Anasayfa
3 Eylül 2021, 6:09
Namaz
Abone

Namazda yellenme şüphesi

Namazda yellenme şüphesi

Burakkk
Namazda yellenme vesvesesi

Arkadaşlar ben tam abdest almaya gidiyorum yellenme oluyor ama tutuyorum sonra camide veya evde kılarken namazda yellenesim geliyor ben tereddüte duşuyorum ama koku ve ses duymadığınız sürece abdest bozulmaz diye biliyorum koku hiç almıyorum ses de duymuyorum sonra içimden bir ses yani vesvesedir inşAllah namazın kabul olmadı,dinden çıktın birçok kez bunu yaşadım şeytan beni uzaklaştırmak istiyo ve bunuda yavaş yavaş başarıyo gibi lütfen ALLAH CEVAP VERENLERDEN VE YARDIMCI OLANLARDAN RAZI OLSUN dinden çıktım diye çok korkuyorum

Okudunuz mu?  Vitir namazı cemaatle nasıl kılınır?

Cevap: Vesvese midir acill

durmus1
Bu düşüncen vesvese ile ilgilidir.


Cevap: Namazda yellenme şüphesi

Acizanekul
Vesvesedir kardeşim şeytan dübüre üflüyor bağırsak hareketleniyor,gaz çıkarmışsın ya da hava kaçırmışşsın gibi gelir çoğu kişinin başına gelen bir durumdur yalnız değilsin korkma Allah’a dua et İhlas , Felak ,Nas , Ayetel Kursi ve Fatihayı oku , inşAllah geçecektir.

Okudunuz mu?  Vitir Namazının Kazası Nasıl Olur?

Cevap: Vesvese midir acill

Acizanekul
unutma ki vesvese imanlı olan insana gelir , imansız olan insana şeytan zaten vesvese vermez.İmanlı olanı yoldan çıkarmaya çalışır.Hz Ali Ra şu sözü bu konuyla ilgili olsa gerek

"Boş eve hırsız girmez" Hz. Ali ra


Kayıtsız Üye
Merhabalar selamün aleyküm ben bgn ikindi namazının kazasını kılmıştım ve ardından ne olur ne olmaz belki hata yapmışımdır diye okuduğum süre de dilim sürçmüştür vs diye sehiv secdesindeyken bir şey beni sıkıştırıyor gazım yok ama var gibi dürbünden beni sıkıştırıyor ben gaz çıktığını hissetmedim sadece sıkıştırma hissediyordum ama sanki koku geldi gibi hissettim yinede sehiv secdesini tamamlar tammalamaz kökü nerden geliyor anlamaya çalıştım keskin olmamak beraber nerden geldiğine de emin olamadım sizce namazım olmuşmudur? Birde arkasına vesvedir diye kalktım üzerime bir edet borç ikindi kaza ettim çünkü bu aralar ciddi anlamda vesveslerim çoğaldı mutsuzluk ve moral bozukluğu uykusuzluk hat safhada benim şimdi namazlarım olmuşmudur olmamış midir?

Okudunuz mu?  Namaz esnasında ön safta boş olan bir yere birkaç adım atarak gitmek namazı bozar mı?

ACİLSERVİS
Ne olur ne olmaz diye sehiv secdesi yapılmaz. Diğer anlattıklarının hepsi de vesvesedir.


Miko
Hocam Selamın Aleyküm Namaza durduğum zaman çok küçük sanki zerre kadar bir baloncuk çıkma gibi bir hiss geliyor makatımdan ama her namazda oluyor bunun benim için hükmü nedir. ? Teşekkür ederim.

Okudunuz mu?  Ayet ve hadisler ışığında namazın insana kazandırdıkları nelerdir?

misafir1
ses duyulmuyor veya koku gelmiyorsa bu yellenme değildir ve abdeste veya namaza mani değildir.


AmiralBristol
Abdullah bin Amr’in rivayetine göre Resulullah (a.s.m.) şöyle buyurmuştur:

"Herhangi biriniz namazda iken şeytan ona gelerek, ‘Falan şeyi ve şu şeyi hatırla.’ Ta ki, kul gafletle namazdan çıkıp gitsin. Ve her hangi biriniz yatağında uzanmış iken şeytan onun yanına varır ve kişi uyuyuncaya kadar şeytan durmadan onu uyutmaya çalışır."

Okudunuz mu?  Teravih namazı müezzin(kayyım)liği nasıl yapılır?

Ubey bin Ka’b’in rivayetine göre Resulullah (a.s.m.) şöyle buyurmuştur:

"Abdeste musallat olan bir şeytan vardır ki, ona velehan (şaşkınlık veren) derler. Onun için abdest ve gusülde su vesvesesinden korunun."

Vesveseden Allah’a sığının. Şeytan imanı olmayana gelmez. Selam ve dua ile…

Okudunuz mu?  Fal baktıran kimsenin kırk gün namazı kabul olmaz hadisi sahih midir?

Dübürdeki kımıldamalat

Bu kategoride yer alan Şafiilere göre namazda okunacak sureler nelerdir ve kaza namazları nasıl kılınır başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazda yellenme şüphesi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.