Anasayfa
9 Ağustos 2021, 3:10
Siyer
Yönetici

Peygamber meleklerden seçilseydi ne olurdu?

Peygamber meleklerden seçilseydi ne olurdu?

mum
Peygamberler neden meleklerde seçilmedi?

Allah Teala en iyi bilendir, hemcinsimiz insanlardan elçiler seçmesi bizim faydamızadır.
Nedeni ise, Biz insanlar birbirimizin halinden daha çok anlarız. Sevincimiz, üzülmemiz, anlayışımız ve kısaca tüm hayatımız birdir aynı şeyleri yaşarız. bundan dolayı bizi daha çok anlayan, bizim yaşadığımız gibi yaşan birinin Peygamber seçilmesi bizim için daha iyidir.

Okudunuz mu?  Suda boğularak ölmek yatakta ölmekten daha hayırlı mıdır?

Peygamberler melek olsaydı, Şehvetsiz ve günah işlemeyen yapıları olduğu için mutlaka sorunlar olurdu.
Allah (cc) işleri en iyi en güzel seçendir.
Allah teala Peygamberlerin neden melek olmadıklarını soran müşrikleri Kuranı kerimde konu edinmiş ve cevaplar vermiştir.
Kurana bakalım:
De ki: Yeryüzünde yerleşip dolaşanlar melek olsalardı, biz de onlara gökten peygamber olarak bir melek gönderirdik. (İsra, 17/95)
İsra 95. ayette, peygamber olan elçiler ile muhatap olan ümmetler arasındaki ilişkinin zorunluluğuna vurgu yapılmaktadır. Yani insanlara insan peygamber, cinlere cin peygamber, meleklere melek peygamber uygundur.

Ancak bu vurgu, vahiy getiren meleği görmek istediklerini söyleyen inkârcılara verilen bir cevaptır. Meleği görmek için onun bir peygamber olması gerekir. Yeryüzünde melek denilen bir ümmet olmadığına göre, bir meleğin peygamber olması da söz konusu değildir.

Okudunuz mu?  Kadın dışarı çıkmak için kocasından izin almak zorunda mıdır?

Cevap: Peygamber meleklerden seçilseydi ne olurdu?

MECİDİE
Allahın hikmetinden sual olunmaz o herşeyin iyisini bilir kullarına düşense bunu kabul etmektir yeryüzünde yaşayan insan olduğu için peygamberde insandır melekler yaşasaydı peygamber melek olurdu


peygamberler melek olsaydı ne olurdu

Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Peygamber meleklerden seçilseydi ne olurdu? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.