Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:54
sizden05
Abone

Çocuklara günah yazılır mı

Çocuklara günah yazılır mı

Müslümancocuk
Selamunaleyküm din kardeşlerim. Ben kendimi çok kötü hislere kaptırdım. Daha 12 yaşındayım ama nedense bir takıntı oluştu, bu takıntıdan dolayı aralıksız dua ediyorum.Aslında bir açıdanda takıntım dua etmek. Ama dua ederken çok uzun süre aralıksız olduğu için karıştırıyorum ve ağzımdan kötü şeyler çıkabiliyor.Kötü şey çıktığı zaman hemen dua etmeye namazda tövbe etmeye ve Kur’an okuduktan sonra tövbe etmeye başlıyorum. ama daha bugün bir olay oldu. bir olayda Yüce Allah (c.c)’ı bu olaya eklemeyelim diyecektim ama dilim şürçtü hatayla ekmeyelim dedim. Yüce Rabb’imiz bunu benden sorumlu tutar mı ? daha ergenliğe bile girmedim ve bundan dolayı Yüce Allah’ın ergenliğe girmeyen çocuklara günah yazmadığınıda biliyorum (ama yinede Allah bilir) peki ben bundan sorumlu muyum ? çok pişmanım yanlış yanlış düşünceler aklıma geliyor (yok sen artık Müslüman değilsin Allah seni affetmeyecek sende kafir oldun) gibi şeyler geliyor.Bundan çok korkuyorum dinden falan çıkmış mıyımdır? çok tövbe de ettim ve Yüce Allah’ın çocukları ana babalarını ne kadar seviyorsa onun 100 katı kadar çok sevdiğinide biliyorum.Ama yinede aklıma çok takılıyor. Lütfen cevap verin verenden de vermeyenden de Allah razı olsun.

Okudunuz mu?  12 Yaşında İken Orucumu Bozdum Ne Yapmalıyım...

Cevap: Çocuklara günah yazılır mı

imam
Hata ile söylenen günah değil merak etme


Cevap: Çocuklara günah yazılır mı

Ya Ahmed
Allah teala’ya pişman olduğunuz tüm günahlar için istiğfar(tövbe etmek) tüm günahları affettiriyor. Eğer ergenlik dönemine erdiyseniz(erkek için 12 yaş) günahlar yazılmaya başlar.

Bu kategoride yer alan Tuvalette istibra yapıp taharetlendikten sonra bir kaç damla sıvı gelmesi tekrar taharetlenmeyi gerektirir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Çocuklara günah yazılır mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.