Anasayfa
21 Mayıs 2023, 0:10
kandil
Yönetici

Muharrem nedir? kısaca anlamı

Muharrem nedir? kısaca anlamı

mum
MUHARREM Kelimesinin sözlük anlamı nedir?
Kısaca Muharrem ne demek?

Muharrem nedir? kısaca anlamı

Arapça muharremin yazılışı (المحرّم)

Muharrem Hicrî yılın ilk ayıdır.

Sözlükte haram kılınan, yasaklanan; kutsal olan, saygı duyulan anlamlarındaki muharrem savaşmanın haram kabul edildiği dört aydan birinin adıdır.
Bu ayın İslâm’dan öncesi Arab-ı bâide (Âd ve Semûd) veya Arab-ı âribe döneminde mü’temir ve mûcib diye adlandırıldığı rivayet edilir.
Bazı kaynaklarda muharremin Câhiliye devrinde nâtık şeklinde anıldığı belirtilmekteyse de Muharremü’l-harâm şeklinde de bilinen bu ay Osmanlı belgelerinde (م) kısaltmasıyla gösterilmiştir.

Okudunuz mu?  Süleyman Hilmi Tunahan

muharrem ne demek, muharrem kelimesinin anlamı, muharrem nedir kısaca anlamı

Bu kategoride yer alan Beraat kandili resim ve kartlar başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Muharrem nedir? kısaca anlamı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.