Anasayfa
14 Ocak 2024, 8:11
Rüya Yorumu
Yönetici

İstihare Namazı sonrası görülen rüya tabiri

İstihare Namazı sonrası görülen rüya tabiri

Kayıtsız Üye
Hocam: ben istihare namazını kıldım.sonra da sevdiğim kişi benim için hayırlı mı , değil mi diye dua ettim.rüyam da sevdiğim kişi elimi sıkıca tutmuştu ve bırakmıyordu .renk falan yoktu. Çok merak ediyorum lütfen yorumlar mısınız?


arifselim
İstihare rüyası anlamında çok hayırlı bir manaya yorumlanır. O işinizin sizin için hayırlı olduğu anlamına gelir. En doğrusunu elbette Allah bilir.


Kayıtsız Üye
merhaba sevdiğim insanın hakkında hayırlı mı diye istiare yattım çok karmaşık bir rüya gördüm. Bir dükkandayız ve sevdiğim insan bana sigara paketinin içini gösteriyor. Ve yanımızda eski kız arkadaşı ve onun arkadaşı var. Dışarı çıkıp eve geldiğimde dükkana gelen birisi hastanelik oluyor.


arifselim
Böyle bir rüya zaten olumsuz manaya işaret ettiği görünüyor. İstiharenizi tekrar edebilirsiniz. İstihareden sonra rüyadan ziyade içinize gelen hisse göre hareket etmelisiniz.


sundex
selamun aleykum bende istiare rüyasına yattım gece çok bölük börçük uyudum bir kaç rüya gördüm ilk önce sevdiğim kızı gördüm yanımdaydı ama renk hatırlamıyorum sadece kızın yüzünü hatırlıyorum daha bir arkadaşımı gördüm bir cafede oturuyorduk onun bir kız arkadaşı vardı rüyamda nasıl gittiğini sordum ayrıldık dedi arkadaşım siyah giymişti daha sonra ben rüyada terliyorum üzerimi değiştirceğim tişötlerimi arıyorum tişörtlerimin arasından beyaz tişörtü alıyorum bu rüyayı yorumlıyacak biri varmı ALLAH şimdiden razı olsun


arifselim
Aleykum selam kardeşim. Rüyanız açık bir şekilde olumsuz bir mana ile yorumlanır. Bu durumda istiharenizden eğer emin değilseniz tekrar edebilirsiniz. Uyandıktan sonra rüya görmeye gerek olmadan sizin kalbinize gelen hisler size o şey hakkında bir işaret verir.


Kayıtsız Üye
S.aleykum evlenmeye niyetlendiğim bir kız var bunun için istihare namazı kıldım ve bir rüya gördüm.. Rüyam hayırlı mı değil mi anlayamadım.. Yardımcı olursanız sevinirim. Rüyamda parmağımın göğsüme girmiş olduğunu gördüm ve elimde bir parmak eksikti. Göğsüme baktığımda üzerinde parmak tırnağı belli ediyor ve dokunduğumda parmak olduğu belli oluyor fakat başkaları na söylediğimde buna inanmıyorlar..


arifselim
Değerli kardeşim, Allah hakkınızda hayırlısını nasip etsin. İstihare için rüya görme şartı dahi yoktur. Uyandıktan sonra ne hissettiniz? İstihareden sonra insanın içine o niyeti ile ilgili olumlu veya olumsuz olarak bir his gelir ve ona göre bir karar verilir.

Okudunuz mu?  Hoşlandığım kişinin beni rüyasında görmesi

Kayıtsız Üye
SELAMÜN ALEYKÜM hocam istihareye gereken nasılsa yapıp yattım dördüncü günü gördüğüm rüyada uçak yerden havalandı yükseldi gökyüzünde döne döne denizin içine düştü ve etraftan insanların yaralılar hastaneye kaldırıldı diyorlardı
ne anlama geliyor hocam yardımcı olursanız sevinirim…rabbim herkesin hakkında hayırlısını versinnn inşAllah hocam …..


arifselim
Aleykum selam. Allah niyetinizde ki hayırlısını nasip eylesin. Rüyanız olumsuz manaya işaret etse bile zaten rüya ile amel edilmemelidir. İstihareden sonra ne hissettiğiniz önemlidir ve o hisse göre bir mana çıkarılabilir. Allah’a emanet olun.


Kayıtsız Üye
merhaba;ben istihareye yattım ve karışık bir rüyaydı ilk önce düşmanlar falan vardı onlar birilerini öldürmüştü ve kırmızı kan gördüm duvara sıçramış şekilde snra etrafta bebekler falan vardı sonra bir tanıdıgımı gördüm gözleri yem yeşil odadan cıkıp araya geçip ellerini açıp dua ediyordu anlamını çok merak ediyorum yardımcı olursanız sevinirimm


arifselim
Merhabalar kardeşim. İstihare rüyası anlamında olumsuz anlama gelir. Ancak rüya ile zaten amel edilmez. İsterseniz istiharenizi tekrar edebilirsiniz ve duadan sonra yada uyandıktan sonra içinize gelen his size o şey hakkında bir işaret olur.


Kayıtsız Üye
16 Aralıkta yazan arkadaş dikkatimi çekti. Arkadaşım İstiharenin mantığı istişare etmek ve gönlüne sormak. Sen gönlünde kabul etmiyorsan mutsuz olursun.
O zaman bol bol istihare oku dua et. Hemen evlenmen şart mı?


arifselim
Evet aynen öyle kardeşim. İstihareden amaç, Allah’u telanın o işin hakkımızda hayırlı olup olmadığını bize hissettirmesidir yoksa rüya görmek şartı yoktur. Bir çok kişi bu konuda hataya düşüyor ve rüya görmenin şart olduğunu sanıyor.


Kayıtsız Üye
s.a Hocam ben bir evlilik için niyetlenmiştim kayınvalide adayım beni istemeye gelmeden evvel istihare namazı kılıp rüyasında ayna karşısında duran bembeyaz giyimli alnı şakağı açık bir genç gördüğünü söyledi. Ben hala bu evlilik konusunda tereddütlüyüm. Ailemle istişare ettim , istihare de bu şekilde olunca.. lütfen yardımcı olur musunuz


arifselim
İstihare için kendinizde dua edebilir ve yatabilirsiniz en doğru olanı da budur. İstiharenin amacı o niyet hakkında Allah’tan bir his bir işaret istemektir. Rüyanın pek önemi yoktur ve rüya ile de amel edilmez. Sadece o his size bir işaret olur. Allah hakkınızda hayırlısını nasip etsin.

Okudunuz mu?  Rüyada bıçaklandığını görmek

Kayıtsız Üye
Rüyada toprak görmeniz ::: Mala ,, rızka dünya meşkalesine (ahireti düşünmeden hareket etmek ) ve kadınlardan menfaate işarettir…


arifselim
Rüyada toprak görmek, toprağı görme şekline göre yorumlanır. Asıl olarak zaten istihare için rüya şartı yoktur ama bir çok insan sanki mutlaka rüya görmek gerekiyormuş gibi hareket etmektedir. Halbuki istihareyi yaptığı esnada veya sabaha uyandığında o işi için kalbine gelen his ona bir işaret olur.


Kayıtsız Üye
rüyamda bebek gördüm bebekle gelisen olayları çok net olmasada .ilk rüyamda istharesi için yattığım ama jiç görmddiğim dükkanı gördüm dükkanın renklarini kırmızı beyaz dı .ğncü rüyada bişiy görmedim


arifselim
İstihare için bir işaret istiyorsanız, istiharenizi yaptığınız esnada veya sabah uyandıktan sonra kalbinize gelen bir ilham bir his var mı ona bakmalısınız yoksa bir rüya ile amel edemezsiniz hem siz hemde yorumlayan kişi yanılabilir. En doğrusunu sadece Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Rüyamda tek aklımda kalan mavi renkli bir telefon Çevirmeli olanlardan ilginç. Ruyam çok kalabalık… ve telefonum çalıyor ablam sesleniyor ama bulamadım uyandım


arifselim
Rüyada görülen telefon hayra yorumlanmıştır. Beklediğiniz bazı özel haberleri almaya da işaret ettiği söylenmiştir. En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Ben bulunduğum evi değiştimek istiyorum ama kararsızım evim kira. İstihareye yatan arkadaşım ruyasinda muz ve. Çarşaflı beyaz tenli renkli gözlü çok güzel bir bayan görmüş ve nisa süresinin ilk altı ayetini oku demiş. Bundan ne çıkarmalıyım. Teşekkür ederim.


arifselim
Rüyanız olumlu ve hayırlıdır buna işaret eder. Ama istihare için herkesin kendisi yatması sünnettir. ayrıca rüya ile birlikte o konu hakkında istihare esnasında veya uyandıktan sonra içinize gelecek olan his önemlidir bu o zaman bir işaret olabilir.


Kayıtsız Üye
iyi günler
istihare namazını kılıp yattım,rüyamda corba pişiriyordum ,elimde çorbaya katmak için 1 kavanoz kesme beyaz şehriye vardı,galiba başka yemekler de vardı ama net hatırlamıyorum,sonra uyandım ve tekrar uyudum tekrar uyuduğumda da eşimle sohpet edip güzel vakit geçirdiğimi gördüm.
yorumlarnızı bekliyorum
teşekkür ederim

Okudunuz mu?  İstihare rüyasında incir ve yağmur görmek

arifselim
Hayırlı günler kardeşim. İstihare rüyasında çorba pişirmek ve yemekler uğraşmak ile eşinizle güzel vakit geçirmeniz olumlu manada yorumlanır. Allah en doğrusunu bilir.


Kayıtsız Üye
Hocam bn biri için istihare namazını kıldım (bn kursa gidiyorum) rüyamda kurstaydm ve ayağamda buyuk bir şişlik vardı bu ne anlama geldiğini biliyor musunuz


arifselim
Değerli kardeşim. Başkası için istihareye yatılmamalıdır herkesin kendisi için yatması gerekir. Böyle bir şey ne sünnette nede herhangi bir rivayette vardır. Ayakta şişliğin olması ise hayra yorumlanmaz.


Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm hocam.İstihare namazını kılıp yattım.Şuan birlikte olduğum kişinin benim için hayırlı olmadığını görmek için istihareye yattım..Onun peşinden gidiyordum bir koridordan geçtim masalar hazırlanmıştı onu ararken sevmediğim akrabalarımı gördüm.
yorumlayabilir misiniz?


arifselim
Aleykum selam kardeşim. İstihare rüyası anlamında bu olumsuz olarak tabir edilir. Ancak şunu da unutmayın istiharede rüya görme şartı yoktur. İçinize doğan his size o konuda bir işaret olur inşaAllah.


Kayıtsız Üye
Ben de ilk gece çok hatırlamıyorum ama arkadaşımın üzerinde yeşil kazak gördüm içinde birazi görünen beyaz bir atlet vardı. İlk geceden sonra devam etmem gerekiyor mu edersen de aynı şekilde mi yapıcam ayrıca üst üste aynı niyet üzerine mı olmasi gerekir. Ve ben bu rüyayı biriyle paylaşmam da sakinca var mı bilen lütfen cevap yazsın çok merak ediyorum


arifselim
Bu şekilde iyi hatırlanmayan istihare durumları tekrar edilmelidir. Bu tekrar peş peşe olma şartı yoktur ara verilebilir. Ayrıca istihare için rüya görmeniz gerekmez. Sadece o istiharede içinize gelen his size işaret olması için yeterlidir.


Kayıtsız Üye
Hocam iyi günler ben istihare namazına yattım rüyamda sevdiğim çocuğun beni arayıp benimle konustuğunu gördüm sizce bu ne demektir? Herhangi bir renk görmedim


arifselim
Hayırlı günler. İstihare rüyasında renk görme şartı yoktur. Bu rüyanızdan uyandıktan sonra içinize o rüya ve niyetiniz hakkında eğer hayırlıdır hissi gelmişse o zaman bu hayra işaret eder. İstiharede önemli olan şey insanın içine gelen ilhamdır.


Kayıtsız Üye
Merhaba benim erkek arkadaşımla güzel bir ilişkimiz vardı 5 yıldır. Ailesi evliliğimize karşı çıktı. Bende istihareye yattim rüyamda erkek arkadaşımı gördüm üzerinde siyah bir mont vardı büyük bir AVM de gayet güzel el ele alışveriş yapıyorduk. Sonra yeşil duvarlı odalar ve beyaz kar gördüm anlamını merak ediyorum bu ne demek oluyor…

Okudunuz mu?  Ölen kişiyi rüyada görmek

arifselim
Merhaba kardeşim. İstihare için bu rüya hayırlıdır. Eğer içine de huzur hissi gelmiş ise bu olumlu manaya işarettir. İstiharede his rüyadan ve renklerden daha açık işaret olur.


Kayıtsız Üye
Ben istihareye küs oldugum biriyle barışmanın hayırlı olup olmadığını görmek için yattım emin olmak içinde üçgün yattım ve uç gün de gördüğüm rüyaların hepsinde barıştım bu ne anlama geliyor gördüğüm rüyada ama hep o barışmıştı ne yapmalıyım


arifselim
Selamun aleykum. Hayırlı olduğu belli olan bir şey için istihareye yatılmaz. Örneğin dargınlık iyi bir şey değildir ve bunun hayırlı olup olmadığı hakkında istihareye yatılmaz. Ayrıca istihare de o niyetini ile ilgili Allah insanın kalbine verdiği his o iş için bir işaret olur. O zaman rüya görüp görmemenin bir önemi yoktur.


Kayıtsız Üye
Selamun aleykum ben istihareye yattım rüyamda sadece büyük mavi bir deniz üstünde ikitane beyaz kuğunun yüzdüğü gördüm anlamı neder acaba ?


arifselim
Aleykum selam kardeşim. Bir istihare için buna hayırlı bir işaret denebilir ama asıl olan rüya görmek değil insanın içine o konuda gelen ilham duygusudur o zaman bu ilham bir işaret olarak kabul edilir.


Kayıtsız Üye
İstiare ruyasında bir yerden düşüyormuş gibi bir irkilerek uyandım anlamı nedir acaba


arifselim
Yüksekten düşmek ve böyle hissetmek hayırla yorumlanmaz. İstihare rüyası için bu olumsuz bir rüyadır. En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Merhaba ben evleneceğim kişi hayırlii değilmi diye bir işaret görmek için namazdan sonra dua edip yattım ve rüyamda evlilik düşündüğüm kişinin yüzünü gördüm sadece ve bembeyaz aydınlık biyerdi sizce benim için hayirlimi


arifselim
Merhabalar. Bu kadar bir açıklama ile bu konuda bir tabir eksik olur. Ama eğer uyandıktan sonra o niyetiniz ile ilgili içinize ferahlık ve huzur doğduysa o zaman bu rüya hayırla yorumlanabilir.


Kayıtsız Üye
Selamun Aleyküm hocam. Birlikte olduğum gencin hayırlı olup-olmadığını görmek için istihareye yattım. Kendi ablamı gördüm güzel hoş bir şekilde ablamla sohbet ediyorduk. Ve ablam kendisine yeni bir telefon almış, bunu farkettim ve birazda telefon hakkında konuştuk.. Rica etsem yorumlayabilir misiniz?.

Okudunuz mu?  Rüyada kadınlar tuvaletine girmek

arifselim
Aleykum selam kardeşim. İstihare için bunun bir işaret olup olmadığını söyleyebilmek için uyandığınızda o niyetiniz hakkında ne hissettiğiniz önemlidir. Çünkü istiharede esas olan rüya değil insanın içine doğan hissidir. Allah’a emanet olun.


Kayıtsız Üye
merhabalar hocam ben hoşlandığım kişi için Allah tan bana hayırlı olup olmadığını istemek için istihareye yattım rüyamda onu gördüm bana telefonda babama ben senin kızınla evleneceğim diyordu sonra ikinci kez tekrar yattım rüyamda yine onu gördüm merdivenlere doğru çıkıyodu ve üzerinde beyaz gömlek arkasında da yeşil bir tabela vardı birbirimizi hiç görmedik 2 yıldan beri cevaplarsanız çok sevinirim


arifselim
Merhabalar. Rüyanız istihare rüyası olarak güzel bir rüyadır. İstiharede rüya görmek şart değildir eğer görülürse de ilk görülen rüyaya itibar edilir. Her zaman için evlilik için bir karar verileceği zaman mutlaka istişare de yapılmalıdır.


Kayıtsız Üye
Ben istihare namazından sonra uyudum ve rüyamda öğretmenim bana kaşlarını havaya kaldırdı ve sonra gülümsede bende öğretmenime öğretmenim hayırlı mı? Değil mi ? Diye sordum öğretmenimde bana onu sen bileceksin dedi


arifselim
Selamun aleykum kardeşim. İstihare için rüya görme şartı yoktur aslında. İstihare dua etmek hayırlısını istemek demektir. İçinize o konuda doğan his sizin için bir işaret olur.


Kayıtsız Üye
hocam istihare için yattim rüyamda kar gördüm ve bu kar üzerinde ikiye ayrilan biri erkek digeri bayan gördüm bunu hayirmi sermi bilemedim


arifselim
Değerli kardeşim. İstihare rüyası anlamında olumsuz olarak tabir edilir bu rüyanız. Ancak önemli olan rüya değildir. Önemli olan o konuda Allah’ın içinize verdiği istektir.


Kayıtsız Üye
Hocam ben istihare duasını okuyup kıbeleye doğru uyudum ve sevdiğim erkeğin hayırlı olup olmadığını öğrenmek için uyudum ve rüyamda karanlık bir sokakta deprem oluyordu çok sarsıntılı olduğunu hissettim çok korktum çok büyük bir korkuyla uyandım bunun anlamı nedir


arifselim
Selamun aleykum hanım kardeşim. Bazen öyle rüyalar görülür ki tabir etmeye bile gerek yoktur. İşte bu rüyanda böyle bir rüyadır. Manası açıktır ve olumsuz olarak tabir edilir. Her zaman istihare ile birlikte mutlaka istişarede edilmelidir. Allah’a emanet olun.

Okudunuz mu?  Rüyada kedi pisliği görmek

Kayıtsız Üye
Merhaba. Şehir değiştirme durumumuz var ama kesinlikle emin olamadığımız için ben de istihareye yattım ve gitmeyi düşündüğümüz şehir hakkımızda hayırlısı ise yeşil, beyaz ya da mavi göreyim dedim. Rüyamda elimde taba renkli bir deri cüzdan vardı ve içinde çok fazla sayıda plastik mavi renkli cepler vardı. Anlamını yorumlayabilirseniz çok sevinirim. İyi günler


arifselim
Merhaba kardeşim. Emin olmak için önce istişare etmelisiniz. Yinede emin olamazsanız o zaman istihare yapabilirsiniz. İstihare sonucunda rüya görme şartı bile yoktur bu yanlış bilinir maalesef. Önemli olan o konuda içinize doğan his ve ilhamdır denilebilir. Çünkü istihare demek, hayır istemek demektir. Eğer rüyadan uyandıktan sonra o rüya hakkında içinize güzel bir his gelmişse o zaman hayırlıdır anlamına gelir. Eğer şüphedeyseniz istiharenizi tekrar etmelisiniz.


Kayıtsız Üye
ben nişanlıyım bu kişi ile evlenmem hayırlı mı diye istihareye yattım. 2. gün rüyamda şöyle bir şey gördüm:
bir lambanın altında iki kuş vardı biri küçük rengarenk bana dönük diğeri bana yan dönmüştü. yan dönmüş olan kuş yarasaydı ve siyah renkliydi. iki kuş beraber aşağı yukarı uçuyordu ardından siyah olan yarasa pencereden uçtu gitti. renkli olan kuş ise bana doğru uçarak geldi.
bu rüyanın yorumu nedir?


arifselim
Selamun aleykum kardeşim. Bu rüya olumsuz olarak tabir edilir ama şu da var ki istiharede rüya görmeye gerek yoktur. Önemli olan ihlasla istihareyi yapmak ve o esnada yada uyandıktan sonra içinize gelen istek huzur veya bunun aksidir. İşte bu durum asıl işaret olur.


Şerife
Ben istihareye yattim,Rüyamda çingene kadınlar gördüm ve bir odada annemle oturuyorduk benimle hiç konuşmuyor çok üzgündü bu işinde olması annem çok istiyor, ama odanın kapısını kapatınca oda kararıyor içerde bir oda daha var oranın ışığı da sarı, saclari sapsari bir arkadaşımı da gördüm bu rüyamda


arifselim
Selamun aleykum. İstihare rüyası için bu olumsuz manada yorumlanır. İstihare esnasında veya uykudan uyandıktan sonra o konuda zaten olumlu mu değil mi şeklinde bir his gelir bu sizin için bir işaret olur.

Okudunuz mu?  Rüyada kıskanılmak görmek

Kayıtsız Üye
Merhaba. Ben de 4 gündür istihareye yatıyorum. Bugün gördüğüm rüyayı sormak istiyorum. Rüyamda olduğum yeri sel bastığını görüyorum ama ben suyun akış yönünün tersinde olan bir evin duvarına yaslaniyorum ve kurtuluyorum. Sonra eve girip eşyalarımi bulmak için uğraşıyorum. Cevaplarsaniz çok mutlu olurum. Teşekkür ederim.


arifselim
Merhaba. İstihare için ilk gelen işarete itibar edilmelidir. Eğer bu sizin istiharenizdeki ilk rüyanızsa bu rüya hayırlı manada yorumlanır. Ama asıl önemli olan sizin içinize gelen istektir. O zaman olumlu mu değil mi size bir işaret olur.


Kayıtsız Üye
Merhaba hocam. Bende istihare yaptım. Sevdiğim kişi hayırlı mı değil mi diye. Şu onunla ayrıyız. İlk rüyamda o kırmızı bir arabayla beni alıyodu(arabasının rengi gerçekte de kırmızı)konuşmaya çalışıyodu benle ama konuşamadık sonra tekrar buluşunca beyaz bir otobüste oluyoruz otobüsün rengi beyaz. Otobüsü o kullanıyo. Sonra konuşmaya başlıyoruz. Problemlerimizi halledelim söyle diyo ben güven problemi derken beni bir öksürük tutuyo o bana su uzatıyo o ara uyandım. İkinci rüyada ise hiç renk görmedim ama yeşil den bahsediliyodu ama renk yoktu. İkinci rüyada bana mesaj atıp dönmek istediğini söylüyodu.sonra sabah ezanı okunurken uyandım. Lütfen yorumlarsanız çok sevinirim


arifselim
Merhaba. İstiharenin neye işaret ettiğini en iyisini istihareye yatan kimse bilir. Çünkü rüya görme şartı yoktur. Ya istihareyi yaparken veya uykudan uyandıktan sonra içinize gelen his size bir işaret olur. Bunun nedeni, insanın rüyadan dolayı her zaman yanılabilmesidir. Bunların dışında istihareden önce hatta yapılması gereken en önemli şey istişare etmektir. Yani bilen ve güvenilir kimselere danışmaktır.


Kayıtsız Üye
selamün aleyküm.ben istihareden sonra küçük bir bahçe gördüm farklı renkte çiçekler vardı,yeşil çimler ve en çok dikkatimi çekende beyaz bir gül vardı.sadece baktım kopartmadım hiçbirşey..aynı gece içerisinde birde 4-5 kişi vardı bir kapının önünde bekleyen,biriside erkek kardeşimdi,anahtarı kaybetmişler ve bulamıyorlardı.bende adamın birisinin ayağının dibinden bulup aldım anahtarı ama arka kısmı kırık anahtarın ve çok eski bir anahtar,daha sonra kardeşime verdim al aç kapıyı diye,kapıyı açmaz bu anahtar dedi,bende aldım anahtarı ve kapıyı açtım ama içeri girmedim,kapı da biraz eskiydi…şimdi ben hangisini yorumlayacağım,bir görücüm vardı ve 2-3 defa geldiler,olumlu mu yoksa olumsuz mu cevap vereyim diye yatmıştım istihare ye…yorumlarsanız çok sevinirim,şimdiden Allah razı olsunnn…

Okudunuz mu?  Evlilik İçin İstihareye Yatanlar

arifselim
Aleykum selam. İstihare yaparken veya rüyadan uyanırken içinize o konuda olumlu olup olmadığı hakkında Allah tarafından bir his bir istek gelir. Bu sizin için bir işaret olur. Bu istek rüyadan daha sağlam bir işaretti çünkü riya ile insan daha çok yanılması mümkündür. Ayrıca içiniz rahat etmediyse istihareyi tekrar edebilirsiniz.


Kayıtsız Üye
Ben istiharede kahverengi sarı arası bir pantolon gördüm ve bu biraz eskiydi bunun erkek arkadaşımın oldugunu söylüyordum. bide çorap gördüm siyah üstüne beyaz benekler di sizden yorum bekliyorum


arifselim
Selamun aleykum. İstihare rüyası anlamında rüya olumlu tabir dilmez. İstihare için esas olan rüya değil içinize o konuda gelen istektir. Eğer içiniz rahat değilse istihareyi tekrar edebilirisiniz.


Kayıtsız Üye
merhaba ben yedi gün boyunca istihareye yattım altıncı gün şöyle bir rüya gördüm.
bir evin önündeyim siyah bir karga etrafa saldırırken yakalıyorum tam boynunu koparacakken evin kapısından beyaz giyinmiş bir adam çıkıyor bana karganın boynunu koparma yapma diyor.
rüyanın yorumu hakkında yardımcı olur musunuz?


arifselim
Merhaba. Bu rüya anlattığınız şekilde olumsuz manaya işaret eder ama asıl önemli olan ya istihare esnasında veya uyanınca görülen rüya ile ilgili içinize doğan his ve istektir. Bu sizin için bir işaret olur.


Kayıtsız Üye
selamun aleykum hocam ben istihare namazını kılıp duasını ettikten sonra istihareye yattım rüyamda yeşil çimenler gördüm ve hayvanlarda gördüm rüyamı yorumlar mısınız ?


arifselim
Aleykum selam kardeşim. Rüyanız hayırlı olarak tabir edilir. Bazı rüyalar insan için yorumlanmaya gerek olmayacak kadar açıktır. Siz ayrıca içinize gelen isteğe de bakın. Bu istek size en güzel işaret olur.


Kayıtsız Üye
Selamun Aleyküm hocam ben 2 gündür istihareye yatıyorum sevdiğim ama bir türlü ne yaptıysam barışmadığım beni affetmeyen sevgilim için ilk gece herhangi bir rüya görmedim ama 2. Gece abilerimden ikisinin başına kötü şeyler geliyor detayını hatırlamıyorum rüyanın ama hocam rüyamın anlamı nedir sevdiğim barışmak istediğim kız benim için hayırlımıdır Nasıl yarumlanır bu rüya?

Okudunuz mu?  Rüyamda peygamber efendimizi gördüm fakat yüzünü göremedim neden :(

arifselim
Aleykumselam kardeşim. Şu iş olacak mı diye veya şu kimse ile geleceğimiz var mı diye istihareye yatılmaz. Olmak üzere olan bir durum karşısında kararsızlığı gidermek ve kalbi rahatlamak için yatılır. Rüyanız ise olumsuz manaya işarettir. Siz Allah’tan hayırlısının olmasını dileyin.


Kayıtsız Üye
Konuştuğum çocuk için istişare namazına yattim fakat hep aynı rüyayı gördüm ilk başta ş.urfali bir kadın ve çocuğu beni yilmaz adında başka bir erkeğe şikayet etmeye falan kalkıyor dışarıya çıkıyorum hava bulutlu simsiyah. Daha sonra merdivenden aşağıya iniyorum ve bir kenari ormanlık bir kenarı masmavi su iki kere yattım ve ikisinde de bu şekilde oldu içim hem rahat konusutugum cocuk için hem tedirgin ne yapacağımı bilmiyorum bu sizce hayır mıdır şer midir ??


arifselim
Konuştuğun veya görüştüğün kişi için istihare olmaz. Sadece evlilik için bir karar verilirse o zaman istihare yapmak caiz olur. İstihare için bu rüyaların ve hissettiğin sana net bir işaret değildir. İstersen istihareyi tekrar yapabilirsin.


Kayıtsız Üye
Istiareye yattım nedeni ise önemli bir sınava girecegim fakat içimde çalışma isteği başta çok vardı 2.3 aydır çalışıyordum birden bıraktım daraldım ve istiareye yatmaya karar verdim rüyamda ise beni uzun zamandir uzak bir akrabamda genç bir çocuk çok seviyordu herhangi bir sevgili durumumuz hiç olmadi ben istemedigim için rüyamda bu çocugun annesini gördüm ne için daha yorumlanir bu durum gelecegimde o var demek mi yani dusunemedim ne olabilir sizce ?


arifselim
Böyle bir konu için istihare yapılmaz. Yani istihare öyle şeylerle karşılaşanlar yapamaz. Çünkü eğer bir iş hayırlı yada hayırsız olduğu belli ise artık o konuda istihare olmaz. Ayrıca bir konuda ilk önce çok iyi bir istişare yapılır, işin ehline danışılır ve buna rağmen o konuda kararsızlık devam ederse o zaman istihare zamanı gelir.


Kayıtsız Üye
Merhaba, nişanlım ile aramda sorunlar var ve bana evlenmeden istihare yapmam söylenildi. İstihare de rüya şart değil hisler önemli deniliyor uyandıktan sonra ne hissettim olaylar ne yönde gelişiyor anlamıyorum ama bir rüya gördüm. Rüyamda hiç bir renk yoktu. Uzun e karışık bir rüya nerdeyse hiç bişey hatırlamıyorum. Apartmanımıza bahçe duaları yapılacakmış ve duvar için katılırken eski mezarlar olduğu anlaşılıyor ve bahçe üzerine mezarlar çıkarılmış 5-6 tane mezar tahta yapılı üst üste konulmuş görünce çok ürperiyorum ama yakından bakıyordum mezarlara. Sizce bu rüyadan bir anlam çıkarmalıymıyım?

Okudunuz mu?  Rüyamda yavru kedi dua ve besmele okuyordu?

arifselim
Merhaba. Bu rüyadan bir anlam çıkaramayız. İstiharede rüya görülürse çok açık ve çok net olmalıdır. Eğer için ferahlamıyor yada daralmıyorsa bunu 7 sefere kadar tekrar edebilirsin. Ayrıca istiharede illa bir işaret alınacak da bir şey yoktur. Belki insan bazen bir işaret alamaya da bilir.


xtrkax
Merhabalar, kendi memleketimde değil başka bir şehirde işe girmiştim fakat işten ziyada şehir ve kaldığım yer sebebiyle çok sıkıntı yaşadığım için zora girdim ve bırakıp memleketime döndüm. Dün dönüp dönmemek konusunda çok kararsız olduğum için istihare namazı kılıp yattım.

İstihare niyetim: “Memleketimde durup burada çalışmam hakkımda hayırlı mıdır?” şeklinde idi.
Rüyamda gördüğüm olaylarda: “Döndüğüm şehirde karanlıkta arabada sarhoşlar ile uğraştım beni zor durumda bıraktılar. Döndüğüm şehirde ki evimi fareler bastı üzerime tırmandı korkarak uyandım o ara.” Genel anlamıyla karanlıkta ve kötü olaylar silsilesiyle geçen bir rüya oldu. Ama memleketim değil döndüğüm şehri gördüm hep.

İstihare niyetimi ve bu rüyaları baz alırsam nasıl yorumlamam gerekecek?


arifselim
Merhaba. Böyle meselelerde istihareden önemli olan istişare ederek hareket etmektir. Bu konuda bilgisi olan ve sana yol gösterebilecek olan birilerine danışmanı tavsiye ederim. Gördüğün bu rüya olumlu değildir ama aynı zamanda sana istiharen için açık bir işarette olmaz. İstiharede önemli olan işaret kalbe gelen hissindir.

Bu kategoride yer alan Rüyada kısmetinin söylenmesi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İstihare Namazı sonrası görülen rüya tabiri Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.