Anasayfa
20 Temmuz 2022, 8:21
sizden05
Abone

Allah’tan korkmasam intihar edeceğim

Allah’tan korkmasam intihar edeceğim

Malazgirt58
Allah rızası için bana bir yol gösterin kardeşlerim çok dertliyim bunalımdayım hayattan zerre kadar bir tat alamıyorum, İntihar etmek istiyorum ama rabbimin gazabına uğramaktan korkuyorum.

Bir kızı çok seviyorum eminim’ki o da beni seviyor çok temiz çok dürüst içinde Allah korkusu olan birisi onunla bir yuva kurmak istiyorum ama arada bazı engeller var kız bana güvenmiyor aramızdaki mesafeyi’de bir sebep olarak görüyor . Güvenmemesinin sebebi ciddi olmam değil tip olarak fazla ilgi çeken biriyim ve etrafımda çok güzel kızlar var ve bu onu rahatsız ediyor kıskanıyor

Okudunuz mu?  Cinlerle Arkadaş Olmak

Allah ta biliyor ya ben onunla Allahın razı geldiği bir çerçevede bir yuva kurmak istiyorum ,onu çok seviyorum hem de o Allahı sevdiği için Allahtan korktuğu için seviyorum bu devirde için’de Allah korkusu olan birini bulmak çok zor biliyorsunuz ama bu kız öyle değil işte ben ne yapayım gönül istiyor.

Her gün her saat her dakika dua ediyorum rabbime içim yanıyor kardeşlerim hayattan tamamen koptum artık
Etrafımdaki insanlara bakıyorum arkadaşlarıma bakıyorum aralarında içki içen zina yapan Allahın ismini dahi ağzına almayan insanlar var ve hepsi mutlu Allahtan istemedikleri halde rabbim onlara nasip ediyor. Ben bu kadar çaba harcadığım halde rabbime bu kadar çok dua ettiğim halde Ondan başka kimseye el açmadığım halde bana neden hiç bir şeyi nasip etmiyor 🙁

Okudunuz mu?  Mecburen kız kardeşimle aynı yatakta uyumak günah mı ?

Şimdi diyeceksiniz ki bunlar birer imtihan sabır et diyeceksiniz ama ben 25 yıldır sabır ediyorum babasız büyüdüm hayatım her dönemin de acı çektim bu yaşıma kadar bir kez olsun şu yüzüm gülmedi , daha ne kadar sabır edeceğim artık gücüm kalmadı .

bazen diyorum rabbime beni 50 kere imtihan et yalnızca 1 kere istediğimi ver ne olur yalnızca 1 kez başka bir şey değil 1 kez mutlu olmak istiyorum diyorum.

Okudunuz mu?  Seferi olmak için şehirden çıkmak mı gerekir? seferilik ne zaman ve nerden başlıyor?

Rabbime diyorum Allahım senin gücün kudretin herşeye yeter Bu işte bir hayırsızlık varsa şüphe yokki hayırsızı hayra çevirecek olan yine sensin Bize de merhamet et bizi sev bizi bir birimize sevdir diyorum . O kulunu bana nasip et helali ile diyorum onunla namaz kılmak,onunla oruç tutmak,onunla hacca gitmek istiyorum onunla senin dinine yararlı evlatlar yetiştirmek istiyorum diyorum gücünün kudretinin bir başlanğıcı bir durağı bir sonu yok diyorum vereceğin hiç bir şey sana ağır gelmez diyorum

Okudunuz mu?  Tanrı ismi nereden gelmektedir?

Senin gücünün kudretinin karşısında hangi engel kalır,Sen istedikten sonra hangi iş olmaz olur diyorum

Rabbim kalbimi gönlümü niyetimi biliyor ben bu zamana kadar belki kötü işler yaptım üzerimde de kul hakkı var ama ben tövbe ettim bu yaşıma kadar hep kötü işler yaptım belki ama her defasında tövbe ettim Allahımın beni bu kötü işlerden kurtarması için çok yalvardım.Hep arınmak hep temizlenmek istedim bir müslüman gibi yaşamak istedim ama hiç bir zaman hayalini kurmuş olduğum bu güzelliklere bir türlü kavuşamadım .

Rabbime hep dua ettim rabbim sana karşı dualarımda samimi değilsem beni kahrı perişan et , yok samimi isem beni şu bataklıktan kurtar dedim

Okudunuz mu?  Eşimin utangaçlığı

Ne yapayım ben kardeşlerim bana bir yol gösterin

Allah rızası için bana dua edin müminin mümine duası makbuldür

Yazım hatalarımdan dolayı özür dilerim kafam o kadar dağınık!ki kafamı şuan duvarlara vurmak istiyorum 🙁


Cevap: Allah’tan korkmasam intihar edeceğim

Abdulhamid
Kardeş öncelikle Allah’tan hakkıyla korkan biri olmadığın anlaşılıyor yazından.Allah’ın üzerindeki tüm nimetlerini görmeyip bir kız için neredeyse hepsini bir kenara atmış olarak görünüyorsun yazından.Bir yerinde bir kanser tümörü çıksa (Allah muhafaza)görürsün mutlu olacak şeylerin olduğunu.Ve o zaman ölümü ensende hissettiğinde bu zamana kadar zina bataklıklarına batmadığın ve o sahte mutluluğu yaşamadığın için Allah’a şükredersin.

Okudunuz mu?  Tırnak altındaki iğne ucu büyüklüğünde kir/siyah nokta

Bir kere öyle etrafında kızlarla dolaşman İslamen doğru mu bunu bir araştır.

Ayrıca zina içinde mutlu olanlara imreneceğine üzülmen gerekir.Belki bu dünyada bir nebze mutluluklar yaşayacaklar ancak tövbe etmezlerse ahiretlerinde belki felaketle yüzleşecekler.

Mutluluğu dininde ara,rabbinde ara,elindekilerle mutlu ol.Prensip olarak bir kıza evlenmeye niyetlenip nasip olmadıysa kesip at.Öyle körü körüne tutulup kendini yorma dünyanın gerçeklerini anla.


Cevap: Allah’tan korkmasam intihar edeceğim

Abdulhamid
Süheyb İbnu Sinân (radıyAllahu anh) anlatıyor: Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm)
şöyle buyurdular: "Mü’min kişinin durumu ne kadar şaşırtıcıdır! Zira her işi onun için bir
hayırdır. Bu durum, sâdece mü’mine hastır, başkasına değil: Ona memnun olacağı bir şey gelse
şükreder, bu ise hayırdır; bir zarar gelse sabreder bu da hayırdır".
Müslim, Zühd 64, (2999).

Okudunuz mu?  Tevrat ve İslâm peygamberi

"Andolsun ki sizi biraz korku ve açlıkla, bir de mallar, canlar ve ürünlerden eksilterek deneriz. Sabredenleri müjdele.Onlar; başlarına bir musibet gelince, "Biz şüphesiz (her şeyimizle) Allah’a aidiz ve şüphesiz O’na döneceğiz" derler.İşte Rableri katından rahmet ve merhamet onlaradır. Doğru yola ulaştırılmış olanlar da işte bunlardır. "(Bakara Suresi 155-156-157 Diyanet Meali)

Okudunuz mu?  Namaz kılmaya üşenmek

– Ebu Ümame radıyAllahu anh anlatıyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular
ki: "Allah Teala hazretleri şöyle der: "Ey Ademoğlu! İlk sadme sırasında sabreder, buna
benim mükafaat vereceğimi ümid edersen, ben cennet dışında bir sevaba razı olmayacağım."(İbni Mace)

Nitekim bir rivayetlerde Meyveleri olgunlaşmış bir ağacı silkmekle nasıl meyveleri düşüyor; sıtmanın titremesinden günahlar öyle dökülüyor. (Buharî) Ateşin altın ve gümüşün paslarını giderdiği gibi bîr müslümanın hastalığı da onun günahlarını giderir " (İbn Mace) müjdeleri verilmiştir.

Okudunuz mu?  Hz Osman Mushafı nedir? Kısa Bilgi

İnsanların en çok musibete uğrayanları evvela peygamberlerdir, sonra derecelerine göre (veliler ve salihler) gelir. Kişi dinine göre bela ve imtihanlara maruz kalır. Eğer dine bağlılığı varsa, belası daha da artar. Fakat dininde gevşek yaşıyorsa ona göre musibetlerle karşılaşır. Kişiye belalar gelir gelir de artık onun üzerinde hiçbir günah kalmaz. (Tirmizi)


Cevap: Allah’tan korkmasam intihar edeceğim

Abdulhamid
Ek olarak:Herkes kendi dengiyle evlenmek ister.Sen kızlarla dolaşıyorsun kız dindarsa neden senle evlenmek istesin ?Sen erkeklerle dolaşan bir kızla evlenmek ister misin ?


Malazgirt58
Kardeşim ben tam açıklayıcı yazmadım sende haliyle yanlış anladın etrafımda kızlar var derken işim sebebi ile bayanlarla çok muhabbetim oluyor Buda onu rahatsız ediyor ha desemki işi değiştireyim onada Razı değil . Onu aldatmadan korkuyor

Okudunuz mu?  Göz zinasının dinen hükmü nedir ve normal zina gibi midir? Düşünmek / akıldan geçirmek eyleme dökülmedikçe sorumlumuyum

Allahım bunalımdayım beni kurtar, intihar, bunalimdayim.intihar etmek istiyum

Bu kategoride yer alan Allah'ın yarattığı bir şeye iğrenç demek Din'den çıkarır mı ?* başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allah’tan korkmasam intihar edeceğim Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.