Anasayfa
7 Mayıs 2021, 7:12

Ölünün arkasından ağlamak günah mı?

Ölünün arkasından ağlamak ölüye zarar verirmi yada günahmıdır

Kayıtsız Üye
Selam hocam lütfen cevaplarmısınız ben eşimi çok erken yaşta kaybetim çok aşıktım onsuz markete bile gitmezdim tabi rahmetlide evden işe işten eve gelirdi hep dua ederdim hep beni sevsin hep yanımda olsun çünkü çok aşıktım insan sevdiğiyle imtihan olur derler doğrumu ben namazıma tesettürüme kuran okumaya sadık biriyim ama her gece ağlıyorum aradan 4yıl geçmesine rağmen her gece dua eder ama ağlarım ağlamadıgım gecem Yok imtihanımı kaybetmek istemiyorum ağlamak özlemek hep aklımda olması isyan olurmu Allah c.c razı gelmezmi lütfen cevaplayın

Okudunuz mu?  Adak yerine para verilir mi?

Yorum: Ölünün arkasından ağlamak ölüye zarar verirmi yada günahmıdır

Kuveys
Öncelikle selamın aleyküm.Günah değildir lakin caiz de değildir.İnsan üzülür ve ağlayabilir,sakıncası yoktur.Lakin vereninde alanında Allah olduğunu bilip ağlamaktan daha ileri gitmemek lazım.


Ölünün Arkasından Sesli Ağlamak Caiz Mi

Kayıtsız Üye
1. Mesela benim yakınım ölse, ve ben ağlasam sesli, ve sessizde ağlayabilirim mesela. Bunu farkındayken yapmasam sesli ağlasam haram mı ? (Ve çok sesli az sesli fark ediyor mu?

Okudunuz mu?  El ve ayak tırnakları beraberce kesilebilir mi? Bunun için belirli bir gün var mıdır?

2. Mesela sesli ağlasam ama o an bunu realize etmesem, farkında olmasam o zaman hükmü nedir ?

3. Örnek: bir insan kendini zor tutuyor diyelim sessizce ağlamak için, kendini bıraksa ve sesli ağlasa o zaman haram mı oluyor ?

Burada bağırmak değil hiçbirinde..? O kadar yazı okudun internette tam anlayamadım.. bazıları ses duyulsa ama bağırırarak değil o zaman caiz diyor sesli ye, bazıları tamamen haram diyor kafam biraz karıltı o yüzden detaylı sordum. Bunu numarayla cevaplaya bilir mi biriniz?

Okudunuz mu?  Lehvel hadis ne demektir

Yorum: Ölünün Arkasından Sesli Ağlamak Caiz Mi

Omer Faruk
Ağlamak gayet fıtri bir tepkidir. Ayrıntısıyla uğraşmayın. Nasıl ağlarsanız ağlayın günah değildir. Burada yasaklanan ağlama "özellikle kadınların" üstlerini başlarını parçalayarak yaptıkları bir ağlama. Rasulullah döneminde kadınlar ağlarken topluma acısını göstermek için üstlerini başlarını parçalar, yüzlerini tırnaklarıyla çizerek ağlarlardı. Adeta böyle ağlamayan kadın geleneği yerine getirmemiş olurdu. Yasaklanan budur.

Okudunuz mu?  Top sakal bırakmanın hükmü nedir? Adam keyf için bırakıyorsa bir zararı var mı?

muvaffak
Ölünün arkasından ağlamak günah değildir. Günah olan samimi olmayan sadece göz boyamak için içten gelmeyen birtakım rollerle ağıt yakmaktır. Peygamberimizin yasakladığı budur. Peygamberimizin oğlu İbrahim öldüğünde ağladığı rivayet olunmuştur. İnsanın acısını yaşaması helaldir, hiçbir zararı yoktur.


ölünün arkasından ağlamak günahmı

Bu kategoride yer alan Hiç namaz kılmayan şehit olurmu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ölünün arkasından ağlamak günah mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.