Anasayfa
23 Ağustos 2022, 5:00
sizden05
Abone

Mum Hoca efendi kim ?

Mum Hoca efendi kim ?

Molla_Efdal
Bunca zamandır bu forumda soruları cevaplıyoruz. Ama aklıma hiç gelmedi Mum hoca kimdir nasıl birisidir sormak hiç aklıma gelmedi . Buradan Mum hoca kimdir ?


Cevap: Mum Hoca efendi kim ?

Muhammed
Mum Hoca medrese eğitimi görmüş ilahiyat mezunu ve küçük yaşlarda fıkıh ve akaid konuları hakkında bilgi sahibi olmuş çekirdekten yetişen biridir. Bu eğitimi almasındaki en büyük rolü babası üstlenmiştir. Babası da alim bir şahsiyettir. Hatay’ın Arsuz ilçesinde bir köyde imamlık yapmaya başlamış ve daha sonra babasının ısrarları sayesinde İskenderun’da bu görevi yerine getirmeye çalışmıştır. İmamlık süresince insanlara hakkı ve batılı göstermeye çalışmış ve ehli sünnet çizgisi üzerinde duran bir alimdir. Çevresindeki büyük ve küçük yaşlardaki çocukları toplayarak onlara dinlerini öğretmeye çalışmış bu çalışmalarından dolayı yaşlı sadece büyüklerle ilgilenmesini isteyen amcalar tarafından dalga konusu dahi olmuştur. 15 yıl dır dersler devam etmektedir çalışmaların yanında İnternet üzerinden binlerce insanın dini sorularına çözüm bulmak için kardeşi sayesinde bir site kurmuş ve amacına ulaşmıştır. Küçük yaşlarda topladığı ve dalga konusu olan çocuklar şuan vaiz imam, öğretmen, mühendis, memur ve iş sahibi birer yetişkinler oldular. Halen çalışmaları olan mum hoca Allah ömür verdiği sürece bu mübarek yol üzere olacaktır. Allah’u Alem. Allah Başımızdan eksik etmesin….


Cevap: Mum Hoca efendi kim ?

Molla_Efdal
Amin kardeşim verdiğin bilgi için teşekkürler

Bu kategoride yer alan Tecvid öğrenene kadar namazı tecvidsiz kılmak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Mum Hoca efendi kim ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.