Anasayfa
21 Mayıs 2023, 0:09
kandil
Yönetici

Müslümanları hicret etmeye yönlendiren sebepler nelerdir?

Müslümanları hicret etmeye yönlendiren sebepler nelerdir?

mum
Müslümanları hicret etmeye yönlendiren bazı sebepler (Maddeler halinde kısaca)

İslamın yayıldığı Mekke şehrinde, İslam rağbet görmüş ve Müslüman olmaya başlayan insalar Müşriklerin hoşuna gitmemiş ve her türlü eziyeti reva görmüşlerdir.
Kimi zindana atılmış, Kimi zayıf kimsesiz olduğu için öldürülmüş, Kimi evli olduğu kızını ondan almış, kimide çocuklarını içeriye hapsederek bağlamış ve türlü türlü işkence yapmışlardır.
Bu zulüm, boylot ve işkencelere maruz kalan Müslümanlara Allahu teala önce Habeşistana sonrada medineye göç etme izni vermiştir.
Beldeden çıkarılmaları ile yetinmeyip, ordu hazırlayan müşrikler, medineyi kuşatıp tüm müslümanları öldürmek istediler fakat Allah onları bozguna uğrattı ve Medinede İslam devleti kurulup, kısa sürede tüm dünyaya yayıldı.

Okudunuz mu?  Üç Aylar Ne Demektir, Üç Aylar Nedir, Üç Aylar Hakkında Kısaca Bilgi

Yorum: Müslümanları hicret etmeye yönlendiren sebepler nelerdir?

Faruk Uyduran
Gayet güzel bir yazı fakat maddeler halinde yazılmış olsaydı daha güzel olurdu. Ödevimi bu yazı sayesinde tamamladım TEŞEKKÜRLER!!!

Bu kategoride yer alan Mirac Gecesinde Peygamberimize Verilen Hediyeler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Müslümanları hicret etmeye yönlendiren sebepler nelerdir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.