Anasayfa
8 Mayıs 2021, 2:20
Namazlar
Yönetici

Namazda okunacak sünnet dualar video

Namazda okunacak sünnet dualar video

ebuturab
peygamber efendimiz sav namaz sonrası okuduğu dualar nurettin yıldız hocamızın dili ile

1.Muaz! VAllahi seni gerçekten seviyorum" buyurdu. Sonra sözüne şöyle devam etti: "Muaz! Her namazdan sonra şu duayı mutlaka okumanı tavsiye ediyorum: Allahümme einnî ala zikrike ve şükrike ve hüsni ibadetik: Allahım! Seni anıp zikretmek, nimetine şükretmek, sana layık ibadet etmek için bana yardım eyle!." (Ebu Davud, Vitir 26. Ayrıca bk. Nesaî, Sehv 60)

Okudunuz mu?  Rabbena ve lekel hamd arapça yazılışı

2.Rabbane atiğne fiddünye hasaneten de okuna bilir..

3.Allahümmağfir verham ve ente hayrürrahimin. Teveffeni müslimen ve el hıkni bissalihin. Allahümmağfir li veli valideyye ve lilmüminine vel müminat yevme yekumül hisab.

Ya Rabbi, bizi şeytan ve düşman şerrinden ve nefs-i emmaremizin şerrinden muhafaza eyle! Evimize iyilikler, hayırlı ve bereketli rızıklar ihsan eyle! Ehl-i İslama selamet ihsan eyle! Din düşmanlarını kahr ve perişan eyle! Kâfirlerle cihad etmekte olan Müslümanlara imdad-ı ilahiyyen ile imdat eyle!

Okudunuz mu?  Kuşluk Namazının Fazileti

"Allahümme inneke afüvvün kerimün tuhibbülavfe fafü anni."


Cevap: Namazda okunacak sünnet dualar video

İZGEN
beş vakit namaz vardır farz ve sünnetler olarak ayrılırlar namazlar içinde okunması sünnet olan vacip olan ve farz olan dualar vardır namazın kuralları vardır ve bunları değiştiremeyiz

Okudunuz mu?  İkindi Namazı Tesbihatı

Yorum: Namazda okunacak sünnet dualar video

mum
Her duada ve hatta her namazda tahiyattan sonra "Allahümme einni ala zikrike ve şükrike ve hüsni ibadetike" duasını okumalıyız çok faydası olur.

"


Video

Bu kategoride yer alan Namaz kılmayanın bahaneleri başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazda okunacak sünnet dualar video Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.