Anasayfa
7 Mayıs 2021, 4:49
isim
Abone

Elisa isminin anlamı

Elisa isminin anlamı

mum
Elisa isminin ne demek?

Halk arasında Cennet meleği veya Hz. Zekeriya’nın eşi olduğu söylenir fakat bu bilgiler İslami değildir, Hıristiyan ve Yahudi kaynaklıdır.
Elisa ismini takmayalım.


Cevap: Elisa isminin anlamı

İZGEN
söylenişi zarif ve güzel bir isim fakat her güzel isimde söylenişinden ötürü çocuğa koyulamaz ismin anlamı çok önemlidir sağlam kaynaklardan bakılarak isim bulunabilr

Okudunuz mu?  Erkek isimleri

Yorum: Elisa isminin anlamı

Isimcisim
Elisa gayrimüslim bir isimdir.

1. Elisa iddia edildiği gibi ‘Cennet kapısında bekleyen melek’ anlamına gelmez.

2. Elisa iddia edildiği gibi Hz. Zekeriya’nın eşinin adı değildir.
Islam dininde Hz. Zekeriya’nın eşinin ismi Işa‘dır.

Hristiyanlar ve Yahudiler tarafından Hz. Zekeriya Zacharias olarak bilinir.
Zacharias’ın eşinin ismi Elisabeth’tir, Elizabeth olarak da yazılır.
Bu ismin kışaltılmışı da Elisa/Elissa/Eliza’dır.

Okudunuz mu?  Kızıma anlamı güzel kız ismi arıyorum

Yani…
Yahudiler/Hristiyanlar: Zacharias – Elisa(beth)
Müslümanlar: Zekeriya – Işa

3. Elisa (Elisha) Eski Ahit’te geçen bir peygamber ismidir ayrıca.
Elisa Yahudilerin Hz. Elyesa’ya verdikleri isimdir.

Hristiyan ve Musevi kültürüyle özdeşleşmiş bir isim yerine bizim kültürümüzden bir isim tercih etmeniz tavsiye edilir.


Yorum: Elisa isminin anlamı

Kayitsiz Uye
16 aylık olan kızımın ismidir. Elissa Zeynep olarak iki ismi bulunmakta. Hz. Zekeriya’nın eşinin ismidir. Hangi kaynaktan geldiğinin pek önemi olmamaktadır. Bütün Peygamberlere inanmakla yükümlü olan biz Müslümanların gönül rahatlığı ile koyabileceği bir isimdir. Bir ismin değişik dillerde değişik şekilde söylenip yazılması, o ismin manasını veya kaynağını değiştirmez. Bir Peygamber eşi’nin ismi, hangi şekilde yazılırsa yazılsın aynı sayılır. Önemli olan ismin arkasındaki niyettir. Ayria, "oath of God" yani "Allah’ın ahdi" manasına da gelir. Bizim gibi yurt dışında yaşayanlar için ismimizin okunabilir/telaffuz edilebilir olması entegre olabilmemiz için çok önemli. Bu sebepli böyle bir isimde karar kıldık. Allah katında isimlerden, görünüşten ve her şeyden ziyade, takva üstündür (Hucurat Süresi). Saygılar.

Okudunuz mu?  Güzel isimler, Bebek isimleri, İslami isimler, kız çocuk isimleri

Kayıtsız Üye
O zaman eşinizin adı mesela gabriel oğlunuzun adı mihail olsun kızınızın adını eva koyun.nasıl olsa onlarda cebrail mikail havva ile aynı.
Kızmayın lütfen.
Ama bizim bin yıllık kültürümüz var göz ardı edemeyiz.dolayısıyla bunlar bizim için yabancı isimdir.Koymamalıyız.
Saygılar.


Kayıtsız Üye
senin bin yıllık kültüründe bu isimler yok. senin bin yıllık kültüründe KÜRŞAD. KÜLTİGİN, BİLGEKAAN, METE, TONYOKUK, TARKAN, İLTERİŞ vb var. Madem kültür diyorsun…..

Okudunuz mu?  Firdevs İsminin Türkçe Anlamı Ve Arapça Yazılışı

Kayıtsız Üye
Tebrikler güzel ve yerinde bir cevap olmuş.


Kayıtsız Üye
Ben de kendi kültür ve geleneklerimize uyan anlamı güzel isimlerin çocuklarımıza konması gerektiği inancındayım.Şimdiki yeni isimler herkesten farklı olma uğraşıyla konulan isimler oluyor maalesef kökenine ve hatta anlamına bakılmadan çocuğa konuluyor.Çoğuda uydurma.Bunlardan biri de Lena

Okudunuz mu?  Meryem İsminin Arapça Türkçe Anlamı

Omer Faruk
Bir hristiyan müslüman olduğunda ismini değiştirmesi gerekir mi?
Hayır!
Çünkü isimlerin yabancı kökenli, arapça kökenli ya da başka dil kökenli olması önemli değildir. Önemli olan toplum içinde küçük düşürmeyecek, anlamıyla alay edilmeyecek isimler olmalıdır. Örneğin avrupa’da yaşayan Türkler ırkçılığa uğramamak için vatandaş olduklarında o ülkenin kültürüne uygun isimler seçiyorlar. Bunun hiçbir sakıncası yoktur.

Okudunuz mu?  Erdal İsminin Türkçe Anlamı Ve Arapça Yazılışı

Rasulullah’ın bu konuda yalnızca utandıran ve şirk içeren isimleri değiştirdiğini biliyoruz. Bundan başkası insanların kendi yorumudur.

Türkiy’de kalkıp Jack koyarsanız, bu ismin anlamı kötü olmamasına rağmen toplum tarafından hoş görülmezsiniz. Çocuğun psikolojisini nasıl etkiler düşünüp ona göre isim seçiniz. Belirttiğim şartlar hem çocuğun psikolojisi hem de islam’ın şirk hassasiyetiyle sınırlıdır.

Okudunuz mu?  Gönül İsminin Türkçe Anlamı Ve Arapça Yazılışı

Selametle kardeşlerim…


Serdar
Bence bu ve benzeri isimleri koyanlar kendilerini "normal halktan" bir farklılık olsun diye koyuyorlar.Biz farklıyız mantığı.Yazık ki ne yazık.Allah (c.c) kendisini üstün ve farklı gösterenlerden pek hoşlanmadığını söyleyebiliriz.


Kayıtsız Üye
Kültür de yok tabii , İslamiyet te var. Ve bin yıllık kültürümün içinde benim atalarım kürşad, kağan olduğu gibi müslüman ismide aldı. Hıristiyanlar meraklı değil bizim gibi müslüman ismi almaya. Siz hiç Eva yerine Havva ismi almış hıristiyan duydunuzmu?

Okudunuz mu?  Esmagül İsminin Türkçe Anlamı Ve Arapça Yazılışı

Kayıtsız Üye
Harika yorumunuzdan dolayı kutlarım👍


elisa isminin anlamı, elisa ne demek, elisa anlamı

Bu kategoride yer alan Güzel isimler, Bebek isimleri, İslami isimler, kız çocuk isimleri başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Elisa isminin anlamı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.