Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:45
Gusul
Yönetici

Gusülden sonra kuru yer

Gusülden sonra kuru yer

kamerbaba12
Selamun Aleyküm arkadaşlar bir sorum olacaktı sizlere…

Edindiğim bilgiye göre gusülden sonra kuru bir yer kaldığını farkedip sadece o yeri yıkasak gusül geçerli olurmuş.

Arkadaşlar öğlenleyin saat 16.30 da banyodan çıktım namazlarımı kıldım gece 12 de durup dururken aklıma göbek deliğimi yıkadım mı yıkamadım mı düşüncesi geldi. Şimdi buna vesvese diceksiniz haklısınızda ama benim sorum şu…

Diyelim ki 16.30 da banyodan çıktım. Namazlarımı kıldım ve gece 12 de göbek deliğimi yıkamadığım aklıma geldi. Burayı elimizle ıslatsak gusül geçerli olur mu yoksa tekrardan gusül mü gerekir.

Okudunuz mu?  Güsül abdesti alırken abdesti bozan durumlar nedir?

Not:Hanefi Mezhebindenim

Vesveseli biriyim arkadaşlar son 1 aydır bu vesvese tavan yaptı gusül alırken 20 dk kalıyodum bu 40 dk ya çıktı ve çıktıktan sonrada şurayı yıkamamışımdır veya su gitmemiştir deyip elle ıslatıyorum. Abdestlerde ve namazlardada çok vesveseliyim aklıma kötü bir düşünce geliyor(küfür vs.) ve tekrar tekrar abdest alıp namaz kılıyorum.

ŞİMDİDEN ALLAH RAZI OLSUN….


Cevap: Yardımcı olurmusunuz arkadaşlar…

Acizanekul
Göbek deliğini kesin olarak yıkamadığını biliyorsan yıkamamışsındır aksi halde vesvesedir.Yıkamadığını kesin olarak biliyorsan sadece orayı yıkamalısın , acaba diyorsan vesvesedir

Okudunuz mu?  Gusül alırken sabunlanmak

Cevap: Yardımcı olurmusunuz arkadaşlar…

kamerbaba12
Cevabınız için çok sagolun. Yıkamamışsak bile sonradan aklıma geldi ıslattım gusül geçerli olur mu ? Malum 16.30 da banyodan çıktım namazlarımı kıldım gece 12 de aklıma geldi gidip ıslattım.


Cevap: Gusülden sonra kuru yer

imam
Aklına geldiğinde yıkama yeterlidir
Doğru yapmışsın


kamerbaba12
ALLAH razı olsun kardeşim… Bu soruyu sormamda ki amaç bazıları 1 namaz vakti geçtiyse arada tekrar alman gerekiyor diyorlardı ondan sormak istedim.

Okudunuz mu?  Gusül abdesti alırken burun kanaması

imam
Yok kardeş bilgin yanlış sadece kuru yeri yıka..

Boy abdestimi aldıktan 3-4 saat sonra bacağımda tesadüf eseri kurumuş bir parça kalıntı gördüm. Benim tekrardan boy abdesti almam gerekir mi?

Bir kimse guslettikten sonra ağzını veya burnunu yıkamadığını veya bedeninden bir yerin kuru kaldığını anlarsa, yeniden gusletmesi gerekmez; yalnız o yerleri yıkaması yeter. Bu arada farz bir namaz kılmışsa onu tekrar kılması gerekir.

Okudunuz mu?  Gusul abdestinde bilmeden yapılan hata

kamerbaba12
ALLAH razı olsun kardeşim. Aradan 3-4 saat geçseydi bende böyle soru sormazdım ama aradan 7.30 saat geçmiş ondan sorayım dedim 🙂


kamerbaba12
Arkadaşlar ayrıca 1 gün geçse bile kuru kalan yeri ıslatsak yine gusül geçerli olur mu?

Bunu sormamda ki amaç ilerisi için faydalı olacağını düşünüyorum bu tür bilgileri öğrenip vesveseye kapılmak istemiyorum cevaplarsanız sevinirim 🙂


Acizanekul
olur arkadaşım olur ne zaman aklına gelirse o zaman yıkarsın zaten aklına gelmeden yıkama şansın yok

Okudunuz mu?  Yatağa meni sıçradı silsem olur mu?

zaten sen duşa girince kuru yer kalmaz kolay kolay her tarafına su tuttuğun sürece ,göbek deliğine su girmiyor mu ,göbek deliğini kaparsan su girmez anca , yukarıdan vucuttan akan su göbek deliğine de giriyor mecburen , yanlış mıyım imam hocam


davuthanakcy
Öncelikle Selamün Aleyküm herkese. Benim bir sıkıntım oldu da onu anlatmak istiyorum. Bu sabah ihtilam olarak uyandım ve uyandıktan 30 dakika kadar sonra gusül abdestimi almak için banyoya girdim. Girdiğimde abim evde değildi fakat guslün ortasındayken eve geldi. Tam ayaklarım ve avret yerlerim kaldığında zorlayarak banyodan çıkarmaya çalıştı, bağırdı çık artık döverim falan dedi yaşımda öyle çok küçük değil bende bişey demedim sonra elektrikler gitti abim yüzündende ayağım ve avret yerlerimi yıkayamamıştım. Elektrikler gidince az çok da olsa yıkadım fakat popo kısmımı ve ayaklarımı tam yıkamadığımı düşünerek abim banyoya girdiği zaman su ile o kısımlarımı yıkadım.Guslüm kabul olmuş mudur cevaplarsanız çok sevinirim.

Okudunuz mu?  Tırnak cilası abdest geçirir mi

Hoca
Kalan yerleri su ile yıkamışsan gusül geçerlidir.


Kayıtsız Üye
Selamün Aleyküm
sorum şu malum kış aylarındayız uykuda istemedende olsa meni geliyor ve her defasında gusül alamıyorum
soğuk su ile hızlıca aldım gusül abdesti fakat avret mahalli tam yıkanmamış gibi vesvese geliyor ne yapmalıyım

Okudunuz mu?  Meni Eşyaya Değse Uğursuzluk Getirir Mi?

Ensar
Vesveseye kapılmadan kendinizden emin olmalısınız eğer gerçekten kuru yer kalmışsa o kalan kuru bölgeyi sonradan da yıkayabilirsiniz. Bu kararı sizin vermeniz gerekmektedir.


Devrim
Merhabalar kardeşlerim, Bugün saat sabah 11.30 gibi gusül abdestimi aldım. 11.46 gibi bitti. Saat 12.00 da kahvaltı yaparken aklıma bir yerimin yıkayıp yıkamadığımdan şüphe ettim. Ve sindi okuyorum bu şüphe ettiğimiz yeri sonradan yıkayabildiğimizi. Sorum şu ben aklıma geldiği anda şüphe ettiğim yerimi yıkamadım. Saat 22.40 da yıkadım ama aklıma 12.00 da gelmişti kabul olmuş mudur?

Okudunuz mu?  Gölde gusul abdesti alınır mı?

ACİLSERVİS
Banyodan çıktın mı düşünmeyeceksin artık. Aklına bir şey gelse de artık umursama gusül bitmiştir.


AmiralBristol
Abdest alırken ve aldıktan sonra akla gelen şüphe şeytandandır. Şüphe ile hareket etmeyiniz. Vesveseden Allah’a sığınınız. Gusül abdesti sonrası kuru kaldığına emin olduğunuz şüphe etmediğiniz kısımları yıkayabilirsiniz. Bu şekilde abdest kabul olur. Aradan geçen süre önemli olmamakla birlikte akla geldiği anda yıkamak farz olur.

Okudunuz mu?  Boy abdesti aldıktan sonra abdest almak

Ubey bin Ka’b’in rivayetine göre Resulullah (a.s.m.) şöyle buyurmuştur:

"Abdeste musallat olan bir şeytan vardır ki, ona velehan (şaşkınlık veren) derler. Onun için abdest ve gusülde su vesvesesinden korunun."

Vesveseden Allah’a sığının. Şeytan imanı olmayana gelmez. Selam ve dua ile…

Okudunuz mu?  Erkeğin hanımı ile Sevişmesi abdesti bozar mı?

İlim,İslam’ın hayatı,imanın direğidir.


kuru yer vesvese

Bu kategoride yer alan Alkol veya etil alkol içeren kremler, kolanyalar abdesti bozar mı? Namaz kılmaya engelmidir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gusülden sonra kuru yer Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.