Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:24
missa06
Abone

Allah korkusu ve Allah sevgisi derecesinin ölçütü ne kadar olmalıdır?

Allah korkusu ve Allah sevgisi derecesinin ölçütü ne kadar olmalıdır?

burcealtug
Kul umitle korku arasinda ySamali.Allah sevgisimi agir basmali yoksa Allah korkusu mu? Emir ve yasaklari yaparken uygularken?Hangisi daha eftaldir?


Cevap: Allah korkusu ve Allah sevgisi derecesinin ölçütü ne kadar olmalıdır?

mum
Allah sevgisi ve Allah korkusu nedir?

Okudunuz mu?  Ayakta idrar yapmanın günahı var mı? İnsan öldükten sonra kabir azabının ayakta idrar yapmakla başlayacağı doğru mu?

Allah’a karşı olan sevgimiz ve ondan korkmamız dengede olmalıdır.
Yani Ümit kesmemeli ve endişe de duymalıyız.

Allah’a iman eden kimse, Onu tanıdıkça hem çok sevecek hem de çokkorkacaktır. Bu nedenle Onu sevmenin ve ondan korkmanın yolu Onu, sıfatlarını, isimlerini ve eserlerini tanımaktır. Ayrıca ibadetleri yamakla ve günahlardan sakınmakla da artacaktır.

Okudunuz mu?  Safevi ne demek?

Muhabbetullah, Allah Teâlâ’nın kemâl ve cemâlini idrak ve takdir oranında kalpte oluşan ilâhî bir nurdur. Bu muhabbet ile insan ruhu, kederlerden ve hüzünlerden kurtulur. Safî neşe ve huzura kavuşur. İnsan ruhunu yüksek erdeme ulaştıran sebeplerin en sağlamı, Allah sevgisidir.

Cenâb-ı Hak, insanın kalbine sonsuz bir muhabbet kabiliyeti yerleştirmiştir. Bu sonsuz muhabbet, ancak zât ve sıfatlarıyla nihayetsiz kemâlde bulunan Allah içindir. Yâni, insana lütfedilen bu sevgi kabiliyeti Allah’ı sevmek içindir.

Okudunuz mu?  İhtilam olamıyorum ne yapmalıyım?

Allah korkusunu nasıl anlıyoruz?

İşlenen suçların ve günahların çoğunu, bunları yapan kişilerde Allah korkusunun bulunmayışına bağlarız. Bu kimseler Allah’tan korkup Onun azabından çekinselerdi, bu işleri yapmazlardı. deriz. Acaba Allah korkusu nasıl olmalıdır? Yalnızca dehşet ve korku üzerine kurulmuş bir disiplini, İslâmın hoşgörü muhtevası ve Cenab-ı Hakk’ın sonsuz rahmetiyle nasıl bağdaştırabiliriz?

Okudunuz mu?  Kurbanda öküz kesilir mi?

Kur’ân-ı Kerim’de mü’minler şöyle anlatılır:
Bu âyetten anlaşıldığı gibi, iman nurunun artmasıyla Allah korkusunun kalbde yerleşmesi arasında çok yakın bir ilgi ve irtibat vardır.

Bu kategoride yer alan Kuşluk namazına nasıl niyet edip kaç rekatta selam verilecek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allah korkusu ve Allah sevgisi derecesinin ölçütü ne kadar olmalıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.