Anasayfa
7 Mayıs 2021, 5:45
Siyer
Yönetici

Kaka sahabe kaka radiyAllahu anh

Kaka sahabe kaka radiyAllahu anh

mum
kaka sahabe hz kaka radiyAllahu anh kısaca bilgi

Türkçede kaka deyince dışkı anlaşılır ve bu sahabe ile irtibat kurulur. Halbu ki arapçada yazılışı öyle değildir ve bildiğimiz "KAKA" ile hiç bir alakası yoktur.
Arapça ismi içinde iki AYN harfi vardır ki bu türkçede yazılamıyor çünkü bu harf yok.

Okudunuz mu?  Peygamber efendimizin ismini kim koydu

Arapça KA’KA’ yazılışı şöyle: قعقاع

Hz. KA’KA’ BİN AMR

NOT: Meşhur arap alimi Ebi İshak el-Hevini, böyle bir sahabenin olmadığı uydurma bir ismi olduğunu söyler.


Cevap: Kaka sahabe kaka radiyAllahu anh

AYSEN
mübarek büyük cesretli bir sahabe olarak islam tarihinde geçmektedir malesef isminin doğru yazılıp okunmamasından ötürü yanlış anlaşılmakta ve özellikle yahudilikte kasten hakaret etme dereceine getirilmektedir

Okudunuz mu?  Kıyamet gününde ilk dirilecek kimlerdir?

Tuvalet Eğitimi

Kayıtsız Üye
Hocam tuvalet eğitimi verirken kızıma kaka diyemiyorum günah diye duydum öğğğ öğğğ diyorum ama başkaları kızım kaka o diyor kaka olduğu gibi dediğimiz gibi mi yoksa kuran da geçen hız.kâ’kâ aynı kelime mi oluyor bilgilendirirseniz sevinirim


Yorum: Kaka sahabe kaka radiyAllahu anh

muvaffak
Arapça yazılışı ile türkçe okunuşu farklı olan bu sahabi ismi, gerçekten yaşamış olup olmadığı tartışılan bir isimdir. Bazı tabakat, siyer, tarih alimleri böyle bir ismin uydurma olduğunu söylemişlerdir. Türkçe alfabede "ع" harfi olmadığından yanlışlıkla veya bilgi eksikliğinden bu şekilde okunmaktadır. İsmin tamamı okunduğunda tuvalet akla gelmemelidir. Aksi takdirde kaka demekte bir sakınca yoktur. Çünkü isim türkçe okuduğumuz gibi kaka olarak okunmaz.
Arapça yazılışı bu şekildedir: قعقاع

Okudunuz mu?  Hz. Muhammedin (sav) Kısaca Hayatı

tarihin sahabi kaka u, TARIHIN SAYYADINA KAKAU, kaka isimli sahabe

Bu kategoride yer alan Peygamber Efendimiz neden Berre/Berra ismini değiştirmiştir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kaka sahabe kaka radiyAllahu anh Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.