Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:58
sizden5
Abone

Aklıma felaket senaryoları geliyor

Aklıma felaket senaryoları geliyor

siberci2121
hocam bundan 1 ay önce büyük bir günah işledim sürekli felaket senaryoları geliyor aklıma olmayacağı halde kesin olduğu halde yine geliyor her sabah farklı duygularla kalkıyorum,artık dayanamıyorum:(:(


Cevap: Aklıma felaket senaryoları geliyor

imam
Bir psikoloğa git Danış çok faydası olur

Okudunuz mu?  Manzara resimleri üzerine yazı eklemek istiyorum

Cevap: Aklıma felaket senaryoları geliyor

siberci2121
hocam 20 gün önce gittim lakin anneme babama psikoloji ile ilgili şeyler söylediğimde kızıyorlar birşeyin yok diyorlar halbuki bilmiyorlarki içimde fırtına kopuyor

kendimi 30 yaşında birisi gibi hissediyorum şu an:(:(:(


Cevap: Aklıma felaket senaryoları geliyor

siberci2121
şu an rüya gördükten sonra böyle oldu

Okudunuz mu?  Ölmek üzere olan birine ruhunu rahat teslim etmesi için ne yapmalıyız?

imam
Dini sorular dışında maalesef burada yardımcı olacağımız bir konu yok

Psikolog sitesinden alınmıştır

Felaket senaryoları hazırlamak, sürekli olumsuz düşünmek, meli-malı tarzında cümleler kurmak, akıl okumaya çalışmak, genellemeler yapmak, özgüven sorunları ise stresi arttıran düşünce biçimleridir. Örnek; henüz oks sınavına girmeden ‘ eyvah sınavım ya kötü geçerse o zaman kötü bir okula giderim, o zaman da öss de kötü bir yeri kazanırım türünden hikayeler felaket senaryolardır ve kişinin stres hormonunu harekete geçirmekten başka bir işe yaramazlar.

Okudunuz mu?  Telealbedru ilahisinin arapça yazılışını istiyorum

Ya da ortada gerçek bir tehlike yok iken sanki varmış gibi davranmak ve düşünmek de strese sebep olur. Örnek; ortada bir fare yokken sanki varmış gibi düşünmek beyine tehlike var kaç mesajını yollar. Bu mesajı alan beyin de bedeni korumak ve savunmaya geçmek adına bir takım değişiklikler meydana gelir. Örneğin; idrarın gelmesi, kalp atışlarının hızlanması, öleceğini ya da bayılacağını düşünmek,titremek,ateş basması veya üşüme, mide bulantısı,ellerde ve kollarda uyuşma gibi bir takım bedensel sıkıntılara yol açar. Doğru nefes alıp vermek beyine rahatla mesajını gönderir ve kişin stresten uzak durmasına yardımcı olur. Burundan derin nefes almak ve ağızdan yavaşça nefes vermek rahatlamanın ve gevşemenin ilk yoludur.

Okudunuz mu?  Antidepresan ilacı kullanmak caiz mi?

Stresten uzak durmak elbette oldukça zordur. Ancak unutmayalım ki kişinin kişilik özelliği strese yatkınsa o zaman ister istemez stres kapısını çalacaktır ve takiben strese bağlı hastalıklar. Takıntılı kişiler, depresif kişiler, panik kişiler ve çekingen kişilerin mizacı strese daha yatkındır.

Bu kategoride yer alan Küçükken bir yemin ettim başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Aklıma felaket senaryoları geliyor Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.