Anasayfa
7 Mayıs 2021, 7:30

Tefekkür etmek nasıl olur ?

Tefekkür etmek nasıl olur ?

mum
Tefekkür nasıl yapılır?

Tefekkür, sözlükte düşünmek demektir.
İslamda tefekkür ise, Allah yarattıklarına bakarak kudretini ve zamaetini düşünmek ve onunla imanını kuvvetlendirmektir.
Nasıl tefekkür edilir? kısaca
Örnek olarak, aynanın önüne geçip kendi yaratılışımızın güzelliğine bakarak, Anne karında bebeğin nasıl yaratıldığı, yaratılış evrelerini ve doğumu ve gelişimi ile alakalı yaz okuyarak veya belgesel izleyerek olur..
Bunların yanında dağlara bakmak, güneşe aya ve yıldızlara bakmak, denize ve nehirlere bakmak da tefekkür yöntemlerindendir.

Okudunuz mu?  Kuran-ı Kerimde geçen VİLDAN kelimesi hangi manada kullanılmıştır? ĞILMAN dan farkı

nasIl tefekkùr edilir

Bu kategoride yer alan Sela sözleri anlamı nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tefekkür etmek nasıl olur ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.