Anasayfa
26 Aralık 2023, 19:42
missa02
Abone

Yumurta donasyonu Nedir? Caiz midir

Yumurta donasyonu Nedir? Caiz midir

Kayıtsız Üye
Esselamun aleykum benim cocugum olmuyor. Yumurtalugim çok kalitesiz . baskasinin yumurtasiyla hamile kalsam gunahmis baska carem yok

< Yumurta Bağışı – Oosit Donasyonu

Tüp bebek tedavisine başvuran çiftlerin bir kısmında zaman zaman tedavinin iptal edilmesi gerekebilir. Çiftlerin çocuk sahibi olma umudunu tüketen bu iptallerin altında yatan nedenlerden birisi de tedavide kullanılacak sayı ya da kalitede yumurta hücresi elde edilememesidir. Yaşı ileri olan kadınlarda bu beklenilen bir durumken ne yazik ki bazen çok genç kadınlarda da yumurtalıklardan beklenilen cevap alınanamakta ve yüksek dozlarda ilaç kullanılmasına rağmen ya hiç folikül gelişmemekte, ya çok az sayıda gelişen folikül içinden yumurta çıkmamakta ya da elde edilen yumurta hücreleri mikroenjeksiyon işleminde kullanılabilecek nitelikte olmamaktadır. Bu durum azalmış over rezervi olarak tanımlanmakta ve bu kadınlar da İngilizce’de zayıf cevap veren yumurtalık anlamında "poor responder" veya "bad response" olarak adlandırılmaktadır.

Okudunuz mu?  Arkadaşımla aynı rüyayı gördük

Zayıf over cevabı olan kadınların tam yakınında yumurtalık kapasitesi hakkında bilgi veren FSH hormonu yüksek bulunmaktadır. Yaşamlarının herhangi bir döneminde FSH yüksek olarak saptanan kadınlarda bu hormonun seviyesi dönem dönem düşmeler gösterebilse de, genelde yumurtalıkların ilaçlara verdiği cevap istenilen düzeyde olmamaktadır.

Okudunuz mu?  İnsanın boşluğuna gelip şu olursa kurban kesicem demesi kurban kesmesini gerektirir mi?

Yumurtalıkların fonkisyonlarını erken dönemde yitirmelerine neden olan pekçok faktör bulunabilir. Bunlar arasında en önemlileri genetik nedenler ve endometriozisdir. Ayrıca kanser ya da başka nedenler ile yumurtalıkları alınmak zorunda kalan veya kemoterapi ve radyoterapi sonrası menopoza giren kadınların da tüp bebek yöntemiyle bile çocuk sahibi olmaları olanaksızdır.

Okudunuz mu?  İstimnaya ihtiyacım var ne yapmalıyım

Yumurtalık ve yumurta nedenli kısırlık sorunu yaşayan ve kendi yumurta hücreleri kullanılarak hamilelik elde edilemeyen kadınlar için günümüzde son bir tedavi alternatifi daha vardır: YUMURTA BAĞIŞI ya da bilimsel adı ile OOSİT DONASYONU

Yumurta bağışı nedir?

Yumurta bağışı herhangi bir kısırlık sorunu olmayan kadınlardan geleneksel tüp bebek tedavilerinde olduğu gibi yumurta hücresi elde edilerek bu yumurtaların bir başka kadın için kullanılmasıdır. Burada verici kadından elde edilen yumurtalar alıcı kadının kocasının spermleri ile döllendikten sonra alıcı kadının rahmine transfer edilir. >

Okudunuz mu?  İsime Lakap Takmak Günah mı?

Cevap: Yumurta donasyonu Nedir? Caiz midir

mum
Başkasının yumurtasıyla veya spermiyle hamile kalmak caiz değildir.


Cevap: Yumurta donasyonu Nedir? Caiz midir

Kayıtsız Üye
Ama o zamanda cocugum olmuyor


Cevap: Yumurta donasyonu Nedir? Caiz midir

Kayıtsız Üye
Ama baska carem yok


mum
Yumurta alırsan birinden, Yumurtasını alacağın kadın ile senin kocanın olacak ki bu arada nikah olmadığı için haramdır günahtır.
Sabret, tedbir al ve tevekkül et

Okudunuz mu?  10.sınıf arapça kitabı cevapları

yumurta nakli dinen caiz mi, yumurta donasyonu caiz mi, yumurta nakli caiz midir

Bu kategoride yer alan Kibir nasıl anlaşılır başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yumurta donasyonu Nedir? Caiz midir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.