Anasayfa
8 Ocak 2022, 20:40
Kuran Meali
Yönetici

Kalem suresi son iki ayeti meali ve açıklaması

Kalem suresi son iki ayeti meali ve açıklaması

mum
Kuranı kerimde kalem suresinin son iki ayeti anlamı meali nedir? kısaca açıklar mısınız?

Arapçası:

وَإِن يَكَادُ الَّذِينَ كَفَرُوا لَيُزْلِقُونَكَ بِأَبْصَارِهِمْ
لَمَّا سَمِعُوا الذِّكْرَ وَيَقُولُونَ إِنَّهُ لَمَجْنُونٌ {51} وَمَا هُوَ إِلَّا ذِكْرٌ لِّلْعَالَمِينَ {52}

Okudunuz mu?  Kureyş süresi tefsiri

MEAL

51- Gerçek şu ki; o kâfirler zikri işittiklerinde neredeyse gözleri ile seni devireceklerdi. Bir de: "Muhakkak ki o bir delidir." diyorlar.
52- Halbuki o ancak alemler için bir öğüttür.

Kısa açıklama:

"Gerçek şu ki; o kâfirler zikri" Kur’an’ı "işittiklerinde neredeyse gözleri ile seni devireceklerdi." Seni yere yıkıp yerinden aşağı düşürecek kadar şiddetli bir şekilde bakıyorlar, demektir. Yani onlar sana olan aşırı düşmanlıkları sebebiyle ayağını kaydırıp, seni yere düşürecek gibi yan yan ve sert bir şekilde bakıyorlar. "Bir de" kıskançlıkları ve düşmanlıkları sebebiyle "muhakkak o" getirdiği Kur’an hakkında şaşkınlıklarından ve ondan başkalarını uzaklaştırmak istediklerinden ötürü "bir delidir, diyorlar."
"Halbuki o ancak alemler için" cinler ve insanlar için "bir öğüttür" ve bir hatırlatmadır. Onun deliliğe sebep olması sözkonusu olamaz. Beyzavi dedi ki: Kur’an sebebiyle onun deli olduğunu söylemeleri üzerine Kur’an’ın genel bir öğüt olduğunu ve ancak aklı en mükemmel, görüşleri en sağlam olan insanların onunla iletişime girip onu idrak edebileceklerini beyan etti.

Okudunuz mu?  TEKVİR SURESİ Hakkında Bilgi

kalem suresinin son iki ayeti, kalem suresi 51 52 türkçe okunuşu, Kalem süresi son ayet tefsiri

Bu kategoride yer alan Sorumluluk hakkında ayetler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kalem suresi son iki ayeti meali ve açıklaması Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.