Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:24
itikad
Yönetici

Melekler ve Görevleri

Melekler ve Görevleri

#UguR
Melek, Allahü teala tarafından yaratılmış, erkeklik ve dişilikleri olmayan ve Allahü teala’ya itaatten ayrılmayan gözle görülmeyen nuranî varlıklardır. Melekler nurdan yaratılmışlardır. Yemezler, içmezler uyumazlar, doğuğ doğurmazlar. Yüce Allah’ın emirlerine asla isyan etmezler. Hiçbir günah işlemezler. Devamlı Allah’a ibadet ederler. Bizler ruhumuzu göremediğimiz gibi melekleri de göremeyiz.

Okudunuz mu?  Peygamberlere İman Ne Demektir?

"Şüphesiz Rabbin katındaki (Melek)ler O’na ibadet etmekten büyüklenmezler. O’nu tesbih ederler, yalnız O’na secde ederler." (A’raf, 7/206)

Melekler her an Allah’ın emrettiği bir mekândan diğer bir mekâna intikal edecek, hatta yerleri ve gökleri dolaşacak bir kabiliyette yaratılmışlardır. Kur’ân-ı Kerim’de meleklerin kanatlarının olduğu belirtilmektedir. Melekler son derece kuvvetli ve süratli varlıklardır. İnsanların yapamadıklarını kolayca yaparlar, ulaşamadıkları yerlere çabucak ulaşırlar. Melekler, Allah’ın emirleriyle farklı şekillere girebilirler.

Okudunuz mu?  İmanda İstisna Hakkında

"Hamd, gökleri ve yeri yaratan, melekleri ikişer, üçer, dörder kanatlı elçiler yapan Allah’a mahsustur. O, yaratmada dilediğini arttırır." (Fâtır,35/1)

Meleklerin görevleri, Allah’a kulluk etmek, O neyi emrediyorsa, onu yerine getirmektir. Melekler görevleri açısından bir kaç gruba ayrılır. Melekler yerde, arşta veya semada bulunurlar.

Okudunuz mu?  Peygamber efendimize karşı görev ve sorumluluklarımız nelerdir?

Melekler yüklendikleri görevler itibariyle farklı isimlerle anılmışlardır. Bunlardan en üstünleri, büyük melek olarak bilinmektedir: Cebrâîl, Mikâîl, İsrâfîl ve Azrail.

Bilinen diğer melekler de şunlardır: Münker Nekir (Öldümden sonra, kabirde sorguyla görevli melekler), Kirâmen Kâtibin (Hafaza/İnsanların amellerini yazmakla görevli melekler), Hamele-i Arş (Arşı taşıyan melekler), Hazin (Cennet ve cehennemde bekçilikle görevli melekler), Zebânî, Mâlik (Cehennemde görevli melekler), Rıdvân (Cennette görevli melekler), Mukarrabûn ve İlliyyûn (Allah’a çok yakın ve onun katında üstün mevkie sahip melekler)

Okudunuz mu?  Berzah hayatı ne demektir?

Melekler:

– Cebraîl

– Mikail

– Azrail

– İsrafil

– Münker ve Nekir

– Zebaniler

– Hafaza Melekleri


Cevap: Melekler ve Görevleri

İZGEN
meleklerde sevme yada sevmeme gibi hisleri bilmektedirler yüce yaratanın emrindedirler Allah kimi severse onu sever kimi sevmesse onu sevmezler melekler nurdan yaratılmışlardır

Okudunuz mu?  Dört büyük meleğin görevleri nelerdir?

Yorum: Melekler ve Görevleri

Kayıtsız Üye
İnsanlarin cennet nimetlerini tatmasi meleklerin ise bundan mahrum kalması nasıl açıklanır?


Melekler ve Görevleri

arifselim
Meleklerin yaratılışı ile insanların, cinlerin ve hayvanların yaratılışı birbirinden çok farklıdır. Meleklerde yeme, içme, eğlenme ve bu tür istekler yoktur. Bundan dolayı bunu tatmamaları son derece normaldir.

Okudunuz mu?  İmanı Koruma Yolları

melekler israfil azrail kramen katibin hafaza melekleri munker nekir, meleklerin görevleri, butun meleler ve gorevler

Bu kategoride yer alan Hz. İbrahim (a.s.) hangi ırktan gelmektedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Melekler ve Görevleri Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.