Anasayfa
20 Şubat 2023, 11:06
sizden08
Abone

Neden Sık sık ihtilam olunur?

Neden Sık sık ihtilam olunur?

unikaa
Sabah namazını kılıp uyuduktan sonra uykumda hep ihtilam oluyorum.bu nasıl bir illettir .artık dayanamıyorum. Her gün gusül abdest.
Bir de kış yaklaşıyor
Ne yapmalıyım ?


Cevap: Sık sık ihtilam

Şema
İhtilam nasıl olunur?
Meni ile mezi nasıl fark edilir? Farkları nedir


Cevap: Sık sık ihtilam

unikaa
Anlayamadım! Farklarını biliyorum


Cevap: Neden Sık sık ihtilam olunur?

Şema
Meni mezi ve diğer lekeleri biliyorsan o halde her meni çıktığında yıkanacaksın

Okudunuz mu?  Neden Sünnet Namazı Kılıyoruz?

Kayıtsız Üye
Sıkça ihtilâm olma

hocam ben cogu sabah kalktigimda gusulum bozulmus olarak kalkiyorum? yani cogu sabah kalkarak gusül abdesti almak zorunda kalıyorum!!! sizce bunun caresi nedir? ne yapmayı tavsiye edersiniz?

Sevgili kardeşim; bunun sizcesi bizcesi olmaz. Dinen, ilmen, fıtraten yapılması gereken neyse onu yapmaktır doğru ve uygun olan…

Okudunuz mu?  Abdestte ve gusülde göz pınarlarını yıkamak?

Ayrıca bunun abartılacak bir yanı da yok. Pek çok erkeğin yaşadığı bir durumdur şikayet söz konusu ettiğiniz hâl. Her gün sabahları kalktığımızda dişlerimizi fırçalayıp tıraşımızı olup duşumuzu aldığımıza göre, bunun nesinden şikayet ediyorsunuz ki?

Ve hemen ifade edelim; sık sık ihtilâm olmanın dinî açıdan herhangi bir bir mahzuru yoktur. Ancak sürekli ihtilam olmanın, fıtrî yapının dışında elbette ki bazı sebepleri de vardır. Bunları kısaca şöyle sıralayabiliriz:

Okudunuz mu?  Ev temizliği ile iligili hadisler vb. ?

– Fazla yemek,

– Şehevî duyguları tahrik edecek haramlara bakmak,

– Bu nevi şeyleri sürekli düşüncemizde canlandırmak, hayâl hanemizi bunlarla doldurmak-kirletmek…

– ve benzeri nefsin hoşuna giden şeyleri seyretmek ve yapmaktan kaynaklanabilir. Bunlardan kaçınmamız, uzak durmamız gerekir.

Keza bedenî bir rahatsızlığınız da olabilir. Alanında uzman bir doktora gözüküp danışınız. En azından öyle bir durumun söz konusu olup olmadığını öğrenmiş olursunuz.

Okudunuz mu?  Topuk kemiklerini birleştirmek

Bu hususlardaki genel tavsiyeleri de bilirsiniz ama dilerseniz tekrarlayalım:

– Yattığınız yerin soğuk olmamasına dikkat etmelisiniz.

– Belinizi sıcak tutmalı, üşütmemelisiniz.

– Haramdan özellikle açık-saçık insanlara, resim-film-video ve benzeri şeyere bakmaktan kendinizi korumaya çalışmalısınız.

– Çok yağlı, aşırı vitaminli-mineralli, bol baharatlı şeyler yiyerek uyumamalı… Uykudan en az dört-beş saat önce yemeği-içmeği kesmelisiniz.

Okudunuz mu?  İnancımı sorgulamaya başladım

– Yatmadan önce "Şeytan’ın şerrinden Allah’a sığınacak" şekilde dua etmeli… Rasûlullah Efendimizin (s.a.v.) sünnetine uyarak üç defa İhlâs, Felak ve Nâs surelerini okuyup avcunuza üfleyerek vücudunuzda erişebildiğiniz her yeri meshetmelisiniz.

Bütün bu tedbirleri uygulamakla birlikte yapmanız gerekenin en önemlisi; eğer imkânınız varsa vakit kaybetmeden evleniniz, yoksa oruç tutunuz. Çünkü oruç şehevî duyguları kırar.

Server-i Âlem Rasûlullah (s.a.v.) Efendimiz bir hadis-i şeriflerinde şöyle buyurmaktadır:

Okudunuz mu?  Kuran ve sümer yazıları

"Ey gençler topluluğu! Kim içinizden evlenmeye güç yetirebiliyorsa evlensin. Çünkü gözü haramdan en çok saklayan, ırzı en iyi muhafaza eden budur. Kim de evlenmeye güç yetiremezse oruca devam etsin. Zira oruç, onun için bir korunmadır." [Buhârî, Sahih, Nikâh 2-3; Müslim, Sahih, Nikâh 1-3; Ebu Dâvud, Sünen, Nikâh 1; Tirmizî, Sünen, Nikâh l; Nesâî, Sünen, Nikâh 3; İbn Mâce, Sünen, Nikâh 1]

Okudunuz mu?  Yusuf Tavaslı -Tam namaz hocası kitabı hakkında ne düşünüyorsunuz?

unikaa
Ama sorunum her gün sabah namazından sonra uyursam. Rüyalaniyorum. Şimdi de gusül abdest alacağım. Niye hep bu saatlerde ? Birşey de yemiyorum dua okuyorum… Zor .. İnsan sabah kahvaltı yapmak istiyor ama direk banyo ya gusule hasirlan. Tırnak kez, dişini fırçala , kulani temizle , burnunu temizle sonra gusül yap .. Her gün

Okudunuz mu?  Gusülde yıkanma (bütün vücudumun tamamen yıkanmış olduğunu nasıl anlayabilirim?)

Şema
Tek çare evlilik kardeş
Allah hayırlı kapılar açsın


unikaa
Evlilikle ne alaka anlamıyorum. Evlensemde ihtilam olacağım , ayrıca evlenme yaşinda değilim


Şema
ihtilam şehvetten dolayı olur. Evlilik şehveti kıracağı için ihtilam diye bir şey kalmaz.
Evlenecek yaşta değilsen sabredeceksin


Kayıtsız Üye
Selam-aleyküm hocam 4 gündür sabah namazından önce hep ihtilam oluyorum ihtilam olmamak için haftada 1 mastürbasyon yapmak zorunda kalıyorum şehveti durum had safhaya geldiği için ama genede bir faydası olmuyor bıkkınlık geldi dedim.bu gün hiç harama bakmiycam düşünmeyecem ve yaptığımda ama rüyamda bir şeyde görmüyorum ve ihtilam oluyorum

Okudunuz mu?  Zina ettim pişmanım

Kayıtsız Üye
kayıtsız üye peki hiç istimna alışkanlığın var mı? Ben de ergenlik çağındayım istimna alışkanlığım yok belki de bu yüzden rüyalanmıyorum kolay kolay. ayda 1 kere falan rüyalanıyorum yani bazen 1,5 ayda 1 kere falan Allah’a şükür.


sık ruyalanmak, ihtilam neden olunur

Bu kategoride yer alan Hacet namazı sonrası dua ve yatma şekli başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Neden Sık sık ihtilam olunur? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.