Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:52
sizden0
Abone

Tuvalete çok sıkışıkken Namaz kılmak

Tuvalete çok sıkışıkken Namaz kılmak

HamzaAdam
Efendim, ben sabah namazının sünnetini kılarken büyük abdest fazla zorluyordu, vakit de çıkacaktı, farzını kılarken fazla zorlama olmadı ama sonuna doğru hafif zorlama oldu herhalde ama bilmiyorum gerçekten, ben namazı o halde kılıp bitirdim, sorum şudur tuvalete çok sıkışıkken kılınan namazı iade etmek gerekir mi? Tuvalete sıkışıkken kılınan namaz mekruhtur ama sahihtir. İlmihalde bu yazar, şimdi ben tuvalete sıkışıktım ama büyük abdesti bilirsiniz, sıkışık olduğunuzu hissedersiniz, ama arada bir zorlar ya. O şekilde, farzı kılarken pek zorlama olmadı, sonalrına doğru hisseder gibi oldum. Ama vakitde dardı, 2 dakika kala bitirdim. Hem küçüğe hem büyüğede sıkışıktım, sünnete biraz zorlandım ama farzda pek zorlanmadım.

Okudunuz mu?  Cenabet iken camiye girmek

Cevap: Tuvalete çok sıkışıkken Namaz kılmak

Molla_Efdal
Namaz sahihtir. Lakin yapılması tenzihen mekruhtur.

Ama sabah vakti kaçtığı için böyle bir şey yapmısın. İlmihallerde eğer namaz vaktinin bitmesine az kalmışsa abdest alan kişinin farz olan yerleri yıkaması ve hemen namaza durması gerektiği yazıyor.

Okudunuz mu?  Çocuğun kulağına ezan

Bu yüzden vakit dar ve abdestin varsa namazını kılarsın.

Selametle..


sıkışıkken namaz kıldım sahih mi

Bu kategoride yer alan Muta nikahını hz. ömer mi yasakladı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tuvalete çok sıkışıkken Namaz kılmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.