Anasayfa
1 Mart 2023, 6:38
missa08
Abone

Allah herşeyi biliyor

Allah herşeyi biliyor

Losof
Allah herşeyi gören ve bilendir ayet

Allah herşeyi biliyor değilmi geleceği geçmişi içimizi irademizi nasıl kullanacağımızı da biliyor bir masa hayal edin üstünde bir bardak viski irademi kullanarak ben bu viskiyi içiyorum günah işliyorum ve Allah bu viskiyi içeceğimi biliyordu bilmezse Allah yanılmış olur ve islama ters düşer.Nokta açıklayın hadi bende müslüman olayım


Allah herşeyi gören ve bilendir arapça

Şema
< Allah herşeyi bilendir arapçası >
Sen soru sormadın ki cevap yazalım
Allah bildiği halde neden günah işlememe engel olmuyor mu demek istiyorsun?

وَاللَّهُ يَقْضِي بِالْحَقِّ وَالَّذِينَ يَدْعُونَ مِن دُونِهِ لَا يَقْضُونَ بِشَيْءٍ إِنَّ اللَّهَ هُوَ السَّمِيعُ الْبَصِيرُVallâhu yakdî bil hakk(hakkı), vellezîne yed’ûne min dûnihî lâ yakdûne bir şey’in, innallâhe huves semîul basîr(basîru).

Okudunuz mu?  İlim müminin yitik malıdır nerede bulursa alır hadisini nasıl anlamalıyız

Allah, adaletle hükmeder. O’nu bırakıp taptıkları ise, hiçbir şeye hükmedemezler. Şüphesiz Allah, hakkıyla işiten ve görendir.


Cevap: Allah herşeyi biliyor

Kayıtsız Üye
sen kendi ağzınla söylüyosun ben irademi kullnarak içiyorum diye sonra Allah biliyordu diyorsun Allahın bilmesi seni haklı çıkarmaz içip içmemek senin elinde


Cevap: Allah herşeyi biliyor

Losof
ben soru soruyorum sorum bildiği halde yapacaklarımızı bizi yargılıyor ve bizde körü körüne islam diye inanıyoruz bu doğrumu mesela Muhammede eğlencelere gitmesin diye uyku verirmiş bize gelse eğlence daveti gözlerimiz açılır


mum
< bildiği halde yapacaklarımızı bizi yargılıyor >
Bilmesi doğru ama seni zorlamıyor bunu neden küfür sebebi yapıyorsun?
Allah bilir ama asla kimseyi yapmaya ya da yapmamaya zorlamaz.
< Muhammede eğlencelere gitmesin diye uyku verirmiş >
Edepsizce sorma!! Muhammed isminin ağzına aldığında saygılı ol. 2 milyar islam peygamberidir insan olan hz yazar yada islam peygmeberi der.

Okudunuz mu?  Siyah silüet görmek

Peygamberler koruma altındır bu doğru.
Çünkü Allah onları insanlara örnek olsunlar diye seçmiş ve numune insan olarak göstermiştir.
Uyuklama olayı gibi olaylar sadece peygambere özel değil, her samimi müslüman hata yapmaya yeltendiğinde iyi amelleri iyi niyeti onu korur.


Losof
Kendiniz itiraf ediyosunuz işte iradenizi nasıl kullanacağınızda biliyor herşey belirli herkesin ahiretide belirli o zaman yanlışmı?


Şema
Anlamak istemeyince insan yapacak bir şey yok
Her insanın hür iradesi var ve Allah bu iradeye müdahele etmiyor
Bunda anlaşılmayacak ne var?
O bir ilah her şeyin yaratıcısı onun her şeyi bilmesi neden zorunda gidiyor neden kabullenemiyorsun ?
Bizi günaha zorlayıp cezalandırırsa o zaman haklıydın ama bizi serbest bırakmış seçme imkanı vermiş irade vermiş

Okudunuz mu?  Kadının örtünmesi farz mıdır

Bir öğretmen bir tembel öğrencisine sınıfta kalacaksın derse ve o da sınıfta kalsa öğretmenin ne suçu var


Kayıtsız Üye
Losof sen derdin başka emin ol
Sıkıntın ne işe bilmiyorum onun yüzünden bahane arayip dine catiyorsun
Seçim senin ama bir ilahi varlığına dünyada inanmayan yok araştır
Putperestler bile


Losof
Ben dinsiz oldugum halde kibarca konuşuyorum ve sizler müslümansınız bana edepsiz diyorsunuz herneyse demek istediğim daha derin düşünmeniz Allah irademizi nasıl kullanacağımıza karışmıyor bize bırakıyor ve geleceği görebiliyor=zıtttttt neyse iyi günler


Şema
Dünyanın en sevilen insanına saygı ifadesi kullanmamak mı Kibarlık!!
Allah Hidayet versin

Okudunuz mu?  Midye yemek caiz midir?

loving
Allah herşeyi gören ve bilendir

Kader (hayat) bbir çizgidir bazeen o çizgi 2’ye ayrıllıır orada irade devreye girer akıl yani seçim seniindir hanggisini seçersen seç kaderin sağı seçersen ona göre yazılanı yaşarsın solu seçersen ona göre .. Dinsiz diye tabir yok sen maalesseefki şeytanlaşmış ve içinde mmusallat ile yaşayan birisin Allah c.c. sana inş. doğru yolu gösterir. Yoksa bu hayat bitecek ebedi değil ama cehennem ebedi bu ddünyada elin yansa bilirsin ki 1,2 ay sonra geççecek ama ebeddi sonsuz cehennem de kalma hükmünü aldığında ebedi sonsuz yaşayacaksın o acıyı.

< Seyyid Kutub (Fi zılâli’l-Kur’an) Zuhruf/ 36-37-38-39

Kim Rahman olan Allah’ı anmaktan yüz çevirirse, biz ona, bir şeytan musallat ederiz.Artık o şeytan her zaman onunla beraberdir.
-Bu şeytanlar onları doğru yoldan alıkoyarlar. Onlar da kendilerinin hidayette olduğunu sanır.
-Kıyamet günü bize geldiği zaman arkadaşı, şeytana; Keşke seninle benim aramda doğu ile batı arası kadar uzaklık olsaydı.Ne kötü arkadaşmışsın der.
-O gün onlara şöyle denilecek; Bugünkü pişmanlık size hiçbir fayda sağlamayacaktır. Çünkü siz zulmedenler oldunuz.Bu sebeple azapta ortaksınız >

Okudunuz mu?  Sevdim seni mabuduma diye başlayan ilahinin şairi kimdir?

TisselTassal
Kendi iradenle alkol alırsan Allah izin verir beyaz ışık ak sakallı dede dur yapma mı demesini istiyosun ? İstersen alkol almaya bilirsin buda senin elinde iraden özgür bırakılmış efendimiz ise koruma altındaydı alemlere rahmet olarak peygamberimiz hz.Muhammed seçilmiştir iman demek sorgusuz sühalsiz boyun eğmektir.Allah buyurur topyekün tevbe ediniz yine mevla buyurur eyy nefislerini kendi aleyhinde haddi aşan kullarım Allah’a tevbe ediniz bağışlayandır merhamet sahibidir.Sen bu ayetleri okuyunca kalbinde ümid ışığı doğmuyor mu ha işte güzel ayetler gözle görülmeyen kalbe inen ışıktır sen Allah herseyı bılendır demişsin evet bilendir nerde ne yapcagını ne gunah işleyeceğini bilir ne sevap işleyeceğini bilir körü körüne olmaz gitmek anlık hata yaparsın tevbe edersın yoluna devam edersın

Okudunuz mu?  Bunu yaptım diye mi başıma geldi demek günah mıdır?

Uyuklama demişsin sen Allah’a yakın olma gayreti gösterirsen uyuklama sanada gelir uyuklama olmazsa günaha gideceğin varsada gidemezsin benim basıma geliyordu gezmeyi istedim arkadaşla kendimi camiide buldum vesile cıkıyor niyetine göre amel yani ne kadar calısırsan o kadar amel


Şema
Allah her şeyi biliyordu, bizi niçin Yarattı? Mustafa İslamoğlu


Sultankerem
Birincisi bir peygamberden bahsediyorsun bizim en kıymetlimizden saygılı olmak zorundasın.. ikincisi Allah bize irade vermiş bu dünya imtihan dünyası.. sürekli bir şeylerle imtihan ediliyoruz.. Allah c.c. nasıl davranacağımızı bize bırakmış.. ezeli ve ebedi her şeyi Allah bilir.. ama senin iradeni etkilemez.. şu yalan dünyada gittiğimiz okullarda bile bir dünya sınavdan geçiyoruz.. Başarılı olmayana hiçbi şey yok.. bizi yaratan eğer emrettiği şekilde yaşarsak sonsuz cennetle müjdeliyor.. haketmeyen elbette dışarda kalacak.. ayrıca inanmanı gerektirecek bir şey daha anlatayım sana. Kur an ı Kerim bundan asırlar evvel indirilmiş bir kitap.. ultrason ise daha yakın geçmişimizde olan bir alet.. Rabbim bundan asırlar evvel önce Mümin suresi 67.ayette Allah sizi önce topraktan (Adem babamız) sonra bir spermden sonra bir embriyodan yarattı sonra annelerinizin karnından bebek olarak çıkarıyor.. müminun suresi 14. Ayet der ki: sonra o damlayı bir pıhtıya dönüştürdük. Bu pıhtıyı bir et parçacığına dönüştürdük. Bu et parçacığını birtakım kemiklere çevirdik derken bu kemiklere bir et giydirdik. Sonra ona bambaşka bir yaratık olarak hayat verdik…. doktorlar yüzyıllar sonra bu tanımın aynısını yapmaya başladılar.. gözünüzü açın inanmak için çok sebep var..

Okudunuz mu?  Buruna su çekmek

umutlucan
ALLAH senin tercih ettigini biliyor senn tercihini yazmıstır sen o yazılana göre hareket etmiyorsun zaten öyle tercih ettigin için tercih ettigini yazmıstır ve tercihine göre oluyor bu durumda cuzi irade ve kulli irade kavramları ortaya çıkar bunları ögren.
Çok basit bir kuram ne mutlu Bunu idrak edene.

Okudunuz mu?  Sürekli Aynı şeyleri Düşünmek

o varlığın başınıda bilir sonunuda o herşeyi bilir onun ilmi sonsuzdur.

o sadece şehadet aleminin alimi değil , gaybında alimidir.


Kayıtsız Üye
kardeşim biz aciz yani yetisiz varlıklarız belkide en zayıfı benimdir
Bismillahirrahmanirrahim

ben kendimi veya seni hidayete çıkaramam hidayet Allahın ben güçlü değilim ben zayıfım güçlü olan Allah ben herşeyi bilemem herşeyi bilen Allah ben severim Allah’ı onun hiçbir sevgiye ihtiyacı yok ben ibadet yaparım ama Allah hiçbir amele ihtiyacı yok o kusursuz kusur arıyorsan bende çok ben dedikçe zaten kibirdeyim ihlasımda yok Rabim sanada banada herkeze tam manasıyla islamı anlama yaşama sevme gücü versin.sorgula kardeş kendini sorgula hiç bir şey yapmadan dursan bile bir ihtiyacın olucak ve istiyeceksin Allah herşeyden üstün hiç ihtiyacı yok bir şey istiyeceksen ellerini aç ve dua et rabbim ben seni sevmek ve islamı istiyorum sen yardım et bana de.

Okudunuz mu?  Nazar boncuğu takmak günah mı?

onu sevmeye bu kalbimde yetmedi yazılarda zamanda.Allah senide benide herkezi hidayete ulaştırsın biz çok aciziz çünkü.

Bu kategoride yer alan Kız ister, ama anne evlenmesini istemezse ve hakkını helal etmezse! Buna hakkı var mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allah herşeyi biliyor Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.