Anasayfa
7 Mayıs 2021, 5:57
fikih
Abone

Peygamberimiz bayram namazında hangi süreleri okurdu?

Peygamberimiz bayram namazında hangi süreleri okurdu?

Şema
Bayram namazında hangi süreler okunur
İmamlar için

Ahmed, Müslim, Ebu Davud ve Nesai Hz. Ömer’den şöyle rivayet etmişlerdir.
Hz. Ömer, Vakıd el-Beysi’ye Rasulullah (s.a.)’m Kurban ve Ramazan bayramlarında ne okuduğunu sorduğunda o şöyle demiştir: "Rasu-lullah (s.a.) bayramlarda "Kaf, şerefli Kur’an’a yemin olsun." suresi ile "Kıyamet vakti yaklaştı ve Ay yarıldı, suresini okurdu."

Okudunuz mu?  Tavaf namazını terk etmenin cezası nedir?

Bayramlarda bu surenin okunmasının sebebi şudur: Bayramlar mutluluk içinde olma, giyinip kuşanma günleridir. Ancak insanın hesap meydanına çıkacağını unutmaması gerekmektedir. Dolayısıyla böbürlenen bir şımarık ve günaha dalan bir fasık olmair.ası için de Kur’an’dan öğüt almalıdır. Nitekim bu surenin başında ‘Kaf! Şeref.: Kur’an’a yemin olsun ki…" denilmiş sonunda ise "Tevhitten korkan kimseye Kur’an’la öğüt ver." buyu-rulmuştur. Ayrıca "İşte bu (ortaya) çıkış günüdür , sözünü. "İşte hayata yeniden çıkış da böyledir" sözünü ve Bu, bize göre kolay olan bir haşirdir." sözünü her insanın düşünmesi gerekir.

Okudunuz mu?  Büyük abdestten sonra gelen sıvı

Cevap: Peygamberimiz bayram namazında hangi süreleri okurdu?

ZİREGÜL
sevgili peygamberimiz her hareketi sözü ile insanlığa çok güzel örnek olmuş ve olmaya devam eden bir insandır onun hal ve hareketlerini takip etmek yapmaya çalışmakta en güzel şeydir

Bu kategoride yer alan Nafaka almak caiz mi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Peygamberimiz bayram namazında hangi süreleri okurdu? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.