Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:51
sizden0
Abone

Oyunda adam öldürürken besmele çekmek insanı dinden çıkarır mı ?

Oyunda adam öldürürken besmele çekmek insanı dinden çıkarır mı ?

Müslümancocuk
S.a hocam. Ben savaş oyunu oynarken bazen besmele çekiyordum. Ama günah ve haram olan şeylerde bilinçli olarak besmele çekmenin insanı Allah muhafaza küfre düşürdünü öğrendim. Besmele çektiğim zaman aklıma "oyunda adam öldürmek günah, sen dinden çıktın" diye şeyler geliyordu. Bende bunu vesvese diyerek kafaya takmıyordum. Çünkü bir kaynakta da. İbadetleri aksatmadığı sürece oyun oynamanın caiz olduğu, ama ibadetleri aksatmaya neden oluyorsa haram olduğunu öğrendim. Ondan dolayı namazımı aksatmıyordum ama oyun içinde besmele çekiyordum veya Allah’ın adını alıyordum ağzıma. Şimdi bu konu aklıma takıldı. Lütfen yardım edin arkadaşlar bilmiyordum. Dinden çıkmışmıyımdır ? Tövbe de ettim ama bilmediğim için dinden çıkma olasılığım varmı?

Okudunuz mu?  Kul hakkını çok takıntı yapıyorum

Cevap: Oyunda adam öldürürken besmele çekmek insanı dinden çıkarır mı ?

#UguR
Sen o besmeleyi oyun için değilde Allah için besmele çektiysen sorun olmaz gibi. Tam bilmiyorum, bilinçli arkadaşlar konuya yorum atar ise öğrenirsiniz.


Cevap: Oyunda adam öldürürken besmele çekmek insanı dinden çıkarır mı ?

Müslümancocuk
Cevabın için sağol kardeşim fakat öğrendim oyun içinde adam öldürmek haram değilmiş veya günah da değilmiş. eğer oyun helalse yani helal yoldan alınmışsa o oyun içinde yaptıklarından günah olmazmış

Okudunuz mu?  Allah Teala bütün peygamberleri israilogullarına mı göndermiştir ?

Cevap: Oyunda adam öldürürken besmele çekmek insanı dinden çıkarır mı ?

umutlucan
böyle sorular gereksizdir. Oyun ve besmele ne alaka denilecek kadar gereksiz bir durum.


Oyunda adam oldurmek

Bu kategoride yer alan Kişi gireceği yeri görmeden ölmez! başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Oyunda adam öldürürken besmele çekmek insanı dinden çıkarır mı ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.