Anasayfa
8 Mayıs 2021, 2:23
Namazlar
Yönetici

Adetliyken şükür secdesi yapılır mı?

Adetliyken şükür secdesi yapılır mı?

mum
adetken (regl) şükür secdesi yapılır mı?

Hayır yapılmaz.
Yapılmama nedeni ise, Secde namazdan bir parça olduğu için abdestsiz ve cünüpken yapıalamaz. Abdest alınsa bile adet olunduğu için yine olmaz.
Adetin bitmesi beklenir ve öylece temiz yapılır.

Okudunuz mu?  Cuma Namazı Kaç Rekattır?

Cevap: Adetliyken şükür secdesi yapılır mı?

İZGEN
scdeler namazlardan birer parçadır ve yapabilmemiz için namazın ilk kuralı abdestli olmalıyız.fakat abdeste engel durumlarda namaz kılamayız bunun için adetli olan kadının daha sonra şükür namazı kılması bildirilir

Bu kategoride yer alan Yatsı namazından sonra vitir namazı kılmak şart mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Adetliyken şükür secdesi yapılır mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.