Anasayfa
8 Mayıs 2021, 2:22
Namazlar
Yönetici

Cenabet namaz kılmak günah mıdır?

Cenabet namaz kılmak günah mıdır?

mum
Cünüpken namaz kılmak günah mıdır? kısaca cevap

Cenabetken namaz kılmak büyük günahlardandır. Abdestsiz namaz olmaz, abdestsiz namaz kılmak bir nevi Allah’a karşı gelmektir.
Çünkü Allah namaza yaklaşmadan temizlenin yani abdest alın buyuruyor.
Cünüplük ise bırakın namaz kılmayı, camiye bile o şekilde giremezsiniz.

Okudunuz mu?  Teheccüd, tesbih, kuşluk gibi nafile namazlar cemaatle kılınabilir mi?

Cevap: Cenabet namaz kılmak günah mıdır?

İZGEN
namaz ibadetini yapabilmek için abdest almak gerekir çünkü Allah’a yakın olacağımız bu mübarek ibadette temiz olmak gerekir.bu yüzden abdestsiz namaz kılınamaz ve gusül abdesti almadan değil namaz dolaşmak bile doğru değildir


Cünüplük

NURTALEBESİ
Abilerim Allah rızası için yardım ediniz ben cünüp idim talebe olarak ilk girdiğim zamanlar bunu bildiğim halde hocalarıma söylemeye çekindim ve cemaat olarak namaz kıldım hükmünü bilmiyordum bu sebeple kaza edip günaha girmem inşAllah diye düşündüm pişmanım ALLAH Rızası için biriniz bana yol gösteriniz yaşım 17 teşekkürler.

Okudunuz mu?  Bedeninde dövme bulunan kişinin namazı geçerli olur mu?

Yorum: Cenabet namaz kılmak günah mıdır?

arifselim
Selamun aleykum kardeşim. bu şekilde abdestsiz namaz kılmak haramdır. Ancak şimdi yapman gereken o namazlarını kaza et ve o işlediğinden samimi bir tövbe et. Allah pişman olan kullarını affetmeyi sever.


NURTALEBESİ
arifselim abi bu sorumu görüp cevaplarsan sevinirim abi cenabet namaz kıldım ne cezası var bilmiyordum ama talebeliğe ilk girdiğim zamanda cemaat namaza durunca söyleyemedim,çekindim abi 17 yaşındayım kardeşinize yardım edin.Allah razı olsun

Okudunuz mu?  Sübhane rabbiyel azim kaç kere söylenir ?

ACİLSERVİS
Sorumluluk 18 yaşında değil ergenlik ile yani ortalama 12 yaşında başlar. Seni affedecek veya etmeyecek olan Allahtır. Tövbe edip kazalarını kılacaksın.


cenabet namaz kılmak, cenabetken namaz kılınır mi, cenabetken namaz kılmak

Bu kategoride yer alan Namaz ilk olarak ne zaman farz kılınmıştır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cenabet namaz kılmak günah mıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.