Anasayfa
30 Ağustos 2023, 7:06
sizden6
Abone

Namazda Şüphe Vesvese

Namazda Şüphe Vesvese

Yunus80
selamun aleykum arkadaşlar foruma yeni üye oldum inşAllah faydalanırım aydınlanırım merak ettiğim konuya gelince bazen öyle vesvese geliyorki ne yaptığımı anlamıyorum vesvesemi kendi düşüncemmi anlamıyorum namaz kılarken sürekli iyi kılıyomuyum nasıl kılıyorum Allah doğru kılmayı emretti ama bunu düsünürkende namazda hata yapıyorum sorular sorular bendemi bir sorun var acaba diye şüpheye düşerek düzgün ibadet edemiyorum bu konuda cevaplayacagınız yanıtlar için Allah razı olsun

Okudunuz mu?  Mekke habeşistan arası kaç km

Cevap: Namazda Şüphe Vesvese

Molla_Efdal
Bu gibi vesveleri yenmenin tek yolu öğrenmektir. İlmihal alıp okuyun. Eğer vesveseler devam ediyorsa namazı Allah rızası için kıldığınızı aklınıza getirin böylece vesveseden kurtulmuş olursunuz.


Cevap: Namazda Şüphe Vesvese

Yunus80
Allah razı olsun inşAllah faydasını görürüm

Okudunuz mu?  Gusül esnasında gaz kaçırmak guslü bozarmı

Cevap: Namazda Şüphe Vesvese

AmiralBristol
Bununla beraber şeytandan (gelen) bir vesvese seni dürtecek olursa, hemen Allah’a sığın! Çünkü Semi (her şeyi işiten), Alim (hakkıyla bilen) ancak O’dur. (Fussılet, 36)
Vesvese imanın kuvvetindedir. Vesveseyi önemsersen çoğalır, umursamazsan azalır.


Kayıtsız Üye
abdest alırken veya namaz kılarken sanki yellenmişim gibi bir hareketlenme oluyor vesvesedir takma şeytan en sonunda pes eder diyorlar ama yine de emin olamıyorum bundan nasıl kurtulabilirim ve şüphe duyarsam ama gerçekten abdest bozulmuş olursa abdestim geçerli olur mu lütfen yardımcı olun

Okudunuz mu?  Evlenmek İstiyorum Fakat Bir Türlü Evlenemiyorum

7velh0
Hocam hızlı cevaplarsanız çok mutlu olurum
Ben tam namaza durdum ayak tırnağımdaki kanı fark ettim.Dedimki kılayım abdestten önce mi sonra mı oldu bilmiyorum.Kılarken aklıma ayağımı,dirseğimi,ve saçımı mesh etmediğim/yıkamadığım gibi düşünceler geldi vesvesedir dedim.Saçıma baktım ıslaklık yok sadece ön tarafında var ama kurumuş olabilir diye düşündüm.Ayağıma baktığımda kuruydu banyoya bakayım dedim yerler ıslak mı yerler ıslak ama annemde abdest almıştı diye düşündüm ayrıca kanın etrafı kurumuştu ama ortası patlamış gibiydi nasıl anlatsam bu tırnağı derin kestiğinizde oluşan kan.Kanın etrafı kurumuş ucu açılmış gibi oradan bişey çıkmış akmış herhalde çok belli çünkü akmış izi var.Ama bilmiyorum abdestten önce mi oldu sonra mı oldu ? ayağımı yıkadımmı yıkadıysam kanı farkederdim resmen hatırlamıyorum ya 🙁 yardım ederseniz sevinirim ayrıca namazı tamamladım tekrar kılmam gerekir mi?

Okudunuz mu?  Okulda uyulması gereken ahlak kuralları

Hızlı yazın dememin sebebi namaz vaktinin geçmemesi Allah razı olsun şimdiden.


Kayıtsız Üye
Selamun aleykum,namaz kılarken bazen bişeyler aklıma geliyor düşünüyorum istemeden. Sonra o anda secdeden kalkmışsam mesela 2 secde arası bir miktar oturdum mu oturmadım mı şüphesine düşüyorum devamlı. Veya gaz çıkardım mı çıkarmadım mı şüphesi de her gün bir defa oluyor resmen. Nasıl davranmam gerek? İyibar etmesem, sehiv secdesi yapmasam suçlu hissediyorum sanki kabul olmamış gibi. Veya sehiv secdesi yaparsam da çok sık yaptığım için içim sıkılıyor? Arada kaldım yardım ederseniz çok sevinirim.

Okudunuz mu?  Sinirli birisiyim ne yapmam gerekir

Wasp’
Okuduğun namaz surelerinin anlamlarını bilmiyorsan bunları öğrenmeye gayret et.Bol bol tövbe edip Allah’a sığındığını namaza başlamadan söyle.Aklına gelen düşünceler yerine arapçasını okurken içindende Türkçe olarak geçirirsen en azından başka bir şeyi beynin düşünemeyecektir hemde ne okuduğunu bileceksindir,vesvese sırasında kendine geldiğin an Allah’ın huzurunda olduğunu ve seni gördüğünü bildiğini duyduğunu unutma.Bir süre sonra şeytan seninle uğraşmanın boşa zaman kaybı olduğunu anlayacaktır.Namazlarını da inşAllah daha düzgün kılacaksındır ve sehiv secdesine gerek kalmayacaktır.

Bu kategoride yer alan Vücuttaki dövme günah mı abdesti bozar mı ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazda Şüphe Vesvese Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.