Anasayfa
11 Mart 2023, 15:44

Söz verip tutmamak günah mı ?

Söz verip tutmamak günah mı ?

mum
Alaha veya insanlara söz verip tutmamak günah mı ?

Sözünde durmak Allahın emridir. Kim birine söz verip tutmazsa büyük günah işlemiştir.
Sözünde durmak müslümanların özelliği, Sözünde durmamak ise münafıkların alametidir.
Yapamayacağımız iş için asla söz vermeyelim, söz verdiğimizde ise mutlaka yerine getirelim.

Okudunuz mu?  Münafık kendini bilir mi?

Cevap: Söz verip tutmamak günah mı ?

İZGEN
söz vermek ne kadar güvenilir olduğunu gösteren bir davranıştır söz verip sonra vazgeçmek kişiyi hem dünyada hemde ahirette aşağı düşürür sözünün eri kelimesi buna en iyi örnektir


Söz Vermek

normandy
Herkese merhabalar merak ettiğim bişey vardı eğer bir kişiye söz veririsek ama sözümüzü tutamazsak o kişi ile Hellaleşir isek Günahımız affolonurmu? Şimdiden teşekkürler .

Okudunuz mu?  Annemizi nasıl mutlu ederiz ?

Yorum: Söz verip tutmamak günah mı ?

arifselim
Merhaba. Söz demek emanet demektir. Eğer kişi sözünü gerçekten yapmaya gücü yetmezse bir günahı olmaz zaten. Allah kalplerdeki samimiyeti çok iyi bilir ve kullarına haksızlık etmez.


Kayıtsız Üye
Merhaba. Bana çokça haksızlık yapıp yıllarca kötü söz söyleyip ihanet eden yarı yolda bırakan manen çok eziyet eden ama yine de çok sevdiğim için vazgeçemediğim bir insan vardı. Birkaç sene önce, tüm yaptıklarına rağmen ona, ne olursa olsun bana ne zaman ihtiyacın olursa yanında olacağım diye tüm kalbimle söz vermiştim. Ama birgün artık Allah’a ya canımı ya bu sevgiyi içimden al diye ağlayarak dua edecek kadar eziyetlerine dayanacak gücüm kalmadı. Dualarım kabul oldu sevgi bitti çok şükür. Yıllar sonra yeni yeni acılarımı sarmaya kendime yeni bir hayat kurmaya çalışırken ve kalbimde bir başkası varken, bu insan sana arkadaşça dostça ihtiyacım var bana söz vermiştin diye görüşmek istiyor. Sözümde duramamak bana ihtiyacı olduğunu söyleyen bir insana yüz çevirmek Allah biliyor ya hiç içime sinmiyor ama ona hiçbir şekilde güvenmediğim gibi asla görüşmek istemiyorum. Bana artık daha fazla zarar vermesini istemiyorum. Bu Sözümde durmamak duramamak günah mı?

Okudunuz mu?  Anne-baba, yavrusunun yuvasını yıkan kişi olabilir mi?

arifselim
Merhaba. Edilen bir yemin eğer caiz ise o yemin tutulmalıdır. Ama haram yada zararlı olan bir yemin ise o yemin bozulmalıdır. Bunun yerine yemin kefaretini yerine getirilir. Ayrıca bu haram bir ilişki ise zaten uzak durmak zorundasın.


söz verip tutmamak günah mı, birine söz verip tutmamak günah mı, kişinin kendine verdiği sözü tutmaması gunah mı

Bu kategoride yer alan İsyan etmek günah mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Söz verip tutmamak günah mı ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.