Anasayfa
4 Kasım 2023, 10:11
Gusul
Yönetici

İhtilam olduğumu nasıl anlarım

İhtilam olduğumu nasıl anlarım

Kayıtsız Üye
İhtilam olduğumu anlamıyorum
16 yaşındayım istimna yapmıyorum rüya gördüğümü hatırlamıyorum uyanınca iç çamaşırımda bir koku oluyo ama sanırım ter kokusu yani sürekli oluyo koku ihtilam olmuş olsam meni lekesi iç çamaşırda nasıl hangi renk gözükür ? ihtilam olup olmadığımı başka nasıl anlayabilirim?


Cevap: İhtilam olduğumu nasıl anlarım

Mucahid
Uykuda cünüp olmak nasıl anlaşılır?

Bunun tek bir yöntemi var: Sabah uyandığında iç çamaşırında avuç içi kadar bir leke varsa ihtilam olmuş ve gusül yapman gerekir.


Cevap: İhtilam olduğumu nasıl anlarım

AmiralBristol
Kuruyan meni tabaka halini alır. Çamaşırındakı her leke meni olmayabilir.


Cevap: İhtilam olduğumu nasıl anlarım

sakaryalı12
Peki bir sorum var sabah ihtilam türü rüyalar gördüm sonra kalktım kilodum ıslak değildi o zaman ben ihtilam olmadım ama tuvaletimi yaptım o sırada meni çıkmış olabilir mi

Okudunuz mu?  Sivilceden irin varken gusül alınır mı

Şema
sakaryalı vesvese yapıyorsun.
Sabah uyandığında ıslaklık yoksa cünüp değilsin


Kayıtsız Üye
hocam merhaba,öncelikle bayramınız mubarek olsun.Şimdi bu gün namaza gittim kıldım geldim eve geldiğimde avuc içinden küçük bir şey vardı sabah kalktığımda hiç bakmadan iç çamaşırıma abdest almıştım direk..Sperm ise günaha girmişmi oluyorum ?


Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm ve hayırlı Ramazanlar. Bir bayan olarak biri ihtilam olduğunu anlamazsa ve ilk idrarın ardından hemen olmadığını anlayabilir mi?


arifselim
Aleykum selam. Kadının durumu erkekten biraz daha farklıdır. İdrardan sonrada anlar diyemeyiz. Eğer kesin ihtilam olduğunu biliyorsa meni görmese de ihtiyaten gusül alması doğru olur.


Kayıtsız Üye
Bayanların gusül abdesti almadan önce 40 adım yürümeleri ve idrara çıkmaları gerekir mi?


arifselim
Bayanlarında meninin çıkmasını kısa bir sürede olsa beklemeleri gerekir. Şehvet hissi geçecek kadar kısa bir süre beklemekte yeterlidir. Bu şehvet hissi idrar ile de geçmiş olur.

Okudunuz mu?  Eşlerin birlikte banyoda Gusul Abdesti almaları caiz midir?

Kayıtsız Üye
Ben de bu gece bir rüya gördüm,rüya da bir adamla çok fazla yakındık mesafe olarak ama rüyada cinsel bir münasebette bulunup bulunmadığımızı hatırlamıyorum. Gece birkaç kez lavaboya kalkarım,kaçıncı kalkışımdan önce bu rüyayı gördüm hatırlamıyorum. En son kalktığımdaki durumumu söyleyeyim(sabah,güne başlamak amacıyla kalktığım zaman),iç çamaşarımda herhangi bir şey yok. Kadınlarda durum biraz daha farklıdır,şehvetten biraz sonra beklenmeli ya da kadınlarda meni gelmeyebilir gibi ifadeler gördüm. Lavaboda herhangi bir şey de farketmedim. Yani durumum olduysa bile hatırlamıyorum,farketmedim gibi kelimelerle özetleniyor. Şu birkaç gündür de gusül aıyorum,şeytan bana vesvese mi veriyor acaba? Ne yapmam gerek bu durumda,gusül almalı mıyım? İyi bir açıklama yaparsanız sevinirim,kafaya takan bir insanım,iyice ayırt etmeden durumu içi rahat etmiyor.


arifselim
Emin olmadığın şeylerle yani şüphe ile hareket etmemelisin. Böyle yapmakla ancak vesveseden kurtulabilirsin. Eğer bir cinsel ilişki görmemişsen ve orgazm olma hissi de hissedilmemişse bu durumlarda gusül almana gerek yoktur. Asla vesveselere uyma.

Okudunuz mu?  Gusul Abdestinin Alınışıyla İlgili Bir Soru

Kayıtsız Üye
Hocam Merhaba bir sıkıntım var ne yaparsam yapayım sanki güslum gidiyo gibi hissediyorum yani cinsel istek az da olsa geliyor ya da ben oyle olucak diye çok vesvese yaptım için mi bilmiyorum 19 yaşında kizim böyle olduğunda bacak bacak üstüne atıp bacagimi sıkıyorum bir şey olcak mi diye yada iç çamaşırımı çekiyorum ama bunu haz almak için yapmıyorum istesem direkt istimna yaparım bu durumdan nasıl kurtulabilirim acaba çok huzursuzum Namazda kıliyorum ve moralimi bozuyor üzülüyorum bu durum normal midir Allah rızası için bana yardım edin


ACİLSERVİS
Bir şey olduğu yok mezi geliyorsa bulaşan yerleri yıkayıp yada değiştirip yoluna devam et ve artık bu soruyu sürekli sormaktan vazgeç.

Okudunuz mu?  Çıplak gusül alınır mı?

Kayıtsız Üye
Bu durumda bazı şeyler hissetsemde mi bozulmaz insanlık hali ister istemez oluyor ama ben müdahele ettiğim için abdest gidiyor mu çok sağolun kolay gelsin

Hocam Merhaba kızların Yapi gereği klitoristleri var biliyorsunuzki ve en ufak bir dokunma yada kulodun yada pantolunjn surtunme halinde bir etkilesim oluyor örneğin hijyen açısından yıkarken vs buda masturbasyına davet çıkarıyor bunu yapmak istemiyorum ve oldukça dikkat etmeye çalışıyorum ama artık moralimi bozmaya başladı bu gusle mani midir? Ya affüv ismini günde 156 kere zikrediyorum nefsin duygulardan kurtulmak için sorumu yanıtlayin Allah rızası için

Merhaba kadınların yapı gereği klitoristi vardır biliyorsunuzdur hocam bundan dolayı çok muzdaribim malum hijyen açısından yıkarken veya iç Camasiri surtununce yada dar pontolanlardan dolayi bazı uyarılmalar meydana geliyor ister istemez bunlardan çok rahatsız oluyorum ve çok çabuk tahrik oluyorum bunun için ya affüv ismini zikretmeye başladım nefsin duygulardan kurtulmak için bu vesvese midir ne yapmaliym bu durum ihtilama davet çıkarıyor ama asla yapmak istemiyorum en son 8 ay önce yaptım ve tövbe ettim tövbemi bozmak istemiyorum böyle. Olunca daha olucak mi diye iç camasirmi çekiyorum bişiler yapıyorum bundan dolayı guslum bozulur mu bundan dolayı çok moralim bozuluyor agliyorum sürekli kimseyede anlatamıyorum yaş 19 normal midir

Okudunuz mu?  Gusül için Diş temizlemek zorunlumu? Dişler arası artıklar boy abdestine engelmidir?

ACİLSERVİS
19 yaşındasın akıntıları tarif etmen değil isim bilmen gerekir. Meni gusül gerekir mezi gusül gerekmez. Neyin hangi akıntı olduğunu sen bileceksin.


Kayıtsız Üye
Hocam merhaba bekar bir kızım gusül konusunda çok takıntım oluyor rüya gördüm rüyamda isteksiz bir ilişkiye zorlanıyorum o sırada uyandım ve kalp atışı gibi bir kez tık sesi hissettim özel bölgemde normal durumda birkaç kalp atımı gibi olması lazım diyorlar emin olamadım ve normalde de akıntım olduğu için bilemiyorum böyle rüyalar görüyorum ve görür görmez uyanıyorum bu gerçekten ihtilam olduğum için mi olur yoksa psikolojik olarak mı gusül almam lazım mı

Okudunuz mu?  Klitorisle İstimna yapmak gusül gerektirir mi?

arifselim
Merhaba. Rüyada cinsel içerik gören kadın uyanınca gusül etmelidir. Bu her gece görülecek diye bir durum yoktur. Sadece boş yere vesvese yapma. Sadece bu tür rüyalardan sonra gusül yapman yeterlidir.


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm hocam
Sabahları uyandığım zaman rüyamda bişey görmediğim halde iç çamaşırıma bakıyorum acaba iltiham oldum mu diye bakıyorum hiçbirşey yok ama ya iltiham olduysam ve farketmediysem diyorum. Namaz kılıcağım zaman bu düşünceler aklıma geliyor ve "ya neyse gusül aldıktan sonra kılarım diyorum" sonra bu düşüncelerin vesvese olduğunu düşünüyorum ve namazı kılıyorum bu seferde ya iltiham olduysam diyorum namazlarımı kaçırıyorum.
Artık her akşam yatmadan önce iç çamaşırımın içine peçete kokuyorum sabah uyanınca kontrol ediyorum hiç bir şey yok bunu her gün yapıyıyorum yapmadığım zamanlarda hep yukarıdaki gibi düşünceler geliyor.
Çok sıkıntı çekiyorum hocam lütfen yardım edin.Bu arada erkeğim ve 17 yaşındayım

Okudunuz mu?  1. ve 2. Akabe Biatına katılan sahabelerin isimleri nedir?

Tohat
Bu düşüncelerden ancak takmayarak kurtulabilirsiniz. Zira ortada herhangi bir şey yok iken bu düşünceler ile kendinizi dolduruşa getirmeniz yitam şeytanın isteyeceği türden bir davranıştır. Onun için bundan kurtulmak sizin elinizdedir. Bu tip durumlarda kontrol edilir iç çamaşırda bir şey yok ise üzerinde hiç durmadan normal abdest alınır ve namaz kılınır.


Kayıtsız Üye
Selamün Aleyküm
Öncelikle Ramazan ayınız hayır olsun.Bir sorum var.Dün sahurda sonra kalktığımda iç çamaşırımda bir iz gördüm.İhtilam olduğumu hatırlamiyirum ve bu iz küçükdü.Gün ortası da sarımtıraklaştı ve kokusu yoktu.Oruca devam ettim,akşam gusül aldım ve sabah sahura kalktım.İc çamaşırımı kontrol etmedim çünkü ihtilam olmadım yani sapik,cinsel şeyler görmedim.Sahurdan sonra yattım,okul için tekrar kalktığımda yine bir iz bu sefer daha büyük ama avuç içi büyüklüğünde mi bilmiyorum(avuç içi büyüklüğünü anlayamadım,avuç içinin tahmini olarak kaç cm olduğunu da yazar mısınız) Yine gün ortasında sarımtıraklaştı ve kokusu yok yani meni kokusunda değil.

Okudunuz mu?  Gusül abdesti öncesi yapılması gerekenler

Sorum şu,şu an cenabet miyim?Dün Akşam teravihe gidemedim bu durumdan dolayı ve bu durumdan sıkıldım.Normalde ihtilam olduğumu görsem tamam diyeceğim ama ihtilam olduğumu görmüyorum da.Dediğim gibi akan sıvının rengi sarımtırak,kokusu külot kokusu yani belirli bir kokusu yok.Ve büyüklüğü de dediğim gibi avuç içi büyüklüğünde değil.Lutfen iftar zamanına kadar cevaplarsanız sevinirim.Burada iftar vakti 19:58 🙂


arifselim
Aleykum selam. Meni kuruduğunda beyaz kabuk gibi olur ve ağır kokusu olur. Avuç içi kadar derken bu sadece bir örnektir. Meni azda akabilir avuç içinden fazlada akabilir. Eğer meni olduğundan şüphede kalırsan gusül almalısın.

Okudunuz mu?  Maliki messebinde gusül abdesti

Kayıtsız Üye
Gece yattım ve kalktım fakat yatınca ne olup bittiğini nasıl anlayabilirim ?
Yani atıyorum ufakta olsa meni veya mezi falan aktı diyelim fakat sabah uyanana kadar kurudu diyelim e haliyle kuruyunca insanda kontrol etse bile nasıl anlayabilir ki ?
Ben bu sabah namazına kalktım sonra cünüp müyüm değil miyim veya değiştirsem mi değiştirmesem mi diye düşünürken uykuma yenik düşüp uyuya kaldım ve haliyle sabah namazını kılmamış oldum…
Açıkcası teheccütde kaçtı…(zarar uzerine zarar…)

Nasıl bir yol izlemem gerek ?


Kayıtsız Üye
Hocam benim konular neden onaylanmıyor benim sorum şuydu arefe günü sahurdan sonra sabah tuvalete gittiğimde kilodumda kurumuş tabaka vardı büyük ihtimalle meniydi ama kurumuştu ihtilam olduğumu falan hatırlamıyorum ama o tabaka gibi sert şey meni ise ben cünüp. Mü oldum kuru olunca gusül şart mıdır lütfen cevaplayın konuyu o gün açmıştım ve hala banyo yapamadım bayram namazına da bu halde gittim kilodumu değiştirmiştim ama

Okudunuz mu?  Göz altı morlukları nasıl giderilir

ACİLSERVİS
Meni miydi değil miydi hocanın işi değil. O yüzden yayınlanmıyor. Hoca derki meni çıkışı gusül gerektirir. Gerisi sana kalmış.


ihtilam olup olmadığımızı nasıl anlarız, kadın ihtilam olduğunu nasıl anlar, rüyalanmak nasıl anlaşılır

Bu kategoride yer alan Gusül abdestinde sıra önemli mi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İhtilam olduğumu nasıl anlarım Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.