Anasayfa
30 Aralık 2023, 22:25
aile
Yönetici

Evlenmek istiyorum ama evlenemiyorum ne yapmalıyım?

Evlenmek istiyorum Allah rızası için yardım eder misiniz?

Kayıtsız Üye
Evlenmek istiyorum nasibimle henüz karşılaşmadım.Kısmet beklemek diye bir durum var ben de bekliyorum ama bu bekleme süresi içerisinde ne yapmalıyım bilmiyorum bir bayan olarak…
Sizler dini ilim içerisindesiniz ,yardım edin,artık takıntı yaptım bu durumu yaşım 26 ya yaklaştı çünkü…Evlenmek bir yuva sahibi olmak istiyorum fakat karşıma çıkmadı henüz nasibim.

Şunu anlamak istiyorum evlenen insanlar bir çaba sarf edip mi evlendiler? Karşımıza çıkan insanları evlilik için biz seçiyoruz irademizle onu anladım peki bu karşımıza çıkma olayı nasıl oluyor? Allah mı karşılaştırıyor aramamız mı gerek şaştım takıntı yaptım,yardım edin lütfen…


Cevap: Evlenmek istiyorum Allah rızası için yardım eder misiniz?

yasemin
Bu bir nasiptir . Son noktayı koyan Allahtır , bizim elimizden sadece dua etmek ve hayırlısını dilemek gelir .
Mevla isterse el getirir , yel getirir , sel getirir
Mevla istemezse el götürür, yel götürür , sel götürür.

Herşeyin bir zamanı vardır , takıntı yapmayın , Allah en güzel planlayıcıdır


Cevap: Evlenmek istiyorum Allah rızası için yardım eder misiniz?

Kayıtsız Üye
< Bu bir nasiptir . Son noktayı koyan Allahtır , bizim elimizden sadece dua etmek ve hayırlısını dilemek gelir .
Mevla isterse el getirir , yel getirir , sel getirir
Mevla istemezse el götürür, yel götürür , sel götürür.

Okudunuz mu?  Evlilik görüşmesi

Herşeyin bir zamanı vardır , takıntı yapmayın , Allah en güzel planlayıcıdır >
Elbette öyle..Bunu ben de biliyorum Yasemin kardeşim ama nedense endişeye kapıldım.Nasibimle nasıl karşılaşırım endişesine kapıldım.Allah’ın düzeninde elbette yanlış olmaz.HAŞA!

Peki ben bu korkularım yüzünden evde kalmış olabilir miyim? Yani hüsn-ü zan diye bir durum var ya Allah’ı nasıl anarsan öyle olur.Ben de endişeden yanlış şeyler düşünüyorum evde kalacağım diye..Bu yüzden mi evlenemiyorum?


Cevap: Evlenmek istiyorum Allah rızası için yardım eder misiniz?

yasemin
Umutsuzluk korku ve gelecek kaygısı gelecek için endişelenmek , hepsi nefsanidir şeytani vesvesedir. Daha yasin kaç ki , 40 larinda bayan degolsin niye bu kadar taktin hem evde kalmak bu kadar ababartilacak bir durum değil ki . Bide senin isteğin karşısında evlenip Allah muhafaza mutlu olmayıp ya sokakta kalsan nolcak ? Nice dertler var bu dünyada herkes evlenmek ister anne olmak ister ama bize düşen isteyip sabırla beklemektir. Bizler tek bir parçayı görürüz Allah bütünü de bilir . Bazı şeyler geç oluyorsa yada hiç olmuyorsa muhakkak bizim bilmediğimiz ama bizim için hayırlı olan bir durum var . Allah’a guvenmeliyiz , inanmak bunu gerektirir


Kayıtsız Üye
< Umutsuzluk korku ve gelecek kaygısı gelecek için endişelenmek , hepsi nefsanidir şeytani vesvesedir. Daha yasin kaç ki , 40 larinda bayan degolsin niye bu kadar taktin hem evde kalmak bu kadar ababartilacak bir durum değil ki . Bide senin isteğin karşısında evlenip Allah muhafaza mutlu olmayıp ya sokakta kalsan nolcak ? Nice dertler var bu dünyada herkes evlenmek ister anne olmak ister ama bize düşen isteyip sabırla beklemektir. Bizler tek bir parçayı görürüz Allah bütünü de bilir . Bazı şeyler geç oluyorsa yada hiç olmuyorsa muhakkak bizim bilmediğimiz ama bizim için hayırlı olan bir durum var . Allah’a guvenmeliyiz , inanmak bunu gerektirir >
Peki evleneceğim kişinin karşıma çıkması için ne yapabilirim?Bir ev kızı olarak soruyorum.

Okudunuz mu?  Evlilik Dua'sı Arapça

mum
Evlenmek isteyip de evlenemeyenler ne yapmalı?

Evlenmek istediği halde evlenemeyen insan öncelikte yaşantısını gözden geçirmeli gelen kısmetlerinden çok beklentisi olmamalı armuda saplı üzüme çöplü dememeli. Farklı yollara sapmamak için ibadetlerine ağırlık vermeli.

Evlenmek İsteyip de Evlenemeyen Genç Ne Yapmalıdır?

Nureddin Yıldız Hoca Efendi

Selamünaleyküm hocam 20 yaşındayım üniversitede okuyorum çocukluğum dan beri hiç bir bayanla çıkmadım. Günaha girerim diye kimsenin eline dokunmadım sadece evleneceğim kişinin de benim gibi olmasını istedim. Ne yapmalıyım kader deyip hiç kimseye bakmamalı mıyım yoksa napmalıyım sabır deyip oturmalı mıyım çünkü nefsim ve şeytan hiç rahat bırakmıyor evlenemem de ailem izin vermez. Birlikte olsam elinden tutarım günaha girerim ne yapmalıyım teşekkürler.

Okudunuz mu?  Evlenmeden gelinlik giymek uğursuzluk mu?

Selamünaleyküm. Bu hususta ailenizden izin almanız gerekmez. Durumu onlara anlatın, size yardımcı olmalarını isteyin. Dostlarınıza evlenmeyi düşündüğünüzü söyleyin size yardımcı olsunlar. Ama siz ev bakar gibi eş bakmayın, yanılırsınız. Çok dua edin, Allah size yardım etsin.


Kayıtsız Üye
Evlenmek başımın tacını gönlümun diğer yarısını arıyorum tek dunyalik değil ahiretdede beraberligimizi sağlayabileceğini içi dışı bir hoş bekar Allah korkusu olan kısaca insan olsun bu güne kadar kızlardan yana hiç şansım gulmedi buda iyi niyetinden oluyor biliyorum neyse evim var isim var fazla kazanç olmasada helaldir en azından eşim olacak sahsada çok yardimim dokunur yeterki beraberlik birliktelik hazzını alayım bana tel no dan ulaşabilirsiniz 05309345479


AYSEN
evlenmek isteyen kişileri aileleri yardım etmeli ve uyumlu çiftler oluşturmalıdır herkesin bir dengi vardır ve bu bulunmalıdır evlenecek kişinin istediği kişi varsa oda çok kurcalanmadan yardımcı olunmalıdır


Turkkiz
Hep bütün isteyenleri begenmemekden bahsediliyor. Ben 31 yasindayim ve Simdiye kadar beni isteyen olmadi. Bide sorun isteyen oldumu diye? Ve 1 erkek arkadaşim oldu. Ve 3 yildir yalniz im. Ve Hala bekarim. Daha gencsin. O karsina cikacak yüce Rabbim kismetini verecek Sana


Kayıtsız Üye
Bir söz vardır Yerin yedi kat altında da olsan nasibin seni gelir bulur diye o yüzden Ya sabır diyip sabretmek gerek.
Hak şerleri hayreyler
Zannetme ki gayreyler
Mevla görelim neyler
Neylerse güzel eyler…
Sen sabır ve teslimiyetle rabbine ubudiyetliğini yap hiç beklemediğin anda çiçek açar umutlar… İnsanın yaratılışının hikmet ve gayesi Halik-ı Kainatı tanımak ve ona iman edip ibadet etmektir. Asıl gayemiz bu olursa Zat-ı Kerimi Zülcemal diğer dünyevi işlerimizi de bu maksada göre tertip ediyor.

Okudunuz mu?  Karı kocanın ayrı yatması

Zorunluyolcu
Benim güzellik bakımından hiçbir beklentim yok, benim çok farklı açıkça anlatayım, benim gibi hiç sevgilisi olmamış olsun, bakımsız olsun kendi istediği için kapalı olsun karakteri benim gibi biraz çocuk olsun benim gibi afedersiniz biraz hıyar bir kız olsun, çocuk olana kadar ipler benim elimde olsun çocuk olunca aileyi eşim yönetsin parayı ben getireyim ipler tabi yine benim elimde olacak ama çocuk olduğunda eşim yönetsin ne demek istediğimi anlatabiliyormuyum.

Ben eşimin her kahrını severek çekerim hiç üzmem eşimde benim her kahrımı çeksin, birbirimize bağlı olalım beni sabah namazına kaldırsın.

Çok istek gibi dursada benim isteklerim bu İnşAllah böyle bir eş nasip olur bana, İnşAllah herkese gönlüne göre bir eş nasip olsun.


emrenazli
Selamün aleyküm arkadaşlar… Ben yaklaşık 8-9 ay evvel evlenmeye niyetlendim yaşım 27 olmak üzere. Yaklaşık 10 kız gördüm aile ve akrabalar vesilesiyle ancak gönlüme ve fikrime uyan bir kız bulamadım. Gönlüme uygun hayırlı temiz birini bulabilmem için edebiliceğim bir dua zikir vs. var mıdır? Dışarıdan kendim bulmak istemiyorum genel olarak dışarıda ahlaki yapı çok bozuk . Hayırlı güzel bir evlilik yapabilmem için ne yapmalıyım? Bu kızları nerelerde arattırmalıyım?

Okudunuz mu?  Evlenmeden hamile kalmak günah mı?

doğruluk mu
evlilik kader mi kısmet mi bilmiyorum hiç kendimi evli olarak düşünemiyorum 39 yaşına gelmiş bekar bayanım hamdolsun iyi kötü bir işim var özel şirkette 15 senedir çalışıyorum aynı yerde. Benim yaşıtım arkadaşlarımın çocukları evlenecek neredeyse torunları olacak 20 yaşında evlenmek istesen 19 senedir evlenmek kısmet olmamış daha da olacak mı bilemiyorum hiç evlenememek te var kısmette tabi ha hep evliler mutlu mu dersin değildir elbet ama evlilik sabır işi biliyorum RABBİM bana heralde evliliğin ağır ve kaldıramayacak olduğumdan vermediğini düşünüyorum bakıyorum etrafıma savcı doktor ile evlenmiş araştırma görevlisi araştırma görevlisi ile evlenmiş öğretmen mühendis ile evlenmiş imreniyorum kimileri 20 yaşında evlenmiş dua ediyorum ama sonra vazgeçiyorum kendi kendime. ben çok güzel bir bayan değilim onu biliyorum ama bakıyorum sanki her evlenen çok mu güzel. belki ben evliliğin ağırlığını kaldıramam onu da bilemiyorum var bunda da bir hayır diyorum. Gelen oluyor beni beğeneni ben beğenmiyorum benim beğendiğim de beni beğenmiyor. çok bişey istemiyorum eve arabaya şuna buna gerek yok bir işi olsun birde anlaşabilelim yeter. Ev de olur arabada olur zamanla hepsi olur. Gelen adamların doğru dürüst işi yok işi olanlarda zaten beni istemiyor. Her konuda işim ras gitti hamdolsun iyi kötü tahsilim var işim de var hayatta tesadüf yok tavafuk var inancım sonsuz sadece evlilik konusun dışında. hayat geçiyor ömür bitiyor. insan en çok neyi isterse onunla sınanırmış.

Okudunuz mu?  Hayırlı eş (Alzheimer hastası yaşlı kadın ve kocasının vefası)

Ali0049
Selamünaleyküm evlenmek istiyorum dualar ediyorum ama bir türlü olmuyor zamanımızda artık sevgili flört gibi şeyler çok yaygınlaştığı için bende öyle şeylerde hiç iyi olmadığım için bir türlü evliliğe adım atamıyorum aileminde evlen diye iyice baskı yapması akrabaların eşin dostunda biri yokmu hayatında sevgilin falan gibi sözlerden iyice yoruldum bunaldım. Ne yapmalıyım.


misafir4
aleykumesselam kardeşim. flört mlört boş işler zaten, öyle işlerde hiç iyi olmamak da neymiş 🙂 az mı iyisin 🙂 az iyi olmak da iş değil. güzel kardeşim niyeti olan, kurdun kuzuyu kapdığı gibi kapar karşı cinsi. bunun için ayık olman lazım, ne istediğini bilmen lazım, kendini bilmen nasıl bir hayat inşa etmek istediğini bilmen lazım.


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm arkadaşlar. Bende 23 yaşında evlenmek isteyen bir kardesinizim 🙂 neden bilmiyorum ama şimdiden evlenemeyecegim gibi hissediyordum 🙁 neden evlenmek istiyorsun diye sorarsanız kalbime mukabil bir kalple, kalbimin muhabbetini bulmak için.

Okudunuz mu?  Evlilikte kadın büyük olursa

Ama asil problem şu ki ben erkekleri tanimiyorum yani erkekler nasıl insanlardir nasıl düşünürler bilmiyorum 🙂 demek istediğim şu yani ben bir babamı tanıdım bir de erkek kardesimi tanıdım.

Küçükken çok sıkıntılar cektim. Şu an da da direniyorum acı verici şeyler yok artik elhamdülillah 🙂 ama aynı şeyleri evlenince yaşarım diye çok korkuyorum bu korkuma karşı tepkim nasıl olmalı 🙁 çünkü biliyorum ki rabbim bana yardım edecektir.

Eşimin asla sinirli olmasına tahammül edemem büyük konusmayimda. En büyük korkum bu. Nasıl yenerim veya sinirli mi değil mi karsimdaki nasıl anlarim hiçbir fikrim yok.

Taliplerim oluyor ama sırf memurum çalışıyorum diye. Taliplerin annesi hep evlatlarını evi var arabası var diye överek sunuyorlar. Halbuki istediğim namaz kılıyor çok kitap okur demeleri. 🙁


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm benimde kardeşim var 30 yaşında evlenemiyor diye annemde bizde çok üzülüyoruz onun yaşïndakilerin çoluğu çocuğu var kendisi bulamıyor bizde çok aradık ama bende bı bayanım devlet işi istiyor huzur mutluluk isteyen yok yada bizi kınıyorlar bu devirde görücü usulü evlenilirmi diye bol bol dua ediyoruz ama yaşı geçiyor diye ağladığımız da ölüyor acaba nasibi kapalï bilemiyorum nasip kısmet diyoruz rabbim hayırlısını nasip etsin inş dualarınızı istiyorum

Okudunuz mu?  En kötü evlilik , en iyi bekarlıktan daha iyidir!

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm benimde kardeşim var 30 yaşında evlenemiyor çok üzülüyoruz onun yaşïndakilerin çoluğu çocuğu var kendisi bulamıyor bizde çok aradık bulamadık devlet işi olsun evi olsun arabası olsun istiyorlar çok şükür çalışıyor helal para kazanïyor bide demiyorlarki bu çocuk namaz kılıyorumu aklı başında mı annemde çok kafaya takıyor korkuyoruz hastalanacak diye birde bu devirde görücümü kaldı diye dalga geçiyorlar hangi devrdeyiz diyorlar rabbim sonumuzu hayır etsin dua edin ne olur hayırlı kısmet versin herkese inş


Kapasite
Selamün aleyküm benimde kardeşim var 30 yasında evlenemiyor çok üzülüyoruz onun yaşındakilerin çoluğu çocuğu var kendisi bulamıyor bizde çok aradık bulamadık devlet işi olsun arabası olsun evi olsun istiyorlar ama birde sormuyorlarki bu çocuk namaz kılıyor mu aklı başında mı kötü bir huyu var mı demiyorlar parası olsun yeter çok şükür çalışıyor helalinden parasını kazanıyor içkisi yok kumarı yok çok şükür kötü bir alışkanlığı yok biz napacaz bilemiyorum annemde çok kafaya takıyor korkuyoruz hastalanacak diye nasibi kapalı acaba rabbim hayırlısını versin herkese inş dualarınızı bekliyorum


1878
Ben yirmi yaşında engelli bir gencim, Hiç bir kötü alışkanlığım yok, Birikmiş param ve imkanım da var , Ailemde evlilik konusunda arkamdalar, kibirle kendimi beğenerek söylemiyorum ama yakışıklı eli yüzü düzgün bir gencim evlenmek ve yuva kurmak istiyorum burada insanların evlenme isteklerini mutlu huzurlu yuva kurma hayallerini görünce içim gidiyor,

Okudunuz mu?  Evlenmeden ilişkiye girmek günah mı?

Yaşım daha çok küçük biliyorum, ama nedense hiç nasip olmayacakmış gibi gelmeye başladı, Çok fazla kişiyle görüştüm hiç nasip olmadı, insanlar otuzuna kadar evlenemiyorlar çok yazık, gerçekten dindar, Takvalı mümkğnse çarşaflı bir eşim olsun istiyorum, Risale Nur eserleri okuyan ve hayatını islam ve Allah rızaısna göre şekillendiren bir eşim olsun istiyorum bunu kalpten çok istiyorum, ama gel gelelim, aradığım kriterde uygun birisi yok çevremde hiç, Risale Nur eserlerini okuyan ve okuması için insanları teşvik eden,

Takvalı ve dinine bağlı bir eş arıyorum, bir dava şuuru olan dinine bağlı dertli kendisini gerçekten bu hayat görüşüne adamış, ilmi enaniyeti olmayan, Taassubi tarafgirliklerden uzak ihlaslı bir eşim olsun istiyorum, birlikte yıllarla olgunlaşacağımız, ölüm bizi ayırana dek bir ömür aynı yastığı paylaşacağım bir eşim olsun istiyorum, yaşım daha çok küçük tabiri caizse çocuğum daha, bana kimse on beş – on altı yaşında kız da vermeyeceğine göre böyle bir zamanda,

benden büyük bir eş olmasında bir sakınca yok, evet bayanlar erken yaşlanıyorlar hem beden olarak hem ruh olarak ama olgun ve aklı başında bir eşim olsun istiyorum, evleneceğim kişi benden bir kaç yaş büyük olması daha hoşuma gider aslında, kendim yaşıma göre karakter olarak da, dış görünüş olarak da olgun birisiyim, dışarıdan görenler beni 25,26 yaşımda zannediyorlar, Gönüller bir olduktan sonra, evleneceğim kişinin dul olması da önemli değil yeter ki Allah rızası gözeten, tesettürüne dikkat eden, ahlaklı ve ihlaslı birisi olsun,

Okudunuz mu?  Eşimin dürüst olması için dua

Allah’tan uzak olan birisi de dünya güzeli de olsa benden uzak olsun beni Allah’a yakınlaştıracak ve sıcacık yuvasını islama hizmete adayacak bir eş istiyorum, evimi medrese gibi yapmak istiyorum, bu hayat görüşünde ve bana davam da destek olacak, çok büyük bir nokta-i istinad olacak bir zevcem olsun istiyorum, lütfen bana dua edin, Aradığım kriterde bir eş nasıl bulabilirim?


Evlenmek istiyorum ne yapabilirim, Evlenmek İsteyip Evlenememek, evlenmek isteyenler ne yapmali

Bu kategoride yer alan Evlenmek istiyorum ama bir türlü evlenecek birini bulamıyorum... başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Evlenmek istiyorum ama evlenemiyorum ne yapmalıyım? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.