Sorum Olcaktı Ayak Tırnağımın Altı Kanadı 2 Ay Felan Oluyor Ve Kan Kurudu Tırnagımın Altında Duruyor Bu Gusle Engel mi Nolur Cevap Verin Engelse Ne Yapmam Gerekir Saygılarımla …


arifselim
Aleykum selam geçmiş olsun. Tırnağın altında kurumuş olan kan gusle engel olmaz. Tırnağın altını zaten gusülde veya abdestte yıkama durumu yoktur.

Okudunuz mu?  Namazda Ellerin Göğüs Üzerine Konması

Kayıtsız Üye
ALLAH Razı Olsun Kardeş Kendime Vesvese Yapıyordum Saol Bilgi İçin İçim Rahatladı


Kayıtsız Üye
Hocam Selamun Aleykum Hayırlı Akşamlar Hocam Cok Husursuzum Size Bir sorum Olcaktı Ben Arkadaslarla futbol Oynarken Arkadasım Ayagıma Bastı Ve Tırnagımın Altı Kanadı 1 yıl Olmustur Hocam Tırnak Sokulmek Üzere Kan Orda Duruyor Ve birde Sarı Tabaka olusmus Ama Bu Kan Ve Tabaka Derinin Üzerinde Değil Tırnak Ortadan İkiye bölünmüş İcinde Cok Ugrastım Temizlemeye Tırnak Makasının ucu ile ve sivri birseyle temizlemeye calıstım cikmadı hocam 2 kere yıkadım tırnagımın altını Gusulum Olmusmudur Bu Engel mi yoksa Bana gelen Vesvese midir Yardımcı oLun Huzurum Kactı Hocam İyi Akşamlar…

Okudunuz mu?  Banyoda küçük abdest bozmanın hükmü nedir?

mum
Tırnak ve deri altında olan şeyler gusül ve abdest almaya engel olmaz.


Kayıtsız Üye
Çok sigara içtiğim için isaret ve orta parmagım ve her iki parmağımında tırnakları sararıyor tırnaklarımı törpuleyip o sarılıkları geciriyorum ama parmaklarımda olanlar kalıyor gusül abdestim kabul olurmu bazende tırnaklarımdaki o sarılıklarla abdest alıyorum o zamanda gusül abdestim kabul olurmu

Okudunuz mu?  Namazdan sonra salaten tuncina duası okumak

mum
Sigara ve ona benzer yıkandığı halde iz bırakan keçeli boya gibi madeler gusül almaya engel olmazlar.
Tırnaklarınızı törpülemenize gerek yok.


Kayıtsız Üye
Elimi cebime soktum.bu sırada tırnak içine cebimdeki kürdan battı.tirnak altında kırmızı leke oluştu.disari taşmadı.Abdest bozulmusmudur.tekrar abdest almak gerekirmi.


mum
Tırnak altında oluşan leke abdest bozmaz.


Kayıtsız Üye
Ben gusül abdesti aldıktan sonra tırnağımda kuru kan buldum, daha önce tırnağımı kesmiştim ve kanamıştı ondan kalan kan, belki de gece uyuduğumda tekrar kanadı ve kurudu bilmiyorum neyse sonra kurumuş kanın abdesti bozmadığını öğrendim ama öğrenene kada şüphe etmiş gibi oldum tekrar abdest almalı mıyım yoksa abdestim kabul oldu mu

Okudunuz mu?  Ezan okunurken tuvalete girmek

Üstünden geçen süre ya da abdestimi bozmuş olmam önemli değil mi yine de yıkayabilir miyim


ACİLSERVİS
Bir şey yapman gerekmez. Yada sadece ve sadece parmağını yıka yeterli.


Kayıtsız Üye
Benimki kurumuş kan değil ama yara ile alakalı yara olacak yer sarımsı beyaz bir akıntı oluşturdu yaranın üzerinden tenime taşmış şekilde kurudu. gusül esnasında o bölgenin üzerine sadece su tuttum çıkarmaya çalışmadım altına su geçmişmidir?

Okudunuz mu?  Tanışmak ile ilgili hadis arıyorum

ACİLSERVİS
Altına su geçmiştir. Geçmemiş olsa da gerek yok. Önemli olan yaraya zarar vermemendir.


Kayıtsız Üye
Benim kulağımın iç kısmında bir sivilce çıkmıştı .patlattım çok büyük olduğu için şuan yara gibi olmuş ve su değdiğinde veya ufak bir sallanmada içinden kan ve irin çıkıyor gusül almam lazım ama orası hep kanıyor ve oraya değen su vücudumun diğer yerlerine ulaşacak( kan ve irin necis olduğu için) bu durumda ne yapmalıyım.
Bide ondan çıkan irin ve kan sivilcenin kenarında kurumuş kabuk tutmuş bu suyun değmesine engel değil midir?

Okudunuz mu?  Gusülde makatın içini yıkamak gerekir mi

arifselim
Geçmiş olsun. Ordan akan kan ve irini olursa yıkarsın bir şey olmaz. Ama su dokunması zarar verdiğini doktorun söylüyorsa o yeri ıslatmadan gusül alabilir ve abdestini alabilirsin.


gusülde kurumuş kan, Kuru kan abdest, kan benekleri gusle manimi

Bu kategoride yer alan İntihar edecek duruma geldim başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tırnak arasında kurumuş kan ve gusül Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.